V12 píše:
Nie rozbeh 0-100, ale pruzne zrychlenie treba merat. Sprint z nuly je pre machrujucich smarkacov z Hornej - Dolnej jazdiacich v cmudiacich turbokachliach, alebo v polorozpadnutych hrdzavych Civicoch...
Tak třeba pro mě je celkem důležitý i to zrychlení. Možná až se budeš každý ráno snažit vecpat z vedlejší okresky na přeplněnou státovku Prah-Mělník, tak tě zrychlení na cca 80-90 začne zajímat taky

. A to Ti-VCT to (v jednom člověku) dává celkem obstojně a stačí na to 1. a 2. kvalt

do cca 6400ot/min pořád "tahá", pak stačí nechat spadnout otáčky a rovnou za 5.
Všichni přece víme, že záleží kam jezdíme. Moje 14km trasy do práce jsou pro 1.6 pohoda, dálnice jednou, max. dvakrát do roka taky dá i ve třech s plným kufrem na stabilních 130km/h s mírně těžší nohou a občas nějaký to předjetí na 160km/h a dá se to i za 7.4l (480km Neratovice -> Senec). Jezdit dálnice, nebo delší cesty denně, tak asi 1.6 neberu, ale jak píšu, na těch 14km tam a 14km zpátky pro jednoho živočicha stačí v pohodě. I na to svižný předjetí kloboučníka, ten třetí, no někdy i druhej kvalt si tam na tu chvilku klidně kopnu a fofik celkem i vystřelí

ona ta 1.6 má ty převody celkem pěkně udělaný na tu kombinaci "výkonu" a váhy. Akorát je tam cejtit každej člověk navíc.
goblinN82 píše:Rozhodně bude něco na tom že ve focusu ta 1,6 byť s 85kW co mám třeba já je na tak těžký auto prostě málo...A abych jezdil pořád kolem 3000-3500 otáček aby to mělo nějakou slušnou pružnost tak to bude pak žrát kolem 9l na 100...
Při 95km/h (tachometrových) mám u Ti-VCT cca 2800 otáček a dává to cca 5.6l/100km (pokud vynuluju palubák). Na dálnici při 130km/h cca 7.5l/100km. Cestou z práce při cpaní se z vedlejší na hlavní tah se rozjíždim kolikrát na 1 a 2 do cca 5000-6300ot, občas si zablbnu v zákrutách a dlouhodobka zhruba od 6.5 do cca 8.5 (v létě, v zimě to tolik netočím páč se mi motor dostává na provozní teplotu cca ve 3/4 cesty do práce

ale i tak mám vyšší spotřebu - bohatší směs studenýho motoru).
Každej si musí sám vybrat podle toho, kam má v plánu jezdit a v kolika lidech. Mě by se taky líbilo 2.5T, ale to bych mohl po třetí zimě s mým nájezdem měnit foukátko

.
Focus II 1.6 Ti-VCT, 3 dv.