FoFo II levý přední blatník - co to tam sakra je?

Odpovědět
Kecup0007
Nováček
Nováček

FoFo II levý přední blatník - co to tam sakra je?

Příspěvek od Kecup0007 » 15.12.2013 11:11

Zdar,

rozhodl jsem se na poslední chvíli před zimou shodit přední zástěrky, vyčistit bordel který pod nima byl (u obou jsem přišel o spodní fixovací spodní šroub, takže tam byla vůle), nasadit zpět, pořešit chybějící spodní uchycení a zatmelit silikonem místa mezi zástěrkou-blatníkem-podběhem.

Jsem druhým majitelem auta, předchozí se autu celkem věnoval a postupně zjišťuji, že s ním tropil podivuhodné věci.

Když jsem před 2 roky koupil, tak jsem si posléze na rampě všiml, že spodní lem předního blatníku ja zaplácán nějakým térem nebo podobným svinstvem, celkem to tvořilo pás který přecházel podélně dál i pod práh.

Když jsem to včera zvedl a shodil zástěrky, čekalo mě několik překvapení:

1) oprýskaná hrana blatníků (na jaře, když jsem osazoval nové zástěrky tak se jen lehce loupal lak, fixnul jsem a nasadil zástěrky). Nevypadá to dramaticky, ale asi budu muset na jaře pořešit, i když budu používat zástěrky.
1.jpg
2) černé svinstvo/tér částečně slezlo a odhalilo krásně barevnou mapu ... nevím co si o tom myslet, nevypadá to jako rez, spíše jako ňáká ochrana (asi už dříve načatého) blatníku. Jsou tam různé vrstvy různého prevítu, dokonce snad i více vrstev plechu ...
2.jpg
3) k těm dalším vrstvám plechu - na třetím obrázku jsou vidět červeně orámované montážní otvory, u těch dvou vzadu je vidět, že přístup k nim je vyříznut právě skrz jinou vrstvu. Co to sakra znamená a k čemu to tam je??? U pravého blatníku mám jen jediný montážní otvor, ten žlutě orámovaný a slouží právě pro úchyt zástěrky. Tipuji že po bouračce tam chlapci nahodili díl z jiné série FoFo který má tyto 4 otvory.
3.jpg
4.jpg
4) zpoza blatníku vyčuhuje nějaký "sáček" :) Narval jsem to zpět, je to asi nějaká standardní výplň, je to i na druhé straně auta. Nebo to tam nepatří? :)
5.jpg
6.jpg
Co s tím chci teď před sněhem dělat:

- lehce očistit a zapatlat barvou (nebo sikolinem?) oprýskané čelo blatníku, nahodit zástěrky, vyspárovat silikonem spáry
- nevím co s oprýskaným térem dole, ale minimálně přes ty "montážní otvory" so dovnitř dostala spousta bordelu a je to tam slušně vlhké. Napadlo mě to na zimu zaplácat silikonem a průběžně opravovat
- co s tím ovšem dělat dál ??? Zatím je vše zakryté lapači tak neumím posoudit jestli se (ne)šíří a jak píšu, ona to snad ani není koroze, spíš nějaká ochrana, ale minimálně bych měl trval zaslepit "montážní otvory", nebo ne?

Díky
Mondeo MK5, 1.5EB 118kW, 2016

phofy
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: FoFo II levý přední blatník - co to tam sakra je?

Příspěvek od phofy » 15.12.2013 19:04

Ty dva otvory jsou na přidělání plastový ochrany :arrow: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 76#p829676
Sám sem jí tam přidělával po nehodě. Do jedný díry se dává taková jakoby hmožděnka a druhou dírou se to přišroubovává skrz podběh.
Jelikož ty máš 2004, tak v tý době se tam ta plastová ochrana nedávala, dávala se tam až od 2006. Takže nejspíš auto bylo bouchlý na ten blatník a dal se tam nejspíš novější :nixw: :nixw: :nixw:
Ale jak teď na to koukám, tak tři díry by tam být asi neměli, ale jenom 2

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 15.12.2013 22:35

ja tam vidim zlatou barvu a je videt i na prahu , asi jak psal phofy . diry jsou 2x kulate u hrany , jedna ctvercova u prahu na hmozdinku a jedna obdelnikova u kola na plastovy podbeh
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Kecup0007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kecup0007 » 15.12.2013 22:54

Jj, asi to holt bude tak, ze predchozi majitel nahodil predni blatnik ze zlateho focuse a prestrikl. Mam nak resit ty nevyuzite montazni otvory? Chapu, ze pokud do nich neosadim tu gumovou listu tak by mely zustat volne, ale je to normalni? Podle me si to primo rika o lapani baga, solanky a buhvi ceho jeste. Coz jsem si vcera koneckoncu overil. Predpokladam teda, ze standardne je to nak zaslepeno ... mam to provizorne zatmelit silikonem a po zime nejak festovneji zamaznout?
Mondeo MK5, 1.5EB 118kW, 2016

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“