Příspěvek
od J-K » 04.07.2013 09:41
Na velikonoční víkend a pondělí jsme si už dlouho dopředu začali plánovat výlet do Tongarira. Ben a Zoey, to je anglický pár, který s náma trhal jablka, měl nápad, že můžem jet hromadně a složit se na benzín, protože to je asi necelých 200km od Hastings. Takže jsem jel já s mou kamarádkou, potom ten anglický pár, pak další český pár a ještě jeden welšan. Takze nás jelo 7 a krásně jsme se naskládali do našeho velkoprostorového auta. Já jsem teda samozřejmě řídil a připadal si jako autobusák, když jsem v zrcátku konroloval jestli mi tam vzadu někdo nezlobí. Vyrazili jsme už v sobotu po práci. Na noc jsme dojeli do Taupa, kde jsme přespali ve free kempu. Hned ráno jsme vyrazili směr Národní Park Tongariro. Tento NP se chlubí 3 vulkány Ruapehu, Ngauruhoe a Tongariro. Jsou to ještě celkem aktivní sopky, zvlášť Raupehu. Bouchá to tam prý pořád. My zrovna měli část zavřenou. Dál zde můžete vidět dvě modrá jezírka Emerald lakes, Red Crater a jíné. Bohužel už ráno nám zkazilo náladu počasí. Když jsme dorazili na místo, tak pořád pršelo a pán v shuttle busu nám říkal, že počasí je na prd a že toho dnes moc neuvidíme. Dál nám říkal, že během týdne museli odvézt vrtulníkem do nemocnice asi 5 lidí, protože na ně padali kameny, které se sesouvali zezhora. Opravdu jsme toho moc neviděli, všude jen mlha, mraky a šílenej vítr. Na druhou stranu máme zajímavé fotky a zážitky, protože vítr nás málem odfouknul. Potkali jsme dvě drobné japonky co leželi za kamenama a drželi se vší silou. Myslím, že se chudinky opravdu báli o svůj život. Nakonec z toho co jsme viděli a zažili jsme byli nadšení, taková měsíční krajina, všude jen vyvřelé kameny, splhání po skalách… Jezera a ani vrcholy sopek jsme neměli šanci vidět, takže víc už vám k tomu asi povědět nemůžu. Opět bych se chtěl do Tongarira ještě jednou vrátit až bude hezké počasí a užít si všechny ty krásy.
Nakonec jsme tento fyzicky náročný den, kdy jsme do zpět do kempu dorazili promočení, zakončili uplně nejlíp jak to šlo. Kousek za městem Taupo je horký termální potok. Jen jsme se tam rozvallili pod vodopád do přírodně vytvořeného poolu a popíjeli pivo. V té horké vodě se nedalo vydržet dlouho, ale dalo se zchladit v řece do které se ten potok vléval. Prostě ideální relax.
-
Přílohy
-

- ze začátku to byla pohodička
-

-

-

-

-

-

- na pár minut se rozjasnilo, tak byl hezký výhled
-