někteří z vás určitě ví, že jsem se vydal cestovat na Nový Zéland. Pro někoho to může být také lákavé, takže sem budu pro inspiraci psát kde jsme všude cestovali a taky sem vždy dám pár fotek pro představu. Akorát nevím jak často budu updatovat, protože na jižním ostrově není moc signal na mobilu a internet už vůbec ne. Uvidím. V nejhorším, to sem pak hodím až budu někde v civilizaci.
Abych to vzal od začátku, tak to bylo ještě když jsem byl v anglii, kdy mi kamarádka (bývalá šéfová z práce) psala, že už odmalička chce jet na Nový Zéland a teď když jí táhne na 35 tak je nejvyšší čas (pracovní vízum je totiž max do věku 35let). No a nebylo dlouhého přemlouvání a já souhlasil, že pojedu s ní. 16. února jsme vyrazili za dobrodružstvím.
Letěli jsme s Korean air. V letadlech a na letištích jsme ztrávili přes 24 hodin. V únoru na Novém Zélandu mají skoro konec léta. Bylo krásně. Ubytování na první týden jsme měli zařízené přes airbnb.com u jedno moc milého postarší páru. Ten první týden jsme si právě museli zařídit vše jako bankovní účty, NZ mobily a IRD number, což potřebujem, když tu chcem pracovat. A hlavně jsme chtěli sehnat nějaké pěkné, prostorné a spolehlivé auto. V podstatě s ničím nebyl problem. Auto jsme chtěli koupit cca do 3500 NZD a vzhledem k tomu, že tu jezdí nalevo a z Japonska to není daleko, tak je tu spoustu aut dovežených právě z Japonska. Takže volba padla na Toyotu. Potom konkrétně Toyota Estima Lucida, 1995, 2.2l, diesel, automat, 4WD. Jo jo, trochu změna mít diesel a ještě v automatu, ale je to super auto. Má místo pro 8 lidí. Sedačky se dají sklopit do roviny, takže je z toho postel, pak se daj sedačky vzadu dát proti sobě atd atd. Opravdu dobře variabilní.
PS: na psaní slohů moc nejsem, tak buďte tolerantní, nechtěl jsem to psát moc stručně a ani zas moc dlouze, takže občas to může být takový paskvil mezi tím..
A tady ještě pár fotek našeho autíčka