Stěrače FFII
- Dzefer
- Zkušený
Re: Stěrače FFII
ok, ja sa nehadam. Ja osobne by som naspat nemenil a zatial som na fore nenasiel nikoho, kto by menil naspat na tie dvojprudove.
-
- Pokročilý
Mimochodem - nevíte jestli se nedá nějak vypnout to závěrečné setření stěračů u FoFo II ?
Máčknu na ostřikovač a stěrače začnou stírat, pustím ostřikovač a stěrače jěště 2x setřou.
Pak je cca 2sec pauza a pak to jěště jednou setře - může mně trefit šlak jak to spíš zhorší
než zlepší - zvlášť teď v zimě kdy se nestírá kvůli dešti ale kvůli svinčíku který je suchý.
Máčknu na ostřikovač a stěrače začnou stírat, pustím ostřikovač a stěrače jěště 2x setřou.
Pak je cca 2sec pauza a pak to jěště jednou setře - může mně trefit šlak jak to spíš zhorší
než zlepší - zvlášť teď v zimě kdy se nestírá kvůli dešti ale kvůli svinčíku který je suchý.
- Dzefer
- Zkušený
Neviem ci sa to da nejako softverovo vypnut ale ked pocas stierania po ostrekovani zmacknes packu smerom dole, tak stierace dokoncia cyklus a hotovo.
- ybuba
- Pokročilý
Dzefer mě sice předběhl, ale mohu potvrdit, že je to přesně tak - v průběhu stírání jednou zmáčknout páčku dolů a hotovo - cyklus se dokončí a je klid.
Ta funkce "finálního setření" je ale cílená, každé auto to nemá a účelem má být konečné setření zbytků kapaliny, které stékájí z horní části skla po předchozím ostřikování.
Já to teď v zimě taky vypínám, ale jinak jsem moc rád, že tu funkci mám a tedy mimo tu zimu si to velmi pochvaluji, určitě bych ji nijak nerušil.
Ta funkce "finálního setření" je ale cílená, každé auto to nemá a účelem má být konečné setření zbytků kapaliny, které stékájí z horní části skla po předchozím ostřikování.
Já to teď v zimě taky vypínám, ale jinak jsem moc rád, že tu funkci mám a tedy mimo tu zimu si to velmi pochvaluji, určitě bych ji nijak nerušil.
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

-
- Test driver
2postak: Jak jsi našteloval trysky?
Já když je při stojícím autě nesměřoval tak, aby proud šel na střed (mezi horní a spodní hranu okna), tak právě při jízdě na dálnici mi proud vzduchu stlačil ostřik dolů ke spodní hraně.
Když jsem je přihnul nahoru, tak na dálnici ok, ale na světlech jsem víc stříkal na střechu, než na okno
Připouštím, že jsem levý, ale vzhledem k tomu, kolik jsem vyplácal kapaliny a času v porovnání s dvěma hodinami výměny za rozprašovací, které mě fungují i na dálnici, bych neměnil.
Nebo máš kliku, že Ti trysky nestříkají rovný proud, ale třeba vlivem nečistot je proud roztřepený
a tím se Ti kapalina líp rozprostře po skle.
Já když je při stojícím autě nesměřoval tak, aby proud šel na střed (mezi horní a spodní hranu okna), tak právě při jízdě na dálnici mi proud vzduchu stlačil ostřik dolů ke spodní hraně.
Když jsem je přihnul nahoru, tak na dálnici ok, ale na světlech jsem víc stříkal na střechu, než na okno

Připouštím, že jsem levý, ale vzhledem k tomu, kolik jsem vyplácal kapaliny a času v porovnání s dvěma hodinami výměny za rozprašovací, které mě fungují i na dálnici, bych neměnil.
Nebo máš kliku, že Ti trysky nestříkají rovný proud, ale třeba vlivem nečistot je proud roztřepený

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- ybuba
- Pokročilý
Co si vybavuji z manuálu u předchozího auta, tak ideální místo, kam by měly směřovat ostřikovače u stojícího auta je cca. 1/3 od horního okraje skla, tedy do prostoru spodní části horní poloviny skla. Takto mám nastavené ostřiky a není problém, při rychlé jízdě jde kapalina ideálně na sklo, při menší rychlosti nebo stání právě na tu horní polovinu, takže pořád OK
S tím nastavením je to drbačka
, chce si to trochu pohrát a hlavně jemně po malých kouscích.
Obecně bych řekl, že čím větší rychlost, tím je proud kapaliny vlivem proudění více roztříštěný.

Obecně bych řekl, že čím větší rychlost, tím je proud kapaliny vlivem proudění více roztříštěný.

- spanel
- Pokročilý
No, to jde možná aplikovat na dálnici, ale když je sajrajt a jedete kolonou těch 70-80, od aut před vámi se zvedají mraky solných sra.ek, tak není šance na rozstřik. Ledva stříkneš, stěrače to sundají dolů a tzv. dotěr pak rozmázne to, co tam prskne ze silnice po setření. Oktávky mívaly "dotěr" ale novější už jej nemají a my víme proč.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
- ybuba
- Pokročilý
Škoda cost saving ... 

- Cowley
- Zkušený
Panove, mate nekdo zkusenosti s takovymi temi brusicemi na gumicky steracu? Je to nejakej brusnej kamen v takovym zlabku, udajne to ma rovnat hranu...predpokladam ze by to mohlo usetrit par korun, zvlaste u aero stiratek...
-
- Pokročilý
Supr - vyzkoušímybuba píše:Dzefer mě sice předběhl, ale mohu potvrdit, že je to přesně tak - v průběhu stírání jednou zmáčknout páčku dolů a hotovo - cyklus se dokončí a je klid.
Možná v létě kdy se nepoužívají lihové co se hned odpaří, ale klidně bych to oželel úplně.ybuba píše: Ta funkce "finálního setření" je ale cílená, každé auto to nemá a účelem má být konečné setření zbytků kapaliny, které stékájí z horní části skla po předchozím ostřikování.
Počkej - tím "vypínám" myslíš to že po každém ostřiku mačkáš jěště páčku nebo to nějakybuba píše: Já to teď v zimě taky vypínám, ale jinak jsem moc rád, že tu funkci mám a tedy mimo tu zimu si to velmi pochvaluji, určitě bych ji nijak nerušil.
umíš úplně vypnout na zimu ?
- ybuba
- Pokročilý
Vypnout to úplně bohužel nejde, takže jak jsem již psal, alespoň po každém ostřiku to vypneš zmáčknutím páčky dolů.PeS píše: Počkej - tím "vypínám" myslíš to že po každém ostřiku mačkáš jěště páčku nebo to nějak
umíš úplně vypnout na zimu ?
Uvidíš, že mimo zimu tomu finálnímu setření přijdeš na chuť

- majk
- Nováček
tak jsem ještě zakoupil gumičky do stěračů-tyto
http://www.nakupaprodej.cz/nakupaprodej ... -710mm-2ks
vyměnil do originálních původních stírátek a stírají jako ty od charouzka,akorát jsou 10x levnější!!!.Prodejce splehlivý,objednával jsem přes mobilní tlf.,byl jsem v práci.Výměna za 5 min a už nikdy nebudu postupovat jinak.Nové od charouzka mám v krabici a uložené v dílně tak,abych na ně dobře viděl,a až budu opět chtít vyměnit stěrače,tak abych nezapomněl,origo ford je shit!
http://www.nakupaprodej.cz/nakupaprodej ... -710mm-2ks
vyměnil do originálních původních stírátek a stírají jako ty od charouzka,akorát jsou 10x levnější!!!.Prodejce splehlivý,objednával jsem přes mobilní tlf.,byl jsem v práci.Výměna za 5 min a už nikdy nebudu postupovat jinak.Nové od charouzka mám v krabici a uložené v dílně tak,abych na ně dobře viděl,a až budu opět chtít vyměnit stěrače,tak abych nezapomněl,origo ford je shit!
FF II,05/2007,1.6/74kW,Kombi,Style-bylo do 28.7.2017
od 28.7.2017 FF III,07/2017/1,5 EB Kombi,Titanium,Magnetic grey
https://www.spritmonitor.de/en/detail/9 ... ml?share=1
od 28.7.2017 FF III,07/2017/1,5 EB Kombi,Titanium,Magnetic grey
https://www.spritmonitor.de/en/detail/9 ... ml?share=1
- cerven
- Junior
Zajímavý ale nedovedu si dost dobře představit jak vyměninit jen ty gumičky. 

Ford Focus Kombi 1.6 TDCi Ghia (66kW) r.v. 06.2005 tm. šedá metalíza

- stand
- Zkušený
Na stránce 21 návod!
- cerven
- Junior
Díky kámostand píše:Na stránce 21 návod!

Ford Focus Kombi 1.6 TDCi Ghia (66kW) r.v. 06.2005 tm. šedá metalíza