Tak jsem pročetl celé 47-stránkové téma o stěračích, ale jsem z toho jelen, tak to zkusím přímo tady pro FoFo II. Mám Fofíka teprve 3 týdny, předtím s ním jezdil nějaký Španěl cca rok, takže kdo ví, jestli vůbec kdy zapnul stěrače a tudíž nevím, kdy byly měněny naposled.
Ale bohužel u nás často prší a já si všimnul, že mi to dělá na levé horní straně (z pohledu řidiče) pěkné šmouhy. Když je sklo plné vody, tak to první setření jen tak "rozlíčí", druhé už je lepší a teprve pak vidím dobře, takže asi vyměnit stěrače. Problém je, že ani nevím, co tam mám za typ. Holt je to můj první vůz, předtím na rodinné Feldě to řešil táta stěrači za pár stovek a když viděl ty moje "plandavé gumičky" na Fofíkovi, nevěříčně kroutil hlavou, jak to může stírat.
Přikládám foto a prosím o radu, co tam vlastně mám za typ a jestli se dají koupit jen náhradní gumičky. A také jsem četl, že by tam měla být signalizace opotřebení, ale všichni jen mluví o "žlutých terčících", ale nikdo neřekne, kde je na stěrači hledat
P.S. Snad nebudu vypadat jako úplný trouba, ale každý měl někdy první vůz
Ještě dodatek: je normální velikost 65cm a 43cm ? Jsem se zde dočetl, že je to na hraně, ale já to takhle dostal