Stěrače FFII
- cerven
- Junior
Re: Stěrače FFII
U fofo je to stejný jen s tim rozdílem že míto čtverečků jsou tam kolečka.Já mám obě jasně žlutá a stírá to na ho..o 

Ford Focus Kombi 1.6 TDCi Ghia (66kW) r.v. 06.2005 tm. šedá metalíza

-
- Junior
Já měl originál stěrače a žádná žlutá tečka se ani po 2 letech na nich neobjevilacerven píše:Když mám originál stěrače a mam tam ty žlutý tečky, znamená to tedy že bych je měl vyměnit?
Navíc od novoty stíraly naprosto mizerně, vrzaly ... prostě kvalita od forda

Nyní jsem koupil Bosch AeroTwin. Cena děsná 1070,- , ale je to paráda a stírají potichu
FF II 1,6 benzín kombi Trend
- Anndy
- Test driver
Ta nalepka je na 2 veci...
Podla mna reaguje na ultrafialove ziarenie alebo nieco podobne. So skusenosti nalepka zozltla ovela skor, ako tie stierace stratili ucinnost. A ja som na to citlivy
.
Podla mna reaguje na ultrafialove ziarenie alebo nieco podobne. So skusenosti nalepka zozltla ovela skor, ako tie stierace stratili ucinnost. A ja som na to citlivy

- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam zase hranicu citlivosti posunutu opacnym smerom ako Anndy - ak som aj nejake nalepky mal, tak uz davno zozltli, zmodrali, zozelenali, zcernali a zjavne uz aj odpadli (kedze tam ziadne nemam). V maji Anndy skonstatoval, ze moje stierace by uz vymenil priblizne pred rokom... ja zacinam teraz pomaly uvazovat, ze po zime by som uz aj mohol dat nove
.

FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

- bee
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak, Valeo su šmejdyPetrAT píše:Já měl originál stěrače a žádná žlutá tečka se ani po 2 letech na nich neobjevilacerven píše:Když mám originál stěrače a mam tam ty žlutý tečky, znamená to tedy že bych je měl vyměnit?
Navíc od novoty stíraly naprosto mizerně, vrzaly ... prostě kvalita od forda![]()
Nyní jsem koupil Bosch AeroTwin. Cena děsná 1070,- , ale je to paráda a stírají potichu

- majk
- Nováček
varování pro všechny,co uvažují o koupi orig.dílů u charouzka!!!!!
nekupujte stěrače,cena 1100/bez DPH/
,jsou sice tiché,ale nestírají kvalitně,zůstává šmouha v zorném poli řidiče asi 3cm široká.Včera jsem koupil,umyl a odmastil sklo,nasadil a ráno cestou do práce/15km/po dálnici mezi kamiony,prosolená silnice,vody spousty,ale stěrače made by charouzek stojí za prd.Píšou,že made in belgium,možná,že v laboratoři s mýdlovou vodou si poradí výtečně,ale v českých zimních prosolených podmínkách je výsledek velikým zklamáním!! 
nekupujte stěrače,cena 1100/bez DPH/

FF II,05/2007,1.6/74kW,Kombi,Style-bylo do 28.7.2017
od 28.7.2017 FF III,07/2017/1,5 EB Kombi,Titanium,Magnetic grey
https://www.spritmonitor.de/en/detail/9 ... ml?share=1
od 28.7.2017 FF III,07/2017/1,5 EB Kombi,Titanium,Magnetic grey
https://www.spritmonitor.de/en/detail/9 ... ml?share=1
-
- Test driver
No já taky budu muset nějaké brzo koupit, ale teda nevím zatím nevím co bude nejlepší volba. U Forda asi teda ne...
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Anndy doporucuje BOSCH.
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

- Dzefer
- Zkušený
- spanel
- Pokročilý
No, já bych ani nehaněl a ani nechválil. Problém je asi hlavně v tunách soli, kterou máme na silnicích a ostřikovačích (viz vlákno věnované těmto ostřikovačům). Ostřikovačecáknou na 4 místa okna a než se to stačí roztéct a odmočit to svinstvo, tak to stěrače setřou. A pokud je okno zespodu teplé, tak to rozšmudlání hned zasychá a je přes to prd vidět. Navíc u řidiče je tak dlouhý stěrač, že při velkém chladu strácí pružnost a přilnavost. Asi by bylo lepší dát tam kratší stěrač, ale to zase zmenší otěr skla, otázkou je, co je horší, a hlavně by to chtělo místo těch ostřikovacích cákačů větší rozprach. Jinak mám BOSH Aerotwin a při extrémním bordelu (soli) na silnici to mám také rozšmudlané. Ostřikovače už mám doma ty na Octavii včetně zpětných ventilků a až to počasí dovolí, tak to vyměním a uvidím, zda to pomohlo.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
- cerven
- Junior
Spanel...
Naprosto souhlasim

Ford Focus Kombi 1.6 TDCi Ghia (66kW) r.v. 06.2005 tm. šedá metalíza

-
- Test driver
No, já než stěrače, tak jsem vyměnil ostřikovače za rozprašovací a problém se špatně utřeným sklem už neznám. Jak píše spanel, horký vzduch, nedokonale nanesená voda a aby jsi měl škrabku a ne stěrač.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- postak
- Test driver
Já kupoval teď Bosch aerotwin, a dával jsem za ně 700kč.
Stírají bezvadně, mám origo ostřiky Ford, škodovácké bych tam nedával, při vysokých rychlostech jsou na prd a sešteloval jsem je tak, aby rozstříkaly vodu po celém okně, včetně strany spolujezdce a nemám ani čmouhy.
Ono to chce v takovém počasí pánové, vzít taky hadřík a ty stěrače otřít než vyjedete.
Možná se vám to zdá, ale za dva dny, co auto stojí před barákem, vám i v zimě napadá za stěrač tolik bordelu, že byste se divili, plus sůl, sníh, hnus a humus .... 

- Dzefer
- Zkušený
tak na ostrekovace mam presne opacny nazor. S tymi cvrkacimi origo ford sa to ani neda porovnat, tie skodovacke rozprasovacie su uplne liga, dokonca uplne iny sport. Naspat by som v ziadnom pripade nemenil, tie rozprasovacie su neskutocne dobre a aj pri dialnicnej rychlosti dost dobre pouzitelne.
- postak
- Test driver
Každý na to máme asi jiný názor. Nejsem zastáncem, že co je Ford to je svaté
ale koncernové ostříky znám z Passatu od otce a na ty od Fordu nedám dopustit