Nefunkční vyhřívání předního okna
- mrPeet_CZ
- Nováček
Nefunkční vyhřívání předního okna
Mám problém s vyhříváním předního okna. Po nastartování a zapnutí tlačítka se rozsvítí kontrolka na tlačítku (po chvíli normálně zhasne) ale okno netopí. Relé a pojistky u motoru jsou v pořádku. Zjistil jsem, že po zapnutí tlačítka se neobjeví mínus na relátku (plus je s klíčkem), takže nesepne. Podle schématu co jsem našel, by kostra měla jít z GEM spolu s kontrolkou. Nevíte jestli jsem po cestě nezapoměl na nějakou pojistku ? Nebo néjaký jiný nápad, než začnu rozdělávat co se dá ?
Ford Focus II 1,6 16V combi 2005

-
- Test driver
Re: Nefunkční vyhřívání předního okna
A poistky pod odkladacou skrinkou spolujazdca si tiez pozrel?
- mrPeet_CZ
- Nováček
- BobTDCi
- Zkušený
Napadla mi jedna vec - aj keď to pravdepodobne nebude táto záležitosť ale spomeniem ju - pri montáži predného skla s vyhrievaním musí byť použité celkom iné lepidlo ako pri klasických oknách.
Musí byť extra nevodivé - a ak ti náhodou menili predné okno a nepoužili by adekvátne lepidlo mohlo by to s tou kostrou blbnúť. Aj keď skôr sa tam stáva, že je kostra prisilná vtedy a dochádza k "elektrolýze" - stĺpikov predného okna...teda k elektricky "podporenej" korózii...
...hmmm?

Musí byť extra nevodivé - a ak ti náhodou menili predné okno a nepoužili by adekvátne lepidlo mohlo by to s tou kostrou blbnúť. Aj keď skôr sa tam stáva, že je kostra prisilná vtedy a dochádza k "elektrolýze" - stĺpikov predného okna...teda k elektricky "podporenej" korózii...
...hmmm?

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
- mrPeet_CZ
- Nováček
Tak problém o víkendu vyřešen. Přívod z jednotky, který spíná mínus na relátku měl nekonečný odpor proti zemi i plusu, a světe div se, byl utrženej a rozdrbanej přímo ve skříňce s pojistkama u motoru. Po opravě kablíku funguje na jedničku
Jenom by mě zajímalo jak se může kabel takhle rozdrbat uvnitř skřínky když je přívod uchycenej. Ten kabel měl odřenou izolaci asi 2 centimetry. Teď je tam delší, jen doufám, že to nepotká další kablíky...

Jenom by mě zajímalo jak se může kabel takhle rozdrbat uvnitř skřínky když je přívod uchycenej. Ten kabel měl odřenou izolaci asi 2 centimetry. Teď je tam delší, jen doufám, že to nepotká další kablíky...
Ford Focus II 1,6 16V combi 2005

- BobTDCi
- Zkušený
No podľa toho či bol "odretý", alebo "ohryzený" malými zúbkami?????
Každopádne ste ho iste dobre zaizolovali a zabezpečili proti odieraniu sa s inými káblikmi i ostrými hranami čohokoľvek.

Každopádne ste ho iste dobre zaizolovali a zabezpečili proti odieraniu sa s inými káblikmi i ostrými hranami čohokoľvek.

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
-
- Nováček
No já má jiný problém s čelním sklem..
topila mi jenom polovina ( spolujezdcova samozřejmně) .
Včera v noci mi nejela ani ta druhá ale už jsem byl objednán k výměně tak jsem říkal nic se neděje..
ale dnes ráno zase jelo celé sklo
poradí mi někdo co zkontrolovat než pojedu utratit za výměnu čelního skla?? pojistky ok kabely vizualně taky ok.. proudy jsem prozatím neměřil a ke kontaktum okna se nějak nedostanu.. už tam je palubka..
servismen mi jenom řekl že je tam uhnitá zem..
poradí někdo?
jo jinak Cmax 2005
topila mi jenom polovina ( spolujezdcova samozřejmně) .
Včera v noci mi nejela ani ta druhá ale už jsem byl objednán k výměně tak jsem říkal nic se neděje..
ale dnes ráno zase jelo celé sklo

poradí mi někdo co zkontrolovat než pojedu utratit za výměnu čelního skla?? pojistky ok kabely vizualně taky ok.. proudy jsem prozatím neměřil a ke kontaktum okna se nějak nedostanu.. už tam je palubka..
servismen mi jenom řekl že je tam uhnitá zem..
poradí někdo?
jo jinak Cmax 2005