Ford Focus 2.0 benzin, rocnik 2005 (Titanium, Ghia)

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Ryko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Ford Focus 2.0 benzin, rocnik 2005 (Titanium, Ghia)

Příspěvek od Ryko » 02.02.2010 14:18

Nakoklo ide o moj prvy prispevok na tomto fore, tak najprv zdravim vsetkych focusakov.

Rad by som sa stal aj ja majitelom jedneho z nich a po zohladneni viacerych kriterii - dostatocny vykon motora, vacsinou jazdy na kratsie vzdialenosti do 20-30km, som vybral model focus II, s 2.0 litrovym benzinovym motorom, v prevedeni hatchback, najlepesie tmavej farby. S kupou zatial neponahlam, ale ako sa poznam, ked si raz nieco zaumienim a padne konecne rozhodnutie, ze toto je ta spravna volba, budem rad, ak bude auto doma cim skor. Nemam skusenosti s kupou auta zo zahranicia, skusal som nieco najst u nas na slovensku, tu ale prakticky benzinove dvojlitre neexistuju... takze to vyzera na dovoz... Zatial som nasiel najblizie tuto masinku v beroune, bol som v kontakte telefonickom aj mailovom, auto by malo byt dovezene z nemecka, kopiu servisky, vin aj nemecke coc mam na stole...

http://ford-focus.autobazar.eu/20--16v- ... 57477.html

Velmi rad by som to auto videl, bohuzial 500km nie je najblizsie... Nemal niekto s ceskych focusacov nahodou moznost navstivit tento autobazar, pripadne moznost pozriet su tohto krasneho tmaveho tatosa? cena vyzera byt velmi zaujimava, co ale tiez moze vzbudit podozrenie...

Uvazoval som aj o osloveni firmy eurodiesel s konkretnouo poziadavkou, ale po precitani viacerych nazorov na nich som tuto moznost zavrhol...

Ak mate akykolvek tip na kupu, alebo akekolvek ine rady a postrehy, budem rad...
Naposledy upravil(a) Ryko dne 12.05.2010 09:59, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus II Hatchback, 2005, Jeans Blue, Ghia, Duratec HE 2.0

Obrázek
ObrázekObrázek

junior
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Ford Focus 2.0 benzin, rocnik 2005 (Titanium)

Příspěvek od junior » 02.02.2010 14:41

tak dá se na to zajet podívat :D co všechno k tomu chceš vědět??? máš VINko??? chceš udělat nějaký další fotky?? na co všechno se ti mám kouknout.....
klidně to hoď do SZ, nebo, t: 724743624 :) Martin
JUNIOR

MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám :-)
Obrázek
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 02.02.2010 14:49

hm, vyzerá slušne :idea:
z fotiek na prvý pohľad vidím len prerabaný výfuk a nejaký custom zadný spojler :wink:
a tie pruhy sa viac hodia k ST, zbytočne provokujú
a o verzii titanium by som pochyboval, tam podľa mňa by malo byť rádio sony a klasický volant s tempomatom, ale možno to prvý majiteľ titanium rekonfiguroval na športovejsí obraz :idea:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

Ryko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryko » 02.02.2010 15:36

Tak Martin, dufam, ze si najdes cas a pojdes sa nan pozriet...

Inak co sa tyka Titanium verzie, bol som v tom, ze prave tato verzia nema tempomat, ze tu ma len stvoramenny volant u Ghia verzie... nie som si ale isty... A radio/CD tam podla fotiek je Sony...

Obrázek
ObrázekObrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 02.02.2010 15:38

hej, máš pravdu, napísal som blbosť, kukal som do nemeckého cenníka a malo by to byť OK :idea:
ale ten výfuk a zadné krídlo nie je od fordu

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 02.02.2010 15:40

ináč dvojliter asi najlepšie kúpiť v nemecku :idea:
keby si to realizoval cez nejakú firmu, čo dováža jazdenky, napíš potom referenciu aj pre ostatných :idea:

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 02.02.2010 17:26

No,podla mna vypada velmi zle.Pasy iba vpredu/kam sa podeli tie zozadu?Ze by ich tam niekto nedolepil po buracke?/Tuzing stresny spoiler,koncovka vyfuku ala Tatra 148 :roll: Nemam z toho auta vobec dobry dojem. :cry:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 02.02.2010 17:49

tech pruhu jsem si taky vsiml a proc to ma prahy a zadne podnarazniky ? a nedrzi dvirka na palubce . ...... tak asi jako zirafak
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

junior
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od junior » 02.02.2010 17:58

Ahoj,

omlouvám se za napínání, vletěl jsem tam jak velká voda, chlapík byl docela překvapenej když jsem na něj vybafnul: "tak jsem tady na toho fokuse,jak jste si dnes psal s kolegou ze slovenska" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Šel jsem se slušně zeptat, jestli si to můžu nafotit,jestli by mi to zvedli na zvedák ...
chlapík naprosto v pohodě, jasně, vyfoťte si co potřebujete, na hever vám to taky dáme, když budou mít kluci na dílně volno, takže jsme předběžně domluveni, že se tam zastavím s foťákem a že mu dám vědět a že všechno nachystá :)
měl tam nějaký lidi, takže mi jen vrazil klíčky ať si tam prolezu co chci :D

škoda že jsem na to měl jen fakt malou chviličku a že jsem neměl foťák ale jen mobil :(

takže jen co jsem v rychlosti stihl (omluv kvalitu :oops: )
Přílohy
důlek na dveřích a nad ním škrábanec
důlek na dveřích a nad ním škrábanec
tohle nevím jestli je běžné, nebo po nějakém zásahu?? roh okna u řidiče
tohle nevím jestli je běžné, nebo po nějakém zásahu?? roh okna u řidiče
jen laicky ošetřený poškrábaný blatník
jen laicky ošetřený poškrábaný blatník
sedačka
sedačka
pedály podle mě neošlapané ale ani neměněné
pedály podle mě neošlapané ale ani neměněné
JUNIOR

Obrázek
Obrázek

junior
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od junior » 02.02.2010 18:13

do větších detailů jsem se nepouštěl, až pak foťákem, ty pruhy mě taky nesedly, vepředu nejsou ani lepené moc odborně (ale nevím jak je to originál) přijde mi že začínají a končí vždycky tak půl cm od okraje (fotka až foťák), ten vejfuk vypadá fakt dost nešťastně a i by mě zajímalo jak je tam přidělanej :D jinak těch pár škrábanců kolem dokola tam je, ale tomu se člověk neubrání :(
vevnitř je to čistý, sedačky nijak extra neosezené, ten kastlímk na palubce opravdu nejde zavřít, je tam ulomenej jeden ten zobáček.
jinak to vevnitř není nijak ošoupaný ani podřený.
do motoru jsem nelezl, jednak sníh,jednak čas, a navíc že jak mu to tam už chvíli stojí, tak že je mrtvá baterka, takže jsem to ani nemohl nastartovat, takže to jsem taky nechal "napříště"

celkově bych to prozatím hodnotil jako autí se slušnou výbavou a km, jeví známky používání ale ne nějak zásadního poškození, karoserie zvenku sedí celkem dobře (nevšiml jsem si nějakých nedosedů)

chlapík v rychlosti říkal že sháněl kod k rádiu, takže obvolával servisy(4 razítka, z toho tři jsou jeden servis a jedno je jinej) ze servisky aby mu ho řekli, takže kod má a servis potvrzenej, že to auto znají.

můj prozatimní názor je, že to není až tak špatný vozitko :D
JUNIOR

Obrázek
Obrázek

Ryko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryko » 02.02.2010 21:59

Hej, na prvy dojem to asi nevyzera velmi vabne... osobne aj mne tie pruhy velmi nesedia, ale da sa s tym zit... Ale ten vyfuk, neviem, ako pisete, vyzera trosku zvlastne...

Otazka, je mozne podla VIN cisla zistit servisnu historiu, aj ked nebolo auto servisovane v original ford servise? Urcite chcem aspon oslovit servis, ktory je uvedeny v serviske a mal vykonavat servis po skonceni zaruky...

Tych par tukancov by mi nevadilo, ale ta fotka predneho skla hore pri vodicovi, to vyzera velmi zvlastne... ako by tam aj hrana toho plechu bola nejaka vykryvena, nie je to ale na tej fotke dobre vidiet...

No chcelo by to zvezenie a pozriet podvozok... Ak by ake bol naznak, ze auto mohlo byt burane, nebudem riskovat...
Kazdopadne velka vdaka Martinovi, co to sme prebrali aj cez telefon, chcelo by to ale zapnut motor a ak sa bude dat, aj ho trosku potrapit na ceste...

S kupou kazdopadne neponahlam, ak by to s tymto nemalo vyst... cierne, resp. tmave dvojlitry za slusnu sa dufam este najdu...

Obrázek
ObrázekObrázek

junior
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od junior » 02.02.2010 22:34

ta fotka střechy nad řidičem, řekl bych že je to tam "ožvejkaný" po výměně čelního skla, přišlo mi divný celé to těsnění kolem a ten plast pod oknem :oops:
JUNIOR

Obrázek
Obrázek

Ryko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryko » 02.02.2010 23:15

No zacina to byt trosku podozrive auto... mam z toho zmiesane pocity...

Pre zaujimavost, presiel som si, tak ako posledne dni, mobile.de aj autoscout24.de a narazil som na jedno velmi pekne auticko, predava fyzicka osoba...
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=v2uf3ziihhti
Len je to bohuzel az v Koline, co je zo slovenska pekelne daleko, ale vybava aj cena ok... farba nie je uplne to, co by som chcel, ale myslim ze tato modra focusu celkom sadne...

Obrázek
ObrázekObrázek

junior
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od junior » 03.02.2010 08:29

no podezřelé, zatím až tak moc není, podle toho co jsem viděl na karoserii bouranej nebyl, a pokud ano tak ne moc, protože všechno krásně sedí.
ono všechny ty nedostatky co tam jsou (pruhy, koncovka výfuku, kastlík, škrábance) se dají celkem v pohodě opravit a ani ne za draho (snad)
ale řekl bych že poměr cena výkon, není moc odpovídající, možná se mnou nebudete souhlasit, ale 219 000,- mi přijde až dost (a to ještě na papíře za oknem visí cena 239 000,-) takže počítám, že budou tvrdit že už je to slevněné a víc s cenou nebudou chtít hýbat.
možná řeknete že jsem blázen, ale já za ty peníze koupil mondeo v kombíku stejnej rok, v daleko lepším stavu než je tohle vozítko tak asi tak můj názor :oops:
JUNIOR

Obrázek
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 03.02.2010 09:05

mondeo je cenove jinde , je nedocenene , a kdyz se podivas na inzerat z autoscout tak to vyjde na 231000 jen auto bez znacek a dopravy . tak bych si myslel ze to je dobra cena .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“