Rýha od klíče - odhad ceny za opravu

Thomas_FFII
Nováček
Nováček

Re: Rýha od klíče - odhad ceny za opravu

Příspěvek od Thomas_FFII » 12.10.2009 18:37

P2M píše:Zkusil bych nejdřív méně invazivní metodu, než lakování. Dej ty svoje fotky semka: http://www.detailing.cz a třeba ti s tím kluci pomůžou. :wink:

Díky za radu, už jsem to tam dal. Jinak je pravda že na tý stříbrný není moc poznat jestli to je až na barvu nebo až na plech.. Já myslím že to je jen lak, že to do barvy nejde..

Bob Wolf
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bob Wolf » 12.10.2009 19:13

Thomas_FF II. wrote:
takže prosím o Vaše odhady na variantu:
1. uvedení do téměř původního stavu ve značkovém servise (placeno z havarijka)
2. oprava u nějakého menšího lakýrníka a to pouze nějakým lokálním zástřikem (popř tužka)

Ahoj,

podle mne, pokud by jsi to dal do jakékoliv profi lakovny (ať už značkový servis, nebo servis no-name), tak to budou muset stříknout kompletně všechno - oba blatníky a oboje dveře.... včetně všech nutných doprovodných prací (tmelení, přebroušení, vypalování barvy) to odhaduji mezi 16.000,- až 25.000,- Kč.

Při této volbě bych využil havarijní pojištění, pokud máš sjednáno - jen se mrkni na spoluúčast - a pokud ji máš vysokou, tak bych zvolil jednu z následujících technologií:

1. Firma Auto Doktor - viz:

http://www.autodoktor.cz/index.php?link=6

tam by snad uměli vše dát do původního stavu jen rozleštěním - pokud to nepůjde až na plech - cena odhadem od cca 2.500,- do max. 5.500,- Kč , dle rozsahu a náročnosti prací

2.Technologie Smart Repair - to bych volil v případě, kdy to bude do barvy a bude to třeba lokálně stříknout - vynikající technologie, kterou jsem nedávno použil i já - barva je suchá do 1 hodiny, stříká se to jen lokálně v místě poškození a večer už můžeš jet klidně na myčku.
Tuto technologii nabízejí např. servisy A.T.U. - viz:

http://www.autotechnikunger.cz/pages/we ... epair.html

nebo firma BaP, viz:

http://www.bap-automotive.cz/index.php? ... &Itemid=25

Zde budeš na ceně cca 5.000,- za celé auto.

Ať už zvolíš jakoukoliv cestu, pokud máš havarijní pojištění (včetně vandalismu), porovnej si ceny a proti tomu svou spoluúčast - a pokud půjdeš těmi levnějšími cestami, které vyjdou cenově zhruba do výše tvé spoluúčasti, tak bych to ani pojišťovně nehlásil...

Jinak také já vyslovuji svou účast - lidi jsou svině a za toto bych toho debila nechal zavřít. :twisted:
Focus II. ST - r.v. 2006, úprava Wolf Racing (340 PS,545 Nm), Bilstein B16 Gewindefahrwerk PSS9, AP Racing (kotouče 362 mm, 6 pístků) - desky Raybestos směs ST31, samosvorný diferenciál Quaife, výfuk MILLTEK turbo back, Semi Slick TOYO R888

Thomas_FFII
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thomas_FFII » 12.10.2009 19:22

To: Bob Wolf
No spoluúčast u mého HP je 5 000,- Problém je, že neznám nikoho v okolí Šumperka, kdo by tebou popsané technologie aplikoval, ale mrknu na net a třeba něco najdu v OL. Díky!!

Jak to tak ale vidím, tak to asi nechám zaplatit z HP, jelikož přední kryt motoru je celkem dost oťukaný od kamínků, tak by se to aspoň sfouklo najednou.

papouch22

Příspěvek od papouch22 » 12.10.2009 19:58

jestli to chces mit hezky tak to hod na pojistku bude to stat ranec. stribrna se strika hrozne spatne aby to nebylo poznat. chce to hodit do rozstriku i okolni dily nemluve o tom ze pul auta pujde do laku. tot muj nazor a zkusenost 8)

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 12.10.2009 20:28

nerobme paniku chlapi...

pokial je ta ryha "matne" biela je to len lak a to by sa dalo jemne tym superjemnym smirglom a nasledne brusnym Tempom pekne zalestit dostratena... a cena 4€ za pastu a 1€ za papier a k tomu hodina roboty...

ostatne "drahsie" metody nechame napotom...

tiez som mal kopu takych sidliskovych skrabancekov bielych na modrej metalize a tempo mi kopu poriesilo...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

papouch22

Příspěvek od papouch22 » 12.10.2009 21:03

hlavne nepouzivej tempo jak radi kolega je mastny a pro pripad dalsiho lakovani ti lakyra moc podekuje :roll: . zkusil bych nejakou profesionalni lestenku a brusnou pastu kazda dobra lakovna bude vedet renovovany znacky vyrobku. ale za predpokladu ze je skrabanec jen v laku.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 12.10.2009 23:20

brusne pasty od 3M , hlavne ne neco se silikonem protoze to nikdo neodmasti kdyz by se to treba lakovalo.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 13.10.2009 06:00

papouch22 píše:hlavne nepouzivej tempo jak radi kolega je mastny a pro pripad dalsiho lakovani ti lakyra moc podekuje :roll: . zkusil bych nejakou profesionalni lestenku a brusnou pastu kazda dobra lakovna bude vedet renovovany znacky vyrobku. ale za predpokladu ze je skrabanec jen v laku.
Tiez by som Tempo nezatracoval,lebo dokaze zazraky.Dokonca mi ho priamo lakyrnik odporucil,ze pre amaterske,domace lestenie je uplne ok.

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 13.10.2009 06:01

foki píše:brusne pasty od 3M , hlavne ne neco se silikonem protoze to nikdo neodmasti kdyz by se to treba lakovalo.
Ano,ale potom vyhradne strojove lestenie,lebo potrebuju vysoke otacky.

papouch22

Příspěvek od papouch22 » 13.10.2009 06:32

foki píše:brusne pasty od 3M , hlavne ne neco se silikonem protoze to nikdo neodmasti kdyz by se to treba lakovalo.
kolega se vyzna, tez pouzivam :D

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 13.10.2009 06:46

chlapi sak som pisal ze musi najprv zistit ci su to len skrabance v laku a nie vo farbe... !!!

zober mokru spongiu a pretri to a ked je to mokre "pekne" leskle tak je to len v laku...

ok ked si zozenie 3M nie je o com, ja som uviedol najlacnejsiu alternativu opravy poskodeneho laku (nie farby este raz zopakujem...)

pripadne za 10 € nech si kupi sadu z Fordu kde je v jednej flaske farba a v druhej flaske lak staci potom lakom pretriet jemne prebrusit a rozlestit... :D

netreba hned striekat za desattisice... takych skrabancov este bude... (tiez mi je vzdy do placu ked umyjem auto, a to ho mam iba rok... proste sidliskove parkovanie je o hovne... doslova)
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

Thomas_FFII
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thomas_FFII » 13.10.2009 18:25

Takže to vypadá že na té zádní části je to až na barvu, zbytek je lak. Jinak mi přišel odhad ceny ze značkového servisu Ford (dle fotek) a cena za stříkání půlky auta by byla 20 - 25 tisíc.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 13.10.2009 20:11

papouch22 píše:
kolega se vyzna, tez pouzivam :D
jednou jsem to z dalky z vlaku videl jak se to dela :mrgreen:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 13.10.2009 22:20

trosku mimo, ale neviete cim dostat zivicu z laku?
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 14.10.2009 06:02

Ak myslis tu,ktora teraz kvapoce zo stromov,tak kombinaciou teplej vody a WAP-ky.

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“