Světla pro denní svícení info na 1. strane

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Wolf2

Re: Světla pro denní svícení

Příspěvek od Wolf2 » 21.03.2009 16:57

Nedbik píše: Když jedu za někým, kdo si při náhlém vjezdu do mlhy rozsvítí mlhovku, nejraději bych ho zabil a vykuchal na místě :twisted: (promiňte ty výrazy, když ale za někým, musíte jet opravdu hoooodně dlouho při zapnuté zadní mlhovce a mokré silnici a navíc se ten pitomec prostě nenechá předjet a jede schválně u střední čáry, máte už potom rudé mžitky před očima...).
Dojede-li mě ale auto, automaticky ji vypínám abych dotyčné neoslňoval, neboť už mě na těch 15 metrů vidí. No a když mě předjede a zmizí v dáli, tak si ji zase rozsvítím. Nikoho ten rádoby zbytečný pohyb nezabijewink:
Omlouvám se ,za moji odpověď ,ale musím reagovat .
to Nedbik- tvoje argumenty o zadních světlech do mlhy jsou tak z 30% pravda ,ale ostatní jsou pěkný BLUDY :evil:
Pokud vjedu do mlhy ,tak mě nezajímá ,jestli zamnou někdo jede ,nebo nejede a prostě tu mlhovku zapnu a ty máš udržovat takovou BEZPEČNOU vzdálenost a né se někomu lepit na prdel !!!!! A pokud budeš dodržovat bezpečnou vzdálenost ,tak tě ty mlhovky ,až tak nebudou oslňovat :wink:
A argument "Dojede-li mě ale auto, automaticky ji vypínám abych dotyčné neoslňoval" ,mě přijde pěkně hloupí ,nezlob se na mě. :roll: :roll:
Omlouvám se za odpověď ,která nepatří do tématu Světla pro denní svícení

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 21.03.2009 17:12

Zajimava debata... Zajimal by me (a podle toho bych se asi zacal s tema zadnima mlhovkama chovat) co na to zakon. Aneb co by se stalo, kdyby jsi teda zadni vypnul aby jsi nevypalil dotycnemu oci, ale stalo by se ze by do teda treba zrovna buchnul a zacal by: "Byla mlha a on nemal zapnuty mlhovky - nebyl videt... a tak sem nedobrzdil a "buchnul" do nej".
Kdo by to odnes?
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 21.03.2009 18:04

Klucí o tomhle už jsme tu debatovali stokrát.Je na to několik úhlů pohledu.Na dálnici s ní nebudu furt blbnout pokud mě někdo předjíždí někoho předjíždím.Na druhou stranu jsou lidi,kteří i při popojíždění v koloně Ti jí perou do tlamy...Prostě s rozuměm a zpět k dennímu svícení :wink:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Miroslav K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Miroslav K » 21.03.2009 19:09

celkem dobrá cena, asi jdu do nich: http://www.tuning-centrum.cz/product/56 ... sj-286typ2 ....
Ghia combi, 1,6 16V Zetec SE 74 kW, Ba+Lpg (Stargas, už čiastočne adaptovaný na AG Compact), 2003, modrozel metal
Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 21.03.2009 21:10

tady je jích spousty ,jen si vybrat s homologací http://www.aukro.cz/search.php?string=d ... v%C4%9Btla+ :wink:

Jathro
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jathro » 22.03.2009 16:50

Hurvajs píše:Aha, tak já jsem to pochopil jinak. To jsem netušil, že to dělá také někdo jiný než Hella. Jestli něco seženeš, tak dej vědět, zajímá mne to a hádám, že nebudu sám :wink: Dík
Koupil a namontoval jsem tohle : http://gsm-caraudio.vltava2000.cz/store ... j2872.html
Obdržel jsem tři dny po zaplacení. Namontováno v průběhu jednoho dne do mřížky nárazníku.

Nedbik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nedbik » 23.03.2009 08:02

Wolf2 píše:to Nedbik- tvoje argumenty o zadních světlech do mlhy jsou tak z 30% pravda ,ale ostatní jsou pěkný BLUDY :evil:
Pokud vjedu do mlhy ,tak mě nezajímá ,jestli zamnou někdo jede ,nebo nejede a prostě tu mlhovku zapnu a ty máš udržovat takovou BEZPEČNOU vzdálenost a né se někomu lepit na prdel !!!!! A pokud budeš dodržovat bezpečnou vzdálenost ,tak tě ty mlhovky ,až tak nebudou oslňovat :wink:
A argument "Dojede-li mě ale auto, automaticky ji vypínám abych dotyčné neoslňoval" ,mě přijde pěkně hloupí ,nezlob se na mě. :roll: :roll:
Omlouvám se za odpověď ,která nepatří do tématu Světla pro denní svícení
Kdyby to byly takové bludy, jak píšeš, asi by tady se mnou nikdo nesouhlasil a hned by mě všichni ukamenovali :wink: A pokud Tebe nezajímá, kdo jede za Tebou (třeba mladá nezkušená mamka s dvěma dětmi a s červenými mžitky od Tvých super mlhovek), tak je to samozřejmě jen a jen Tvoje věc. Ale na silnici je to také hodně o ohleduplnosti a toleranci... Každopádně bludy nebludy, jak napsal Kota, stačí používat zdravý rozum... A šup zpátky k dennímu svícení :lol: :wink: 8)
Ford Focus 1,8TDdi 66KW 1999

Miroslav K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Miroslav K » 23.03.2009 08:23

Jathro píše:
Hurvajs píše:Aha, tak já jsem to pochopil jinak. To jsem netušil, že to dělá také někdo jiný než Hella. Jestli něco seženeš, tak dej vědět, zajímá mne to a hádám, že nebudu sám :wink: Dík
Koupil a namontoval jsem tohle : http://gsm-caraudio.vltava2000.cz/store ... j2872.html
Obdržel jsem tři dny po zaplacení. Namontováno v průběhu jednoho dne do mřížky nárazníku.
Prosím nějaký foto..mám objednáno a tak by bodla představa kam a jak to vypadá...díky
Ghia combi, 1,6 16V Zetec SE 74 kW, Ba+Lpg (Stargas, už čiastočne adaptovaný na AG Compact), 2003, modrozel metal
Obrázek

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 23.03.2009 10:09

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Miroslav K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Miroslav K » 23.03.2009 10:56

ale jo, mám to přečteno celýýý :wink: ..ale každá nová fotka jenom potěší..
Obrázek

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 23.03.2009 11:02

No, tak to je pravda :wink:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

brena
Nováček
Nováček

Příspěvek od brena » 23.03.2009 15:46

Jathro píše:
tak je mam uz taky objednany :lol:
jen nevim jak kde a kam zapojit tu elektriku, poradte prosiiim
Ford Focus combi 1.6 16V 2002, colorado red
Obrázek

Miroslav K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Miroslav K » 23.03.2009 18:29

omlouvám se, hledal jsem a nenašel, možná víte, tak poraďte....jak vybrat tu středovou mřížku v předním nárazníku, kde chci namontovat ty světla?
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 23.03.2009 18:40

Koukal jsem u mondea,ale rozdíl to určitě nebude.Po obvodu má takové zobáčky,které jsou zacvaklé do výlisků v nárazníku.Když se pořádně podíváš,měl bys je vidět...Já bych tam strčil šroubovák a přízvedával bych ty packy a tahal jí ven....
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Jathro
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jathro » 24.03.2009 08:43

Miroslav K píše:
Jathro píše:
Prosím nějaký foto..mám objednáno a tak by bodla představa kam a jak to vypadá...díky
Jestli se mi podaří vložit foto. Jinak mřížku jsem vpodstatě opatrně vytrhl, jsou tam zaskakovací zoubky. Vystřihl jsem plast příčku,tak aby se i za použití trochy síly dalo světlo zasunout, je potřeba částečně proříznout i další příčku, aby se dal připevnit držák. Nechal jsem to lehce volně, aby se dalo manipulovat, imbusové šrouby se nemají stejně kam vytočit. Bohužel takhle fotka je mázlá. po montáži do nárazníku jsem světla vypodložil, protože svítila do země. El instalace je snadná podle návodu. Dva fousy přímo na baterku, jeden na +pól parkovačky (u mne černý) Cvakl jsem to a propojil přes čokoládu. Kudy táhnout a jak připevnit káble aby to neplancalo, nechám na vás. nejsou potřeba žádné spínače, svítí a zhasíná podle vypnutého a nastartovaného motoru a rožnutých hl. světel resp. parkovačky.
Přílohy
IMG_0004.jpg
IMG_0003.jpg
IMG_0002.jpg
IMG_0001.jpg

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“