Já nestačím zírat

už i na Focus-foru letí pekárny!!!! Na serveru "dáma.cz" je to jedna z nejživěších diskusí, ale tady???
Pekárnu mám doma dávno! Chleba nekupujeme...Ale chce to pánové vážně praxi a trošku vychytat mouchy

zpočátku byly moje chleby taky nic moc
Droždí používám výhradně sušené, jde líp skladovat, líp dávkovat. Je takové s modrým ptákem na obalu (že by ODS?) - to je dost dobré.
Další postřeh - čím víc žitné mouky, tím je chleba "vláčnější" (spíš matlavější), ale déle vydrží...z pšeničné bílé hladké je víc nadýchaný, ale zase to není chleba...už mám vychytaný poměr, trošku bílé hladké, trošku žitné chlebové a větší díl pšeničné chlebové, voda, droždí, sůl, nadrcený kmín, připadně další semínka (sezam,slunečnice,dýně,lněné semínko...ovesné vločky). Místo vody dát pivo a je suprový!
Jsem ochotná podělit se o zkušenosti, dá se říci už letité a dát tipy na další pochoutky, klidně pište
