automatické rozsvícení světel
- streety
- Nováček
No jo,ale teď sem přijel a koukám že mám při zapnutém klíčku vždy rozsvíceny jen přední světla,když svítí ta kontrolka... A až rozsvítím normálně přepínačem,tak zhasne kontrolka...Ale já chtěl aby když ta kontrolka svítí,světla nesvítily...Zapojil jsem to podle obrázku na první straně C320 jak je u toho zapsáno...Dá se to nějak předělat??? Poraďte please,sem ale trouba... 

- Miky
- Nováček
- streety
- Nováček
Zatím jsem to zapojil na ty jiný dráty a svítí to vždy do té doby než zapnu parkovačky,pak už to zhasne,ale svítí to taky když vypneš motor a necháš zaplý světla,bohužel ale i na nouzový režim,kdy mají svítit jen parkovačky... Zatím to stačí,zkusím tam dát tu bílou ledku s odporem a znovu to přepojit... Právě když to měřím multimetrem,tak to funguje OK,ale když sem tam dal tu žárovku,tak ty světla svítili furt...Zkusím to podle Tebe... Díky a dám vědět jak to dopadlo...
- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- libe
- Junior
No to mi prave hlava nebrala, jak ti to muze fungovat, kdyz tou zarovkou jsi vlastne premostil ten vypinac, tak napis, jestli s to ledkou to fachci a ktere presne kontakty jsi zapojil? Pokusum zdar!streety píše:Zapojíš to přesně podle toho schématu co je asi o dvě strany zpátky...
Jsou to jen dva drátky z té žárovky,ty píchneš ke kontaktům v konektoru spínání světel...

Ford Focus 1.6 combi 11/2001

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Zarovka miva 2W a jeji odpor je pak:libe píše:No to mi prave hlava nebrala, jak ti to muze fungovat, kdyz tou zarovkou jsi vlastne premostil ten vypinac, tak napis, jestli s to ledkou to fachci a ktere presne kontakty jsi zapojil? Pokusum zdar!streety píše:Zapojíš to přesně podle toho schématu co je asi o dvě strany zpátky...
Jsou to jen dva drátky z té žárovky,ty píchneš ke kontaktům v konektoru spínání světel...
Rz = (12*12)/2 = 72 ohmů
a proud, ktery ji proteka pri nastartovanem motoru:
Iz = 14/72 = 0,194 A
Typicky proud pres diodu LED je 0,02 A ... temer 10x mensi, a proto premosteni vypinace LEDkou v serii s odporem omezujicim proud
na 0,02 A nezpusobi rozsviceni dalsich zarovek.
Omezujici odpory si muzes vypocitat podle:
http://www.bucek.name/stranky/ruzne/vzo ... orecky.htm

-
- Pokročilý
hide píše:Zajimavy je, ze jakmile otocim klicek a rozsviti se mi kontrolky, tak na chvilku blinknou parkovacky. A to mi zapojovali ve Fordu.
To je blbý, pokaždé to uklízet, na to bych asi neměl nervy

Streety: kam přesně jsi vrazil tu žárovičku?
FF1 kombi 1.6 - r.2002 310 tis km a stále to jezdí
FF2 kombi 1.8 92kw - r.2008
S-MAX 2.0 TDCI 103 kw 2014
FF2 kombi 1.8 92kw - r.2008
S-MAX 2.0 TDCI 103 kw 2014
-
- Test driver
..uz "automaticky" svietim aj ja.Cena 1450 sk aj s montazou/asi hodinka prace/
Po nastartovani /cca 1-2 s/sa rozvietia parkovacie aj stretavacie svetla.
Osobne som nechcel montovat ten typ,co sa startuje cez zapnute svetla.Ziarovkam to asi velmi neprospieva.
Tymto pozdravujem p.od Policie,ktorych som doteraz obcas sponzoroval
Osobne som nechcel montovat ten typ,co sa startuje cez zapnute svetla.Ziarovkam to asi velmi neprospieva.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
V sobotu v Tescu jsem videl univerzalni zarizeni pro zapnuti svetel, cena cca 500,-Kc - bez prace, tu si musi zaridit kazdy sam.zirafak píše:..uz "automaticky" svietim aj ja.Cena 1450 sk aj s montazou/asi hodinka prace/

- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No než bych to všechno pročetl, tak reději risknu to, že už to tu je
http://www.focus.kvalitne.cz/denni.html

http://www.focus.kvalitne.cz/denni.html

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA