EKOPOPLATKY ZA PŘEVOD - stará auta budou zřejmě neprodejná ?
- panther7
- Test driver
Re: EKOPOPLATKY ZA PŘEVOD - stará auta budou zřejmě neprodejná ?
Ted sem zrovna četl, že "V Emirátech na silnice nesmějí auta starší dvaceti let" a je zakázené prodávat auta starší 10 let tady je článek http://auto.idnes.cz/v-emiratech-na-sil ... tomoto_fdv
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
http://www.novinky.cz/clanek/156406-sys ... boval.html
to zas byla myšlenka těch debilů nahoře
jinak to dost posrali srovnávat moji berušku s nějakou starou 120tkou
to zas byla myšlenka těch debilů nahoře

jinak to dost posrali srovnávat moji berušku s nějakou starou 120tkou

-
- Junior
neví někdo,jak postupovat v případě,když v TP je kolonka emise prázdná?Mám to tak u feldy z 95.Něco jsem zaslech,že snad ani na ministerstvu neví,jak v tomhle případě postupovat.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj, tak arabsti sejci prodaji stare rolls royce a koupi nove ferrari. Pro ne zadna zmena.panther7 píše:Ted sem zrovna četl, že "V Emirátech na silnice nesmějí auta starší dvaceti let" a je zakázené prodávat auta starší 10 let tady je článek http://auto.idnes.cz/v-emiratech-na-sil ... tomoto_fdv
- Jemar
- Zkušený
Já jsem feldu před rokem prodal, tak se nemůžu podívat co tam bylo, či nebylo napsaný, ale myslím si že by to tam určitě mělo být. A jelikož má řízený katalyzátor měla by splňovat EURO 2. To že to tam není, je chyba úředníků a ti by to měli také napravit. Akorát to běhání po úřadech
, to by mě asi mrsklo 

- JardaB
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Podle "je rozhodující konkrétní zápis v technickém průkazu" bych soudil, že pokud není zápis v TP, tak jen EURO 2.citace z http://www.pojistenec.cz/emisni_limity.htm píše:...Osobní vozidla řady Škoda Fabia, Felicia, Octavia, typově schválená v ČR, plní limity úrovně EURO 2, ale mohou plnit i přísnější emisní limity EURO 3 nebo EURO 4. V tomto případě je rozhodující konkrétní zápis v technickém průkazu příslušného vozidla...
Zdroj informací: Metodický pokyn MF
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver

-
- Junior
já si taky myslím,že by to mohlo být EURO 2,takže by z toho byl poplatek 3000kč.Zaběhnul bych se zeptat na registr,jestli neví co s tím,ale jsou tam teď na konci roku šílený fronty 

- maniak.dj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
No mně by taky zajímalo jak zjistit jakou to ma Euro normu, když to v technicaku nikde neni. Mam Fiestu stat venku ... jen vim, ze ma rizenej katalyzator G6A ... tak mi prijde divny, ze by to byla norma Euro 0 ... i kdyz je to podle TP rok 90´ ... co si o tom myslite?
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no a co zkusit Ford podle WIN

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

- maniak.dj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Jak podle VIN? ... Nevim kde to hledat
. Respektive, samozrejme, ze vim co je VIN, ale nevim kam to zadat, aby mi to vyjelo 

- Jemar
- Zkušený
Našel jsem tento článek a tady je nejzajímavější část:
[1] Všechny nově prodané vozy v Evropské unii musí plnit emisní normy EURO, kterými se musí řídit výrobci vozidel. Normy EURO označují platné emisní limity výfukových zplodin silničních motorových vozidel. Cílem je postupné snižování obsahu oxidů dusíku, nespálených uhlovodíků, oxidu uhelnatého a pevných částic v emisích. Jako první byla v roce 1992 zavedena norma EURO 1. Od té doby vstoupily v platnost normy EURO 2 (1996), EURO 3 (2000), EURO 4 (2005) a od 1. září 2009 začne platit limit EURO 5. Orientačně tak může majiteli sloužit k přehledu plnění norem EURO jejich vozidel rok výroby vozu.
[2] Zákon stanovuje, že výše vybíraného poplatku je stanovena na základě mezních hodnot emisí (úrovně EURO), který je dokládán zápisem v osvědčení o registraci vozidla. Při jeho stanovování mohou v principu nastat tři situace, a to:
A) V osvědčení o registraci vozidla (resp. v technickém průkazu) je uvedena přímo mezní hodnota emisí např. EURO 2. V tomto případě výše poplatku přímo koresponduje s tímto údajem.
B) V osvědčení o registraci vozidla (resp. v technickém průkazu) není uvedena přímo mezní hodnota emisí např. EURO 2, je však uveden konkrétní emisní předpis EHK/OSN (např. 83.01C) či emisní směrnice EHS/ES (např. 94/12). V tomto případě se nejdříve určí, které mezní hodnotě emisí (EURO) daný předpis či směrnice odpovídají a z tohoto se stanový vlastní výše poplatku.
C) V osvědčení o registraci vozidla (resp. v technickém průkazu) není uvedena přímo mezní hodnota emisí např. EURO 2, ani konkrétní emisní předpis EHK/OSN (např. 83.01C) či emisní směrnice EHS/ES (např. 94/12). V tomto případě se vychází z předpokladu, že vozidlo neplní ani nejnižší mezní hodnotu emisí – EURO 1 – a tudíž tomu odpovídá výše poplatku 10 000 Kč. Tento předpoklad je dán tím, že při typovém schvalování vozidel v minulosti, která již plnila mezní hodnotu emisí EURO 1 byl emisní předpis v rámci schválení technické způsobilosti uváděn, potažmo zapisován do technického průkazu. V případě, že žadatel o první registraci či přeregistraci se domnívá, že vozidlo i přes absenci zápisu plní určitou mezní hodnotu emisí a může tuto skutečnost věrohodně prokázat, provede na základě tohoto prokázání úřad zápis plnění emisní normy do technického průkazu či osvědčení o registraci vozidla a dále se postupuje podle bodu B).
[1] Všechny nově prodané vozy v Evropské unii musí plnit emisní normy EURO, kterými se musí řídit výrobci vozidel. Normy EURO označují platné emisní limity výfukových zplodin silničních motorových vozidel. Cílem je postupné snižování obsahu oxidů dusíku, nespálených uhlovodíků, oxidu uhelnatého a pevných částic v emisích. Jako první byla v roce 1992 zavedena norma EURO 1. Od té doby vstoupily v platnost normy EURO 2 (1996), EURO 3 (2000), EURO 4 (2005) a od 1. září 2009 začne platit limit EURO 5. Orientačně tak může majiteli sloužit k přehledu plnění norem EURO jejich vozidel rok výroby vozu.
[2] Zákon stanovuje, že výše vybíraného poplatku je stanovena na základě mezních hodnot emisí (úrovně EURO), který je dokládán zápisem v osvědčení o registraci vozidla. Při jeho stanovování mohou v principu nastat tři situace, a to:
A) V osvědčení o registraci vozidla (resp. v technickém průkazu) je uvedena přímo mezní hodnota emisí např. EURO 2. V tomto případě výše poplatku přímo koresponduje s tímto údajem.
B) V osvědčení o registraci vozidla (resp. v technickém průkazu) není uvedena přímo mezní hodnota emisí např. EURO 2, je však uveden konkrétní emisní předpis EHK/OSN (např. 83.01C) či emisní směrnice EHS/ES (např. 94/12). V tomto případě se nejdříve určí, které mezní hodnotě emisí (EURO) daný předpis či směrnice odpovídají a z tohoto se stanový vlastní výše poplatku.
C) V osvědčení o registraci vozidla (resp. v technickém průkazu) není uvedena přímo mezní hodnota emisí např. EURO 2, ani konkrétní emisní předpis EHK/OSN (např. 83.01C) či emisní směrnice EHS/ES (např. 94/12). V tomto případě se vychází z předpokladu, že vozidlo neplní ani nejnižší mezní hodnotu emisí – EURO 1 – a tudíž tomu odpovídá výše poplatku 10 000 Kč. Tento předpoklad je dán tím, že při typovém schvalování vozidel v minulosti, která již plnila mezní hodnotu emisí EURO 1 byl emisní předpis v rámci schválení technické způsobilosti uváděn, potažmo zapisován do technického průkazu. V případě, že žadatel o první registraci či přeregistraci se domnívá, že vozidlo i přes absenci zápisu plní určitou mezní hodnotu emisí a může tuto skutečnost věrohodně prokázat, provede na základě tohoto prokázání úřad zápis plnění emisní normy do technického průkazu či osvědčení o registraci vozidla a dále se postupuje podle bodu B).
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
myslel jsem navštívit přímo servis FORDmaniak.dj píše:Jak podle VIN? ... Nevim kde to hledat. Respektive, samozrejme, ze vim co je VIN, ale nevim kam to zadat, aby mi to vyjelo

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

- AberF
- Junior
musim vam povedet par dojmu z horroru jmenem "Prihlaseni auta".
po 3 tydnech co sem ten urad bezuspesne navstevoval mi znama domluvila termin na 8:00 dnesniho dne. prisel sem tam - odevzdal vsechny dokumetny - vyradili auto z evidence aby ho nasledne prihlasili na mne - prestrihli mi malej technicak, ale nez stihla auto prihlasit tak jim spadl system... doklady od auta ani rz mi vratit nemohli, protoze to auto uz jakoby prej neexistuje. od 8 od rana sem sedel v aute do 13 hodin
zalostna predstava, ale hralo me to ze co sem slysel od mestskejch strazniku tam prej lidi cekaj na poradovy listky od 22 hodin predchoziho dne a spinkaj v autech
ze se to tam minimalne 2x-3x denne popere je prej taky normalni. Jednoho cloveka co se tam rozciloval a rval na pani urednici nakonec poldove vyvedli aby jim za hodinu zavolal ze je v Ceske Sporitelne bomba...
Co sakra je za debily co vymejslej takovy sragory??
nakonec mi ho prihlasili a vse je OK, proste Happy End
po 3 tydnech co sem ten urad bezuspesne navstevoval mi znama domluvila termin na 8:00 dnesniho dne. prisel sem tam - odevzdal vsechny dokumetny - vyradili auto z evidence aby ho nasledne prihlasili na mne - prestrihli mi malej technicak, ale nez stihla auto prihlasit tak jim spadl system... doklady od auta ani rz mi vratit nemohli, protoze to auto uz jakoby prej neexistuje. od 8 od rana sem sedel v aute do 13 hodin

Co sakra je za debily co vymejslej takovy sragory??
nakonec mi ho prihlasili a vse je OK, proste Happy End

jeabude Seat Toledo III 1,6 Silver
bylonebylo jedno super auto - FF 1.8 16 ´99 Silver
bylonebylo jedno super auto - FF 1.8 16 ´99 Silver
- alexino
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
posledni dobou jim to pada nejak casto, holt novej, kvalitne udelanej system od ICZ (ti poser.. vsechno co udelaj), tata byl ted taky odhlasovat stary auto a spadlo jim to kdyz byl uz asi druhej po trihodinovem cekani... tak cekal pry asi dalsi hodinu a pul....
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Chápu,že pro některé lidi je Š120 strop a na nic jiného nemají,ale pokud tenhle zákon dokáže časem tyhle auta vymítit,tak to bude super.Dnes jsem jel ze Slanýho na Kladno za dvěma Š120.Auta proti,tak jsem nemohl předjet a povím Vám,že jsem byl pěkně zkouřenej.Je to fakt hnus.Přišlo mi to jako by jedna ani nejela na benzín...