EKOPOPLATKY ZA PŘEVOD - stará auta budou zřejmě neprodejná ?

Moderátor:phofy
panther7
Test driver
Test driver

Re: EKOPOPLATKY ZA PŘEVOD - stará auta budou zřejmě neprodejná ?

Příspěvek od panther7 » 10.12.2008 13:34

Ted sem zrovna četl, že "V Emirátech na silnice nesmějí auta starší dvaceti let" a je zakázené prodávat auta starší 10 let tady je článek http://auto.idnes.cz/v-emiratech-na-sil ... tomoto_fdv
Ford Focus 1,8TDCi 85kW, Trend Celebration 6/2008 Combi
Obrázek fotogalerie
Obrázek

FOCKI
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FOCKI » 10.12.2008 14:26

http://www.novinky.cz/clanek/156406-sys ... boval.html
to zas byla myšlenka těch debilů nahoře :roll: :roll:

jinak to dost posrali srovnávat moji berušku s nějakou starou 120tkou :evil:
je: Ford ,,Matýsek,, Mondeo Titanium kombi 02/2008,2.0 TDCi 103kw
Obrázek

byla: Ford Focus 1.4 16V Zetec rv.10/98, hatchback, červená beruška - Respect!
Obrázek

ensiferek
Junior
Junior

Příspěvek od ensiferek » 11.12.2008 06:51

neví někdo,jak postupovat v případě,když v TP je kolonka emise prázdná?Mám to tak u feldy z 95.Něco jsem zaslech,že snad ani na ministerstvu neví,jak v tomhle případě postupovat.
Ford Focus II 1.6i 16V Trend,combi,7/2005,panther black

ObrázekFotogalerie

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 11.12.2008 07:30

panther7 píše:Ted sem zrovna četl, že "V Emirátech na silnice nesmějí auta starší dvaceti let" a je zakázené prodávat auta starší 10 let tady je článek http://auto.idnes.cz/v-emiratech-na-sil ... tomoto_fdv
jj, tak arabsti sejci prodaji stare rolls royce a koupi nove ferrari. Pro ne zadna zmena.
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Jemar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Jemar » 11.12.2008 07:34

Já jsem feldu před rokem prodal, tak se nemůžu podívat co tam bylo, či nebylo napsaný, ale myslím si že by to tam určitě mělo být. A jelikož má řízený katalyzátor měla by splňovat EURO 2. To že to tam není, je chyba úředníků a ti by to měli také napravit. Akorát to běhání po úřadech :roll: :roll: , to by mě asi mrsklo :wink:

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaB » 11.12.2008 20:42

citace z http://www.pojistenec.cz/emisni_limity.htm píše:...Osobní vozidla řady Škoda Fabia, Felicia, Octavia, typově schválená v ČR, plní limity úrovně EURO 2, ale mohou plnit i přísnější emisní limity EURO 3 nebo EURO 4. V tomto případě je rozhodující konkrétní zápis v technickém průkazu příslušného vozidla...
Zdroj informací: Metodický pokyn MF
Podle "je rozhodující konkrétní zápis v technickém průkazu" bych soudil, že pokud není zápis v TP, tak jen EURO 2.
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

ensiferek
Junior
Junior

Příspěvek od ensiferek » 11.12.2008 22:38

já si taky myslím,že by to mohlo být EURO 2,takže by z toho byl poplatek 3000kč.Zaběhnul bych se zeptat na registr,jestli neví co s tím,ale jsou tam teď na konci roku šílený fronty :(
Ford Focus II 1.6i 16V Trend,combi,7/2005,panther black

ObrázekFotogalerie

maniak.dj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maniak.dj » 16.12.2008 19:40

No mně by taky zajímalo jak zjistit jakou to ma Euro normu, když to v technicaku nikde neni. Mam Fiestu stat venku ... jen vim, ze ma rizenej katalyzator G6A ... tak mi prijde divny, ze by to byla norma Euro 0 ... i kdyz je to podle TP rok 90´ ... co si o tom myslite?
Moje:Ford Focus 1.8i Zetec 16V Combi 85kw, r.v. 1999
Přítelkyně:Ford Ka 1.3i 44kw, r.v. 1997 (Piškot)
Obrázek
Moje webové stránky: Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 16.12.2008 19:52

no a co zkusit Ford podle WIN :idea: :?:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

maniak.dj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maniak.dj » 16.12.2008 20:07

Jak podle VIN? ... Nevim kde to hledat :roll: . Respektive, samozrejme, ze vim co je VIN, ale nevim kam to zadat, aby mi to vyjelo :wink:
Moje:Ford Focus 1.8i Zetec 16V Combi 85kw, r.v. 1999
Přítelkyně:Ford Ka 1.3i 44kw, r.v. 1997 (Piškot)
Obrázek
Moje webové stránky: Obrázek

Jemar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Jemar » 16.12.2008 20:57

Našel jsem tento článek a tady je nejzajímavější část:
[1] Všechny nově prodané vozy v Evropské unii musí plnit emisní normy EURO, kterými se musí řídit výrobci vozidel. Normy EURO označují platné emisní limity výfukových zplodin silničních motorových vozidel. Cílem je postupné snižování obsahu oxidů dusíku, nespálených uhlovodíků, oxidu uhelnatého a pevných částic v emisích. Jako první byla v roce 1992 zavedena norma EURO 1. Od té doby vstoupily v platnost normy EURO 2 (1996), EURO 3 (2000), EURO 4 (2005) a od 1. září 2009 začne platit limit EURO 5. Orientačně tak může majiteli sloužit k přehledu plnění norem EURO jejich vozidel rok výroby vozu.

[2] Zákon stanovuje, že výše vybíraného poplatku je stanovena na základě mezních hodnot emisí (úrovně EURO), který je dokládán zápisem v osvědčení o registraci vozidla. Při jeho stanovování mohou v principu nastat tři situace, a to:
A) V osvědčení o registraci vozidla (resp. v technickém průkazu) je uvedena přímo mezní hodnota emisí např. EURO 2. V tomto případě výše poplatku přímo koresponduje s tímto údajem.
B) V osvědčení o registraci vozidla (resp. v technickém průkazu) není uvedena přímo mezní hodnota emisí např. EURO 2, je však uveden konkrétní emisní předpis EHK/OSN (např. 83.01C) či emisní směrnice EHS/ES (např. 94/12). V tomto případě se nejdříve určí, které mezní hodnotě emisí (EURO) daný předpis či směrnice odpovídají a z tohoto se stanový vlastní výše poplatku.
C) V osvědčení o registraci vozidla (resp. v technickém průkazu) není uvedena přímo mezní hodnota emisí např. EURO 2, ani konkrétní emisní předpis EHK/OSN (např. 83.01C) či emisní směrnice EHS/ES (např. 94/12). V tomto případě se vychází z předpokladu, že vozidlo neplní ani nejnižší mezní hodnotu emisí – EURO 1 – a tudíž tomu odpovídá výše poplatku 10 000 Kč. Tento předpoklad je dán tím, že při typovém schvalování vozidel v minulosti, která již plnila mezní hodnotu emisí EURO 1 byl emisní předpis v rámci schválení technické způsobilosti uváděn, potažmo zapisován do technického průkazu. V případě, že žadatel o první registraci či přeregistraci se domnívá, že vozidlo i přes absenci zápisu plní určitou mezní hodnotu emisí a může tuto skutečnost věrohodně prokázat, provede na základě tohoto prokázání úřad zápis plnění emisní normy do technického průkazu či osvědčení o registraci vozidla a dále se postupuje podle bodu B).

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 16.12.2008 21:48

maniak.dj píše:Jak podle VIN? ... Nevim kde to hledat :roll: . Respektive, samozrejme, ze vim co je VIN, ale nevim kam to zadat, aby mi to vyjelo :wink:
myslel jsem navštívit přímo servis FORD :wink: :lol:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

AberF
Junior
Junior

Příspěvek od AberF » 18.12.2008 17:21

musim vam povedet par dojmu z horroru jmenem "Prihlaseni auta".
po 3 tydnech co sem ten urad bezuspesne navstevoval mi znama domluvila termin na 8:00 dnesniho dne. prisel sem tam - odevzdal vsechny dokumetny - vyradili auto z evidence aby ho nasledne prihlasili na mne - prestrihli mi malej technicak, ale nez stihla auto prihlasit tak jim spadl system... doklady od auta ani rz mi vratit nemohli, protoze to auto uz jakoby prej neexistuje. od 8 od rana sem sedel v aute do 13 hodin :? :roll: zalostna predstava, ale hralo me to ze co sem slysel od mestskejch strazniku tam prej lidi cekaj na poradovy listky od 22 hodin predchoziho dne a spinkaj v autech 8O ze se to tam minimalne 2x-3x denne popere je prej taky normalni. Jednoho cloveka co se tam rozciloval a rval na pani urednici nakonec poldove vyvedli aby jim za hodinu zavolal ze je v Ceske Sporitelne bomba...

Co sakra je za debily co vymejslej takovy sragory??

nakonec mi ho prihlasili a vse je OK, proste Happy End :mrgreen:
jeabude Seat Toledo III 1,6 Silver
bylonebylo jedno super auto - FF 1.8 16 ´99 Silver

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 18.12.2008 17:40

posledni dobou jim to pada nejak casto, holt novej, kvalitne udelanej system od ICZ (ti poser.. vsechno co udelaj), tata byl ted taky odhlasovat stary auto a spadlo jim to kdyz byl uz asi druhej po trihodinovem cekani... tak cekal pry asi dalsi hodinu a pul....
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue
Obrázek
Obrázek
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 18.12.2008 18:37

Chápu,že pro některé lidi je Š120 strop a na nic jiného nemají,ale pokud tenhle zákon dokáže časem tyhle auta vymítit,tak to bude super.Dnes jsem jel ze Slanýho na Kladno za dvěma Š120.Auta proti,tak jsem nemohl předjet a povím Vám,že jsem byl pěkně zkouřenej.Je to fakt hnus.Přišlo mi to jako by jedna ani nejela na benzín... :evil:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Odpovědět

Zpět na „Pokec“