Točí, ale Nechytá!!!!!!!!!!!
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Točí, ale Nechytá!!!!!!!!!!!
no vetsinou ale odchazi elektronika tak proto se dava nova .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Nekde jsem tu daval odkaz na anglicke stranky. Prodavaji tam cerpadla, ktera jsou jiz pro prislusne znacky aut nastavena.
-
- Nováček
Pokud se dává řídici jednotka při oprave zpět ta která tam byla, samozřejmě to pojede. Ale taková oprava neni 100%ní. Čerpadlo by se mělo stejně kalibrovat na stolici. Je to jako když ti někdo udělá mechanické čerpadlo a neseřídí ho. Jenže tyhle čerpadla se ve většině případů opravují právě kvůli poruše řídící jednotky. Nová jednotka jde koupit, stojí asi 10 t.Kč, ale neni to k ničemu. Stejně pak musí čerpadlo do Bosche na stolici.
Už jsem teda viděl i tuto ř.jednotku opravovat, ale to dělal elektrotechnik, a je to dost komplikované kvůli její konstrukci. A je otázka co to vydrží.
Proto je lepší sehnat jiné čerpadlo, o kterých se tu píše.Vyjde to levněji.
Jinak repas u Bosche stojí ke 40 litrům. Proto nabízené repasy kolem 20 berte všema deseti,
a neptejte se na původ.
Už jsem teda viděl i tuto ř.jednotku opravovat, ale to dělal elektrotechnik, a je to dost komplikované kvůli její konstrukci. A je otázka co to vydrží.
Proto je lepší sehnat jiné čerpadlo, o kterých se tu píše.Vyjde to levněji.
Jinak repas u Bosche stojí ke 40 litrům. Proto nabízené repasy kolem 20 berte všema deseti,
a neptejte se na původ.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Original cerpadlo stavalo u F67 jen 27tKc, teda pro TDDi.
- jamaka
- Test driver
Asi nejak tak, takze platit Boschu 40-ku hmmmm. Ked len o to ide, tak original Bosch mi robi repas za cca 24-25 (co je ale drahe oproti tomu kde mi to robia inde.)pelen píše:Original cerpadlo stavalo u F67 jen 27tKc, teda pro TDDi.
No a teraz mi prosim vysvetli, preco by sa musela tato jednotka znova parovat s danym cerpadlom, ked bola odtial priamo od vyroby?conti píše:Pokud se dává řídici jednotka při oprave zpět ta která tam byla, samozřejmě to pojede. Ale taková oprava neni 100%ní. Čerpadlo by se mělo stejně kalibrovat na stolici. Je to jako když ti někdo udělá mechanické čerpadlo a neseřídí ho. Jenže tyhle čerpadla se ve většině případů opravují právě kvůli poruše řídící jednotky.
Ja som ich videl uz dost opravenych a auta su v poriadku. Takze otazka co to cvydrzi nie je na mieste. A preco to v Boschi robia vymenou celej elektroniky? Skus povedat vo Forde, ze ked sa ti pokazi v riadiacej jednotke presne tento jeden chip nech to ho vymenia a ono to pojde. Jednoducho takto v servisoch nefunguje - musi tam ist novy kus.conti píše:Už jsem teda viděl i tuto ř.jednotku opravovat, ale to dělal elektrotechnik, a je to dost komplikované kvůli její konstrukci. A je otázka co to vydrží.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
-
- Nováček
No asi nejen proto. Uz jsi tohle videl? Myslis ze bys to opravil. Priznam se ze ja ne. Ale ty uz si jich videl dost.jamaka píše:Asi nejak tak, takze platit Boschu 40-ku hmmmm. Ked len o to ide, tak original Bosch mi robi repas za cca 24-25 (co je ale drahe oproti tomu kde mi to robia inde.)pelen píše:Original cerpadlo stavalo u F67 jen 27tKc, teda pro TDDi.
40000Kc neni cena za opravu. Je to cena za cerpadlo z vymenneho programu Bosch. Tzn. prineses stare, dostanes repasovane. Ale prakticky nove. nenasel jsem na nem jedinou pouzitou soucatku. Vis?
No a teraz mi prosim vysvetli, preco by sa musela tato jednotka znova parovat s danym cerpadlom, ked bola odtial priamo od vyroby?conti píše:Pokud se dává řídici jednotka při oprave zpět ta která tam byla, samozřejmě to pojede. Ale taková oprava neni 100%ní. Čerpadlo by se mělo stejně kalibrovat na stolici. Je to jako když ti někdo udělá mechanické čerpadlo a neseřídí ho. Jenže tyhle čerpadla se ve většině případů opravují právě kvůli poruše řídící jednotky.
Poradne citaj. Jednotka se neparuje. Dela se kalibrace, tj. nastaveni spravnych hodnot. Spravne vstrikovane mnozstvi za volnobehu, plneho zatizeni, startovaci mnozstvi atd. Nebo myslis ze se cerpadlo neopotrebovava a vlivem ruznych vuli se ty hodnoty nemeni? Kdyz ma motor najeto kolem 150t. km, kdy se obvykle toto cerpadlo odporouci, mohl bys tam mit klidne taky o 10PS mene. Tak proto. Ne ze by to nejezdilo.
Ja som ich videl uz dost opravenych a auta su v poriadku. Takze otazka co to cvydrzi nie je na mieste. A preco to v Boschi robia vymenou celej elektroniky? Skus povedat vo Forde, ze ked sa ti pokazi v riadiacej jednotke presne tento jeden chip nech to ho vymenia a ono to pojde. Jednoducho takto v servisoch nefunguje - musi tam ist novy kus.conti píše:Už jsem teda viděl i tuto ř.jednotku opravovat, ale to dělal elektrotechnik, a je to dost komplikované kvůli její konstrukci. A je otázka co to vydrží.
- jamaka
- Test driver
Takze mam dat 40000,-Cz v Boschi za cerpadlo, ktore stoji vo Forde 38000,-SK (aby to bol na 100% aj to vo Forde je repas). Ahaaa, ale mas pravdu da sa aj tak urobit. Ale ved som pisal, ze vsetko sa meni za nove, tak kde je problem?
K slovickareniu (parovat, kalibrovat) - takze podla teba je teda dobre si obcas vybrat cerpadlo (teda po 150tkm), hodit si ho na stolicu a skalibrovat? To cerpadlo po oprave musi fungovat rovnako - teda ak niekto nevymeni elektroniku.
A ty si myslis ze sa to teda neda opravit? Pozri - ja to neopravujem, takze je mi to tak suma fuk ako to opravia (teda ako sa s tym budu trapit), ale neboj, pri tom pocte co to robia uz maju urcite grif ako na to, a ako to urobit aby to fungovalo, - ved to aj funguje. Videl opravenych - rozumej, nalozenych na cerpadle a po osadeni cerpadla funkcnych. To vies, ked si da niekto na opravu 1/2 roka zaruku a oznaci si to, tak to azda nebudem rozoberat.
Ale mas pravdu - berte od Boschu za 40-ku - to sa oplati.
A este otazka - toto je elektronika presne z Focusa?
K slovickareniu (parovat, kalibrovat) - takze podla teba je teda dobre si obcas vybrat cerpadlo (teda po 150tkm), hodit si ho na stolicu a skalibrovat? To cerpadlo po oprave musi fungovat rovnako - teda ak niekto nevymeni elektroniku.
A ty si myslis ze sa to teda neda opravit? Pozri - ja to neopravujem, takze je mi to tak suma fuk ako to opravia (teda ako sa s tym budu trapit), ale neboj, pri tom pocte co to robia uz maju urcite grif ako na to, a ako to urobit aby to fungovalo, - ved to aj funguje. Videl opravenych - rozumej, nalozenych na cerpadle a po osadeni cerpadla funkcnych. To vies, ked si da niekto na opravu 1/2 roka zaruku a oznaci si to, tak to azda nebudem rozoberat.
Ale mas pravdu - berte od Boschu za 40-ku - to sa oplati.

3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja myslim ze ta elektronika je universal a jen se do ni nahravaji data pro focusejamaka píše:
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Bigman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, tak jsem minulí pátek odtáhl svého FF na laně do jednoho nejmenovaného servisu v Kladně. Stalo se mi přesně to samé... jedu a najednou za jízdy v normálním režimu chcípnul motor (1.8TDDi namotáno 137000km +-). A natočit se mi ho už nepodařilo, V servisu řekli, že palivovej filtr daly novej tekže tím to nebude obávám se, že to je vstřikovací čerpadlo ... do konce týdne by se mi měli ozvat co stim je, tak až budu mít nové info dám vědět jak jsem dopadnul a co to stálo ... 

- Rumcajs1
- Test driver
já jsem dneska na laně odtáhl mondeo. za jízdy začalo cukat a pak chcíplo. Prej palivovej filtr, ale ten byl měněnej nedávno a když ho sundali, byl prázdnej. Zjistili že netlačí podávací čerpadlo. Prostě netočilo ani když se to napřímo napojilo na 12V. Vyndali ho, párkrát s ním klepli o stůl, vapadal z toho písek, kamínky a jinej bordel, pak do něj nalili olej, napojili znovu a ouha, už to šlo. Vymylo se, dalo na auto a vše je OK. Alespoň na chvíli, je to asi jen otázka času.
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
-
- Nováček
Tak se mi to stalo taky.Jsem z Kladna.BIGMANEkam jsi to dal do servisu na tom kladně?Jsou tam v poho?
-
- Nováček
Čus.Měl jsem ten samí problém.Přijel jsem před barák a motor zhasl a nic.Točil jako blázen a napíchnutí na pc zjistilo to co jsem si přál nejméně.4erpadlo starí mě stálo 17000,-+ práce a odkódování mě to vyšlo na 23000,-Šel jsem do kolen ale nic jiného mě nezbývalo.Teď se jenom modlím aby se to opět nestalo.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to riziko tam je protoze nebylo nove .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- pepan
- Nováček
Tak to vypadá, že jsem se dostal taky na řadu
V neděli jel fofík ještě jak se sluší a patří a dnes ráno startér točil a točil, ale marně, motor nenaskočil
Volal jsem do servisu Autex Centrum s.r.o. v Šumperku, nejdříve mě vezmou na diagnostiku až příští týden ve středu....
Tak musím vydržet, než se dovím konečný ortel.

V neděli jel fofík ještě jak se sluší a patří a dnes ráno startér točil a točil, ale marně, motor nenaskočil

Volal jsem do servisu Autex Centrum s.r.o. v Šumperku, nejdříve mě vezmou na diagnostiku až příští týden ve středu....

FF Combi 1.8 TDCI Ghia 3/2003 85kW - šedá metla.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pepane, drzim palce, aby to bylo jen zavzdusnene.