Tonování autoskel - shrnutí na strane 1!
-
- Test driver
Re: Tonování autoskel
tak potom nerozumiem tvojim prispevkom,lebo tam to je vsetko popisane 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No ja se bavil o propustnosti (o ni tam neni zminka) a ty o samotne montazi. Propustnost je uplne jedno, jaka bude vzadu, montaz ne (potreba atestu). Tot vse, o co slo a z ceho bylo nedorozumeni. To uz je jedno, hlavne ze se to vyjasnilo. Doufam i pro ostatni, co chteji folie lepit svepomoci 

- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jj....Cage je šikulka, udělal to opravdu hezky. Kdyby ještě použil nějaký schválený a kvalitní folie, zařídil si na to živnost, tak myslim že Focusáci z jeho okolí věděj kam zajet.
Jinak souhlas s většinou....tzv. "igelitky" bych tam nelepil ze dvou důvodů. Co teď vipadá skvěle, za dva roky může bejt hnus co rozhodně přitáhne obdiv kolemdoucích, ale v tomto případě nežádoucí. A taky na STK je problem pokud nedoložíš potřebný certifikát. To by taky úplatky na STK mohly bejt v budoucnu dražší než celý ofiko lepení folií.
Jinak souhlas s většinou....tzv. "igelitky" bych tam nelepil ze dvou důvodů. Co teď vipadá skvěle, za dva roky může bejt hnus co rozhodně přitáhne obdiv kolemdoucích, ale v tomto případě nežádoucí. A taky na STK je problem pokud nedoložíš potřebný certifikát. To by taky úplatky na STK mohly bejt v budoucnu dražší než celý ofiko lepení folií.

Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak, a máme dlaší z řady nedorozumění rozuzlené. 

- fokusacik
- Nováček
Fuj, to smrdí tonovacím šovinismem, výrazy jako "samolepiči, igelit, atd" to naznačují. Diskuse je pro vyznavače obou metod a já jsem čech se "zlatejma ručičkama"
a co si mohu udělat sám, tak to zkusím. Čekal jsem trochu víc lepičů než jen cageho
.
A tak jsem to zkusil u předchozího auta ze zvědavosti (folie z Lidlu vč. TÜV certifikátu!). Ono se to kupodivu povedlo víc než suprově a dodnes ten auťák po létech potkávám a folie stále jako za mlada, žádná známka odlepování, šisování atd. Tak jsem to na fofo chtěl zkusit stejnou cestou, jak jsem psal zadní boky jsou pro amatéry, ale to zadní okno - to je chuťovka, je moc vypouklý a tak ty faldy nejsou o kvalitě folie, ale o tom kolik je vypouklý okno. U předchozího auta bylo rovnější a vypadalo to jako od profíka, ani faldík.
Takže jsem vlastně očekával, že se dozvím tu fintu, jak to dělat na těch vypouklejch zadních dveřích. Nějakej fígl v tom musí bejt a bude to určitě banalita.
Počítejte se mnou i kdybych to musel na STK strhnou dolu, tak mě to přijde na 100,- + moje práce cca 2 hoďky na dva roky - tak mám za 4000,- folie na 80 let! Asi je ani nevyužiju všechny...

A tak jsem to zkusil u předchozího auta ze zvědavosti (folie z Lidlu vč. TÜV certifikátu!). Ono se to kupodivu povedlo víc než suprově a dodnes ten auťák po létech potkávám a folie stále jako za mlada, žádná známka odlepování, šisování atd. Tak jsem to na fofo chtěl zkusit stejnou cestou, jak jsem psal zadní boky jsou pro amatéry, ale to zadní okno - to je chuťovka, je moc vypouklý a tak ty faldy nejsou o kvalitě folie, ale o tom kolik je vypouklý okno. U předchozího auta bylo rovnější a vypadalo to jako od profíka, ani faldík.
Takže jsem vlastně očekával, že se dozvím tu fintu, jak to dělat na těch vypouklejch zadních dveřích. Nějakej fígl v tom musí bejt a bude to určitě banalita.
Počítejte se mnou i kdybych to musel na STK strhnou dolu, tak mě to přijde na 100,- + moje práce cca 2 hoďky na dva roky - tak mám za 4000,- folie na 80 let! Asi je ani nevyužiju všechny...

-
- Zkušený
jj bych se toho za ty PRACHY nebál
taky jsem čekal že tady občas dá někdo nějakou fintu jak si usnadnit práci protože to spousta lidí určitě zkusila
a nebo co udělali špatně atd.

Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ted by tu mohl prijit Magic a byt konecne prospesny ostatnim, aby rekl, jak se to dela 

-
- Zkušený
no jasně a votomto forum je

- JaLoMe
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
pette píše:jj bych se toho za ty PRACHY nebáltaky jsem čekal že tady občas dá někdo nějakou fintu jak si usnadnit práci protože to spousta lidí určitě zkusila
a nebo co udělali špatně atd.
Lepení folií na autoskla a jak jsem to viděl já.zewl píše:ted by tu mohl prijit Magic a byt konecne prospesny ostatnim, aby rekl, jak se to dela
Byl jsem celé této operaci na mém autě přítomen a tak vám tady napíšu, co jsem viděl.
Člověk, který mi folie lepil nebyl proti, abych se díval a tak popíšu, jak lepil folie na zadní dveře.
Nejdříve si okno umyl zvenčí a potom okno taky zvenčí nastříkal vodou, uřízl folií a také ji nastříkal vodou, ale po straně, kde není ochrana lepicí folie a tou mokrou stranou jí nalepil na postříkané okno.
Folii gumovou stěrkou přilepil k oknu, vyřezal tvar přímo na okně, nesrovnalosti a faldy opravil pomocí horkovzdušným fénem, kterým jen z dálky a mžikem přejel nad folii a ta se tvarovala přesně podle okna. Potom folii znovu nastříkal vodou a sundal ji z okna, mokrou stranou ji nalepil na připravené mokré plexisklo. Otevřel zadní dveře a okno zevnitř umyl od nečistot, nastříkal vodou, než vzal folii z plexiskla, tak s ní nejdříve odlepil asi do poloviny ochrannou folii a lepicí plochu folie opět postříkal vodou, potom ji odlepil z plexiskla a nalepil na mokré okno ze vnitř a usadil ji posouváním na místo. Pomocí gumové stěrky postupně vytláčel vodu zpod folie, sundal zbytek ochrany a postříkal zbytek folie opět vodou a zároveň gumovou stěrkou jí lepil na okno. Pomocí takové zakulacené umělé hmoty folii přejížděl a zvenčí na sklo foukal horkovzdušnou lampou, aby se folie doformovala a přilepila na sklo. Vše trvalo asi 20 minut. Líp to popsat neumím, mohl jsem se to pokusit nafotit, ale to by asi byl proti.
Ostatní okna se dělají stejným způsobem.
A tady je výsledek: Přední okna 30% a ostatní 20%. i s atestem a průkazem o atestu.

Foceno mobilem N95
Naposledy upravil(a) JaLoMe dne 19.07.2008 03:58, celkem upraveno 1 x.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
JaLoMe: skvely navod
A ted nejaky prvni odvazlivec 

- fokusacik
- Nováček
To je ono Jalome. Nevim zda budu první, ale musim to udělat, protože mě moje drahá polovička diplomaticky řečeno "nepochválila", když viděla výsledek (přikládám foto, co vy na to). Dělal jsem to podobně, postupoval jsem dle selského rozumu (trochu víc v amatérských podmínkách na zahradě), ale nefénoval jsem to, a to asi bude ten rozdíl.
Až se vrátím z dovo a bude trochu času hned se do toho pustím a pak dám zprávu i foto. Za 20min. to ale určitě nestihnu.
Jen škoda LaMonte, že jsi neviděl jakou měl nastavenou teplotu na tom fénu
Až se vrátím z dovo a bude trochu času hned se do toho pustím a pak dám zprávu i foto. Za 20min. to ale určitě nestihnu.
Jen škoda LaMonte, že jsi neviděl jakou měl nastavenou teplotu na tom fénu

Naposledy upravil(a) fokusacik dne 19.07.2008 08:45, celkem upraveno 3 x.
- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Teplota je takova, aby si dokazal folii tvarovat. Dyk si to muzes zkusit ne nejakem kousku folie, ktera ti zbyla 

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Teplotu fénu neřeš...prostě teplý vzduch.Jen bacha abys neseškvařil tu fólii a nebo při nižších teplotách(venku)neprasklo tím teplem okno...
-
- Zkušený
tohle to chtělo
hlavní rozdíl bude v kvalitě folií ( 170-350Kč/m) ty levnější se na zadních dveří kufru budou blbě tvarovat , až najdu SM ve kterém to popisujou tak to sem taky dám 

- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
fokusacik...97,2 % plochy okna jsi docela zvládl. Na poprvé to není špatný.