na zadni okna nepotrebujes certifikat, ne? Certifikaci musis mit na predni bocni okna, ne? Takze souhlas s tebou.fokusacik píše:To nechápu, protože v předchozí diskusi bylo řečeno, že to, co je za rameny řidiče může být i "bednění z prken" jak někdo poeticky vyjádřil. Dávají k prknům certifikát?
Tonování autoskel - shrnutí na strane 1!
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tonování autoskel
-
- Test driver
musi byt vsade 

-
- Test driver
Horst: názor "mojej" rodiny je pre mna velmi doležitý 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
zirafak: Vzdyt minimalni propustnost 70% je definovana pouze na prednich bocnich oknech kvuli vyhledu. O ostatnim neni ve vyhlasce rec, ne? Z toho mi vychazi, ze zadni okna a kufr si opravdu muzu natrit cernou stetkou, na kterou mi nikdo atest neda, protoze ho nepotrebuju 
Cetl jsem stanovisko Ministerstva dopravy a tam se mluvi pouze o celnim skle 75% a prednich bocnich 70%. O dalsich ani zminka
Viz dokument

Cetl jsem stanovisko Ministerstva dopravy a tam se mluvi pouze o celnim skle 75% a prednich bocnich 70%. O dalsich ani zminka

-
- Test driver
čiste teoreticky možu byt zadne bočne a 5 dvere zabednene plechom..mam len dojem, že to nesmie ohrozovat jak posadku, tak okolie
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
a na tonovani skel plechem ti nekdo ta atest?

-
- Test driver
Asi takto nejako...ale uz je to tu myslim x krat spominane
Na tónované zadné a bočné zadné sklá Vám dáme Osvedčenie o technickej spôsobilosti - vykonaní montáže.
Tónovanie skiel máme schválené Ministerstvom dopravy, pôšt a telekomunikácii, číslo schválenia 93-213/99. Schvaľovacia značka 27MD 1769 bude na každom z tónovaných skiel.
Tento doklad musíte mať vždy pri sebe a na požiadanie ho predložíte polícií doma, či v zahraničí.

Na tónované zadné a bočné zadné sklá Vám dáme Osvedčenie o technickej spôsobilosti - vykonaní montáže.
Tónovanie skiel máme schválené Ministerstvom dopravy, pôšt a telekomunikácii, číslo schválenia 93-213/99. Schvaľovacia značka 27MD 1769 bude na každom z tónovaných skiel.
Tento doklad musíte mať vždy pri sebe a na požiadanie ho predložíte polícií doma, či v zahraničí.
-
- Test driver
zewl:no tak si pozri take pick-upy, tranzity, ktore nemaju ani zadne skla ale natvrdo plechy od výroby..v TP som ale u nich to nikde nenašiel
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
zirafak: dobre, ale to mozna rika firma, ktera folie lepi, ale ne vyhlaska, ktera je v tomto ohledu smerodatna 
chmelko: je mi to jasne, ja chtel diskuzi trosku odlehcit

chmelko: je mi to jasne, ja chtel diskuzi trosku odlehcit

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, ted se divam, ze ve vyhlasce sice o tonovani ostatnich skel nic neni, ale musis mit na nich atest. V tuto chvili uz nejde o propustnost ale o schvaleni, ze jsi tam nenabil plechy. Takze zirafaku, budes mit pravdu. Ja se celou dobu bavil o propustnosti a pritom ty o "uprave" jako takove.
-
- Test driver
hmmm. Mr.Z mal pravdu

-
- Test driver
Ale ved prave tu znacku predpisuje Ministerstvo DPT 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj, kazdy jsme se bavili o necem jinem. Pokud to muzu shrnout, tak bych rekl, ze opravdu stetkou si zadni skla natrit nemuzes, v tuto chvili uz nejde o propustnost, ale o atest, ze jsi tam nedal neco neschvalene (barva, plech, bedneni
). Cili atest musis mit vsude na foliich, pouze na prednich bocnich oknech jde i o propustnost.
edit: tot samozrejme vyhlaska, kazdy at si tam nalepi co chce, treba ruzove puntiky

edit: tot samozrejme vyhlaska, kazdy at si tam nalepi co chce, treba ruzove puntiky

-
- Test driver
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
je videt, ze necteszewl píše:zirafak: Vzdyt minimalni propustnost 70% je definovana pouze na prednich bocnich oknech kvuli vyhledu. O ostatnim neni ve vyhlasce rec, ne? Z toho mi vychazi, ze zadni okna a kufr si opravdu muzu natrit cernou stetkou, na kterou mi nikdo atest neda, protoze ho nepotrebuju
Cetl jsem stanovisko Ministerstva dopravy a tam se mluvi pouze o celnim skle 75% a prednich bocnich 70%. O dalsich ani zminkaViz dokument