problém tachometer

Odpovědět
JVN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: problém tachometer

Příspěvek od JVN » 13.05.2008 11:27

jak vás tu tak sleduju, musím zaklepat díky bohu mě tento problém zatím míjí...

Přeju hodně štěstí s odstarněním problému :twisted:
Ford Focus 1.8i 16V 85kW Ghia combi , r.v. 2002 Silver
Obrázek

dede
Nováček
Nováček

Příspěvek od dede » 14.05.2008 22:46

Tak náš FoFo už tu nemoc chytil také. Nemá někdo tip, kde to čidlo v Praze koupit za slušný peníze? Ptal jsem se ve Fordu v Řepích a tam chtěli 1800,-Kč, tak jsem pěkně poděkoval a šel jsem pryč.

edit: Tak se mi dneska podařilo koupit čidlo za 1200,-Kč u FordAuto-Beni. Chlápek u Náhradních dílů byl v pohodě a ochotný, příjmací technik arogantní. Za výměnu čidla chtěli 1000kč, tak jsem si řekl, že se u toho radši vytočím sám.... :(

Mimochodem, jsem při té příležitosti zjistil, že moje auto je z Itálie. Já ho koupil přes Fokiho v Německu. Cesty FoFo jsou nevyzpytatelné.
Naposledy upravil(a) dede dne 15.05.2008 17:38, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus kombi Ghia r.v. 1999 1.6/74kW, modrá metal.
Obrázek

Cernobog
Nováček
Nováček

Příspěvek od Cernobog » 04.06.2008 22:08

Ahoj Forďáci,

mám zřejmě podobný problém s vadným čidlem, ale než se pustím do jeho výměny, rád bych se ujistil, že to k něčemu bude.
Tachometr mi začal teď také zlobit a projevuje se to podobně, ale né uplně stejně jak je tu všude popisováno (páč tu píšete, že spadne do nuly a je klid).
Ručička mi splašeně lítá od nuly do asi 160 i když jedu konstantní rychlostí. Občas si dá říct, a ukazuje dobře, ale pak zase začne zběsile lítat po ciferníku jak se ji zachce. Sem tam, když už to počítač už asi nemůže vydržet, tak ji vypne, místo ujetých km (celkových i těch druhých) se objeví ---- a je klid. Pak se třeba z ničehonic vzpamatuje a chvíli seká dobrotu, ale je to takový dost náhodný. Ono by to zas tak moc nevadilo, ale začne mi u toho škubat i motor a celý auto jede divně.
Tohle se mi stalo už v únoru, ale jak to přišlo tak to zmizelo tak sem to neřešil. A ted už to blbne třetí den, takže to asi budu muset nějak řešit. Jde mi o to, jestli to třeba není jenom kabeláží, ať zbytečně neměním celý (drahý) čidlo.

Předem děkuji za jakoukoliv radu.

PS: bo jsem tu nový, tak bych rád všem poděkoval za tohle vynikající fórum a výbornou komunitu kolem něj. Je to radost sem chodit a už jsem tu našel spoustu užitečných rad pro sveho čtyřkolového miláčka :). Tak jen tak dál.

danysys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danysys » 08.06.2008 23:16

Zdar všichni trpěliví focusáci.
Přináším svou pověstnou trošku do mlýna. Mám ten samý problém, ale napřed jsem si myslel, že to dělá špatná kostra na palubce=vyndat, pročistit, případně přihnout kontakty=chvíli fungovalo, myslel jsem, že je po problému, leč jen asi na týden. Pak jsem vypozoroval, že se s padnutím ručičky ztlumí i rádio=předpoklad prošoupaný kabel, ale opět chyba, prolezl jsem kabely od přístrojovky i autorádia a nikde žádný holý drátek nebyl. Pak jsem dále opět vypozoroval, že při spadnutí také přestává sice jen trochu, ale přeci jen znatelně, táhnout motor. Takže konečná diagnóza=špatné čidlo - potvrzeno tímto fórem - stejné příznaky - zpočátku padání opětovné naskakování ručičky, později už jen spadla a nenaskočila cca po ujetí 10 - 20 km (závisí také na okolní teplotě - při chladu vydržela dýl ukazovat, asi než se ohřál polovodič uvnitř).
Takže už se "těším" na tu výměnu, asi to zkusím nejprve sám. Udělám mohutnou přípravu=prostříkat "všemi mastmi mazaný"..., přichystat nářadí, domluvit jámu, pořádně se na to vyspat a najíst, ...vzít si dovolenou... Akorát ta cena u forďáků (cca 1200,-) se mi nelíbí, zkoušel jsem to sehnat jinak, ale neumějí to.
Tak zatím čau všichni
FoFo I-1,6i 16V 74kW Zetec, Combi/2000

BladeIII
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BladeIII » 09.06.2008 07:56

Mě to dělalo taky tuhle chybu, ale když sem pak začal brát benzín u shellky tak se to spravilo. Nevim jestli to na to má nějaký vliv, ale me to cidlo ted funguje tak jak má.
Obrázek
Ford Focus 1,6 16V r.v. 1999

r0mik
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od r0mik » 09.06.2008 14:19

nooo to u me taky uz funguje.. nove cidlo jsem jeste nenamontoval (iniciativa uz byla, lec neuspesna), tak jsem vymenu odlozil na neurcito nez se dostanu na rampu.. pred par dny jsem menil baterku za novou+repas alternatoru..a svete div se rychlost uz ukazuje jak ma ... tak to necham tak....az zaszacne padat rucicka sama od sebe na nulu tak to vymenim
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T

psena
Nováček
Nováček

Příspěvek od psena » 17.06.2008 19:19

Mam stejny problem, tusil jsem o co jde...ale co tu ctu, me sere uz ted.Proc to ve Fordu tak zprznili?To nemohli pristup a predevsim zpusob uchyceni udelat u toho podelanyho cidla jinak?
Fakt jsem se nasral...nesnasim zbytecnosti.jeste ze FoFo ma jiny prednosti.
Ford Focus 1,6 74KW
Ford Mondeo 2,2 TDCI

freebiker
Nováček
Nováček

Příspěvek od freebiker » 19.06.2008 15:49

Vzkaz pro domáci kutili! Kdo si dává auto do servisu, nemá cenu to číst!
Ahoj koumáci,tak jsem si včera vyměňoval čidlo "sám", poněvač jsem držgrešlea nevyhodím korunu nazmar. Jen krátce to shrnu.
Celková doba výměny 2.5h, použito několik hrubých slov se jmény různých zvířat a lidských otvorů i na adresu výrobbce tohoto vozidla! Vrtačka vrták, různé druhy a dély mínus šroubováků (kdo má tak CO2 svářečka)
Zprvu byl velký problém vůbec vyndat jistící pin - navařil jsem na konec pinu (po ulomení očka z čidla) matku a postupným otáčením a zárověň vytlačováním šroubovákem jsem ho dostal ven! Dále jsem si myslel že to bude už hračka, bylo to obráceně - to nejhorší teprve mělo přijít! Ale než bych se zde dlouhosáhle rozepisoval tak vám radím!:
- po vyndání pinu rovnou uřízněte čidlo do roviny (co kouká ven)
- po vyndání vzduchového filtru a trubice nasávání shora, vyvrtejte otvor, nejprve průměr 10 (naznačte si na vrták hloubku dle čidla ať to neprojetede skrz) po tom zkuste průměr 12.
- po té by již nemělo být velký problém vyndat zbytek čidla ven!
opravdu ty zkur...ve...né kroužky to tam dží fest! a nelekněte se, když bude čidlo od oleje, ono se tam vlastně koupe v oleji! Proto tam jsou ty okroužky, aby necákal olej z převodovky ven.
Tak přeji všem zdar!
Přílohy
Pin.JPG
čidlo po_.JPG
FoFo čidlo1.JPG

findigo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Ukazatel rychlosti

Příspěvek od findigo » 21.06.2008 23:16

Ahojky všem,
dneska jsem si všiml když jsem nastartoval, že mi blbne displej na tacjo. Po chvilce to bylo v pořádku ale během jízdy jsem si všiml, že to začlo dělat zase. tento jev vypadá následovně: na displeji se začali ukazovat míslo čísel všelijaké znaky třeba samé 8 zrcadlové devítky i šestky a chvílema to vypadalo jako rozsypanej čej. Nevíte někdo co by stím mohlo být a popřípadě mi poradit jak tento problém odstranit.

Moc děkuji všem za radu

Findigo alias Vašek :lol:
Ford Focus combi-Trend,r.v. 2003, 1.8TDdi 66kw/90Ps Barvačerná Panter

Obrázek
Obrázek

Damon
Test driver
Test driver

Příspěvek od Damon » 22.06.2008 13:18

Sloučení témat. :arrow:
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999

Compressor
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Compressor » 18.07.2008 10:36

Tak mám nejspíš stejný problém s čidlem rychlosti.Dneska ráno jsem jel,najednou ručička tachometru spadla na nulu,displej svítil dále,ale nenaskakovaly kilometry.Asi cca po minutě zase tachometr vyskočil na původní rychlost 60 a už nespadl.A při tom naskočení,jako by do mě někdo zezadu potlačil.Nějak to auto ožilo :lol: Možná se někomu jinému splašily koně a přidaly se k mému stádu. :lol:
Ford Focus Kombi 1,6 16V,Ghia,r.v.2000,tmavě modrá metalíza
ObrázekObrázek

r0mik
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od r0mik » 18.07.2008 12:12

Ano me dela to same.. uz mam i cidlo nove doma schovane, po tom co jsem repasoval altik a dal novou baterku mi to nedela tak dlouhodobe, jen max to jednou spadne a hned vyskoci.... takze dokud se to nezhorsi tak na vymenu kaslu :wink:
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T

Compressor
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Compressor » 18.07.2008 12:34

To r0mik:Za to můžou ty Výškovice :lol: Se mi to stalo asi pred 14 dny,když jsem jel kolem Kotvy,tam mi to vypadlo a když jsem vjížděl na Rdunou směr Poruba,tak už to bylo O.K. a dneska mi to vypadlo po cestě do práce zase u Kotvy a naskočilo před zastávkou 29.dubna,někde jak je ta restaurace Dostavník nebo jak se to tam jmenuje :lol: :lol: :lol:
Ford Focus Kombi 1,6 16V,Ghia,r.v.2000,tmavě modrá metalíza
ObrázekObrázek

MIROMEN
Junior
Junior

Příspěvek od MIROMEN » 22.07.2008 17:23

Tak mě taky čeka vyměna čidla tachometru akorat ve FORD DANKAR HAVIŘOV chcou za viměnu cca 2300kč a jak je znam tak ta častka ještě vzroste.Nemate nahodou někdo tip kdo by to opravil za rozumějši cenu v HAVIŘOVĚ nebo jeho okoli?
FOCUS 3 FL Titanium 1.5EB

mokelock
Nováček
Nováček

Příspěvek od mokelock » 25.07.2008 10:47

Mam FF 1999 Combi Zetec 1.6 16V a podobny problem. Tachometer raz meria a raz nemeria (vacsinou v nizskej rychlosti, potom sa "chyti"). Po zastaveni, vacsinou merat rychlost opat zacne. Docital som sa ze cidlo rychlosti je spojene s riadiacou jednotkou motoru ale aj ABS systemom. Teda nefukcne cidlo sa odrazi na spotrebe ale aj bezpecnosti. Auto odveziem k Ford Charouzovi na P9. Dam vediet kolko stalo cidlo a kolko praca. Vela stastnych kilometrov.

Odpovědět

Zpět na „Focus - budíky (palubní počítač, kontrolky)“