Jaké máte neorig. autorádio? Recenze v 1. prispevku!

Odpovědět
DannyM
Nováček
Nováček

Re: Jaké máte neorig. autorádio?

Příspěvek od DannyM » 02.06.2008 20:27

Cau chlapci :D , mam este dotaz ohladne radia, myslim neoriginalneho. Je to hovadina, ale zaujimalo by ma ci ten mod "1 hour" (cize funkcia radia, este hodinu po vypnuti kluca) frci aj na neorigo, cize ci je to funkcia radia, alebo nejakej "elektronickej krabicky" v aute. Jasne, ze na displeji to ukazuje iba origos :) , (v mojom pripade 6000CD). Vdaka.
Ford Focus C-Max 1.8 125k 2004

Jolinare
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jolinare » 02.06.2008 21:28

Ahoj, chtel jsem se vas zkusenejsich na neco zeptat. Dnes jsem do auta nainstaloval radio Blaupunkt Hamburg MP57 a mam par dotazu na majitele techto autoradii. Prvni otazka je, jestli i vam jde trochu (cca 4cm) povytahnout a pak uz to dal nejde? Mam takovej pocit, ze kdyz bych za to poradne zabral, tak to vythnu i s tou umelou redukci. Resili jste nejak pripevneni? Ja to mam nasledovne: iso redukce->ocelovej ramecek (co byl u radia) a pak zasazene radio. Dalsi otazka je, z originalniho radia jsem vytahl 3 kabely, ale pres iso konektor jsem do noveho radia zapojil jen 2 a treti mi zbyl. Radio se mi ale zda, ze funguje jak ma, aspon co jsem vypozoroval za tech 30 min, kterejch jsem si s tim hral. Foto kabelu, ktery mi zustal pridavam na fotce. Diky moc za rady
Přílohy
DSC00403.JPG
Naposledy upravil(a) Jolinare dne 02.06.2008 21:51, celkem upraveno 1 x.

Alda
Junior
Junior

Příspěvek od Alda » 02.06.2008 21:40

Já teda tomu taky prd rozumím, ale není ten volný kabel vod ovladání radia pod volantem? Já sám to budu dělat tak ve čtvrtek nebo pátek, tak pak bych řekl jak to zapojování šlo u mě.
Ford Focus 1.6 16V/74kW Zetec, Trend
Obrázek
Obrázek

Jolinare
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jolinare » 02.06.2008 21:51

Hele to mas asi pravdu. To me ani nenapadlo, protoze ja jsem tam to ovladani pod volantem nemel uz kdyz jsem to kupoval. Treba nam to nekdo potvrdi. Jinak mikrofon jsem pridelal pred otackomer na palubku a snad to bude slyset. Nema nekdo zkusenosti s umistenim mikrofonu?

Alda
Junior
Junior

Příspěvek od Alda » 02.06.2008 22:13

ty, ale zase když už si ho tam neměl vod výroby tak ten kabel by tam asi taky ani nebyl, ale kdo ví! Přesně jak si řekl, někdo nám to třeba potvrdí nebo vyvrátí. :)
Obrázek
Obrázek

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaB » 02.06.2008 22:37

Stela píše:napiš prosimtě přesně typ toho adapteru pro pionyra na orygo ovladaní pod volant a pokud mužeš tak to vyfot při montaži dík
Přesný typ toho adaptéru neznám. V nabídce byl jediný, jiné shopy toho o moc více také nenabízely, tak jsem vzal, co bylo. Možná ti pomůže ten štítek.
Montáž byla vcelku jednoduchá:
- plechový "límec" z rádia napasovat do plastového krytu a celé to zasunout do otvoru po původním rádiu
- protáhnout všechny kabely
- připojit redukci Ford2ISO s adaptérem pro ovládání od volantu
- k tomu dále připojit kabely od rádia a samotné rádio
- přes redukci připojit anténu
- připojit kablík od mikrofonu, který jsem dal na sluneční clonu (stejně ji nepoužívám) a kablík táhl A sloupkem
- a celé se to pokusit nacpat do palubky

Kabely snad ani nelze zapojit chybně. Jediné, co nešlo na první pokus, bylo ovládání od volantu. Bylo potřeba propojit dva kablíky na svazku u rádia, které byly v manuálu označeny jako "napájení pohonu antény a pokud ho nemáte, nechte je rozpojené".
Pominu-li nůž na zarovnání okrajů plastového rámečku, aby do něho šel napasovat plechový límec rádia, nepotřebuješ žádné nářadí.
Přílohy
redukce pro DO
redukce pro DO
kryt a límec rádia
kryt a límec rádia
změť kabelů
změť kabelů
těsně před dokončením  :)
těsně před dokončením :)
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

viiki
Junior
Junior

Příspěvek od viiki » 03.06.2008 06:00

Me autoradio povytahovat nejde a specialni reseni se urcite nedelalo (ale neprovadel jsem montaz sam). Kabel mi zadny nezbyl, takze predpokladam ze to je od ovladani na volantu ktere tam nemam.
Obrázek
Ford Focus Combi Trend 1.6 16V rv. 11/2002 https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=6936

Stela
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stela » 03.06.2008 06:13

To JardaB : dík :wink:
S-Max - 2.0 Duratorq TDCi 140 k, Titánium - 7 míst černá Panther
Na blbnutí a do práce: SMART FORTWO
Obrázek
Obrázek

Jolinare
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jolinare » 03.06.2008 07:22

hmmmm, tak pak me napada, ze zkusim otocit ten ocelovy limec, jestli to nahodou nebude drzet lip

forbes
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od forbes » 03.06.2008 07:45

Jolinare píše:Ahoj, chtel jsem se vas zkusenejsich na neco zeptat. Dnes jsem do auta nainstaloval radio Blaupunkt Hamburg MP57 a mam par dotazu na majitele techto autoradii. Prvni otazka je, jestli i vam jde trochu (cca 4cm) povytahnout a pak uz to dal nejde? Mam takovej pocit, ze kdyz bych za to poradne zabral, tak to vythnu i s tou umelou redukci. Resili jste nejak pripevneni? Ja to mam nasledovne: iso redukce->ocelovej ramecek (co byl u radia) a pak zasazene radio. Dalsi otazka je, z originalniho radia jsem vytahl 3 kabely, ale pres iso konektor jsem do noveho radia zapojil jen 2 a treti mi zbyl. Radio se mi ale zda, ze funguje jak ma, aspon co jsem vypozoroval za tech 30 min, kterejch jsem si s tim hral. Foto kabelu, ktery mi zustal pridavam na fotce. Diky moc za rady

jo v tomto konektoru je ovladani pod volant a signal rychlosti
Ford Focus Ghia, 1.6 (74kW), 1999, kombi, stříbrná metal
Obrázek

Alda
Junior
Junior

Příspěvek od Alda » 05.06.2008 16:15

Jolinare píše:Ahoj, chtel jsem se vas zkusenejsich na neco zeptat. Dnes jsem do auta nainstaloval radio Blaupunkt Hamburg MP57 a mam par dotazu na majitele techto autoradii. Prvni otazka je, jestli i vam jde trochu (cca 4cm) povytahnout a pak uz to dal nejde? Mam takovej pocit, ze kdyz bych za to poradne zabral, tak to vythnu i s tou umelou redukci. Resili jste nejak pripevneni? Ja to mam nasledovne: iso redukce->ocelovej ramecek (co byl u radia) a pak zasazene radio. Dalsi otazka je, z originalniho radia jsem vytahl 3 kabely, ale pres iso konektor jsem do noveho radia zapojil jen 2 a treti mi zbyl. Radio se mi ale zda, ze funguje jak ma, aspon co jsem vypozoroval za tech 30 min, kterejch jsem si s tim hral. Foto kabelu, ktery mi zustal pridavam na fotce. Diky moc za rady
Tak dnes sem to zapojil, ten tvůj třetí kabel je opravdu vod ovládání pod volantem. :)
Obrázek
Obrázek

Alda
Junior
Junior

Příspěvek od Alda » 05.06.2008 16:40

Stela píše:napiš prosimtě přesně typ toho adapteru pro pionyra na orygo ovladaní pod volant a pokud mužeš tak to vyfot při montaži dík
čau, takže přesný název toho adaptéru neznám, jelikož sem to nakonec objednával přez telefon, protože na tom netu to maj nějaký chaotický a měli tam tři stejný...
Jinak náš adaptér do pioneeru de i do Sony (takže hledat něco jako by son/pio)
Manuál k adaptéru
IMG_5028.jpg
Adaptér
IMG_5026.jpg
Zapojení
IMG_5031.jpg
Jediný co mě dalo zabrat bylo oživení toho ovladače, protože mě napřed nenapadlo že ty dva fialový káblíky mají přijít do toho volnýho konektoru, pak další peklo bylo zjistit do které díry patří ten a ten kabel!
Teť to už šlape jako hodinky :) :twisted:
Obrázek
Obrázek

Stela
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stela » 05.06.2008 16:47

To Alda : dík zkusím to nějak objednat . Aspon se mam čeho chitit :wink:
S-Max - 2.0 Duratorq TDCi 140 k, Titánium - 7 míst černá Panther
Na blbnutí a do práce: SMART FORTWO
Obrázek
Obrázek

Alda
Junior
Junior

Příspěvek od Alda » 05.06.2008 19:00

Jako když tam zavoláš, tak ten borec už ví vo co de a pomuže ti se vším! :)
Obrázek
Obrázek

Jasio
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasio » 07.06.2008 17:42

Stela píše:To Alda : dík zkusím to nějak objednat . Aspon se mam čeho chitit :wink:
Dobře děláš Stelo, já se pak chytím tebe až příjde řada na moje rádio. :D
Je Ford Kuga 1.6EB, 110kW Titanium 11/12
Je Ford Focus C-Max 2.0i, 107kW Ghia 02/05
byl Ford Focus Combi 1.6i, 74kW Ghia 02/99
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“