Vrzání jako na lodi. asi řízení , prosím o radu

Nápravy, řízení ...
Moderátor:ZaQik
xleoon
Nováček
Nováček

Vrzání jako na lodi. asi řízení , prosím o radu

Příspěvek od xleoon » 23.02.2008 18:54

Dobrý den protřebval bych radu, při otačeni volantu do prava či do leva se ozývá z levé poloviny auta v přední části vrzaní, které připomíná vrazjící desky na staré plující plachetnici. Myslel jsem si že to bylo vrchním uložením to je vyměněno a zároveň i tlumiče. Bylo mi řečeno že je to asi v řízení protože když jedu rovně a s volantem nehnu tak vrzání se neprojevuje, ale když zněním směr hned se to projeví. Setkal se někdo s tím to podobným zvuken a problémem? Jak jste ho řešili? Moc děkuji za radu přeji hezký den.
Ford focus 1,8 TDD 66KW r.v. 2000 najeto 130tis. km

martinus
Nováček
Nováček

Re: Vrzání jako na lodi. asi řízení , prosím o radu

Příspěvek od martinus » 24.02.2008 22:48

A nemas to i kdyz seslapnes treba spojku nebo tak? Resil jsem podobnej problem a bylo neco zkricenyho v pedalovy prepazce a tam je i volant. V original servisu mi to prevarilo a odbrousili za 1.000,- a bylo po vrzani :wink:
Tak treba to bude ten samej problem.
|1.8 tddi|66kw|90PS|r.v.02|kombi|modrá
Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 24.02.2008 22:52

no mě to takhle začlo vrzat ze dne na den přesně jak píšeš, tak jsem vyměnil přední stabilizátory a je po vrzání :wink:
jinak, když budeš hledat ,tak to tady najdeš :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

xleoon
Nováček
Nováček

Příspěvek od xleoon » 25.02.2008 22:26

díky za odpověd stabilizační tyče nebo jak řikáji mechoši kosti tak ty jsou asi 3 měsíce nové tak to hádám to řízení tento týdne to budu řešit tak uvidím pak se podělím o zkušenosti co to bylo a na kolik to vyšlo. Jinak se spojkou to nemá nci společného jak jedu ráno do práce tak asi prvních 5 min to nedělá nic dokud nezačnu točit pořádně koly asi to bude chtít sundat ty manžety a podívat se jestli se tam nedostala voda a kdy tak to máznout jinak nové řízení. ach jo pořád něco
Ford focus 1,8 TDD 66KW r.v. 2000 najeto 130tis. km

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 28.03.2008 20:47

pisni potom ze ako si dopadol, ak sa to podarilo vyriesit.. mam presne tento problem.. citim sa niekedy ako keby som plaval na dobre prehnitej lodi, strasne vrzganie, idem s tym buduci tyzden do servisu, nach sa na to pozru.. dufam ze to nebude nic so servom alebo s riadenim :/
prejavuje sa to len v nizsich rychlostiach pod 30km - ked stojim na parkovisku, vyjazdy krizovatie apod.. nejaku volu v riadeni nepocitujem a kvapalina posilovaca je stale na rovnakej urovni...
Tycky mam menene pred 40 tis, takze teoreticky bratislavske cesty a elektirckove kolaje tomu urcite nepolepsili a mozno by som bol radsej keby to boli oni :)
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 09.05.2008 14:23

otvrim toto tema zas, som zistil ze zvuk ide od horneho ulozenia tycky stabilizatora na tlmici.. som uz objednany do servisu na vymenu, dufam ze to pomoze, pretoze ked parkujem, tak to vrzga tak, ze sa po mne uz ludia pozeraju ze na com preboha som to prisiel ze take zvuky :evil: :evil:
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 10.05.2008 09:39

Já mám vyměněné celé řízení, oba přední tlumiče, levé péro, obě horní uložení a přesto to pořád dělá. Ozývá se to zleva při přejezdu nerovnosti při zatočení doleva. Při rovné jízdě a při zatočení doprava to nedělá.
Prý je tam nějaký silentblok, který to dělá. Ale mechanik mi říkal, že jen vrže, ale jinak je dobrý. Teď řeším, jak odstranit to vrzání (nějaké namazání něčím apod). Nemáte s tím nějaké zkušenosti?
Ford Focus 1,8 tddi 09/2001 facelift 2002. hatchback, stříbrný
Obrázek

Žij tak, abys toho později nelitoval!
Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 10.05.2008 10:57

PedroH:
skus prestudovat toto vlakno, je to o tupych ranach pri pravotocivej zakrute a kruteni karoserie
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
to co tu ja popisujem je vrzganie aj ked stojim na parkovisku a len tocim volantom, ci mi uz bezi posilovac alebo nie

problem bol v roztrhnutych prachovych manzetach na klboch, na ktorych drzi tycka stabilizatora, boli uplne roztrhane a dostal sa tam bordel a vlhkost, tak to zacalo vrzgat.. namazanie pomohlo tak na tyzden, stacilo jedno zaprsanie a bol som tam kde predtym
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3

Máca T

Příspěvek od Máca T » 26.10.2008 21:38

Ahoj, taky mi to vrže od LP kola. Je to jako když se dře guma, měnil jsem silembloky i ložiska předního tlumiče , Bez úspěchu. napadlo mě že by to mohl dělat silemblok v pístu tlumiče. Máte někdo zkušenost ? Jak je řešen průchod tyče volantu z kastle na převodku řízení ? Nemůže být problém tam ?

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 29.10.2008 19:28

mal som podobny problem ako vy,ale nie len vrzanie,mne rezonoval cely interier pri ja zde do prava pri vyssich rychlostiach...je to silenblok motora....mechanik mi to opravil,vymenil kus za kus,vypytal 2000 a nemozem si to vynachvalit,ako keby som sedel v inom aute.
tak zdar a dajte vediet
Focus 1.8 TDdi 66KW Ghia Strieborna metaliza r.v. 2000/6 - _predane_
Obrázek
ObrázekObrázek

ondraZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od ondraZ » 02.12.2008 11:16

takze mam taky novou zkusenost s timhle "vrzanim v rizeni", asi 5.000 km zpet to zacalo jen pro pomalem tocni volantem na miste jako tichoucke povrzavani, ale posledni dobou uz to bylo dost hlasite nejen pri toceni volantem na miste ale i pri rozjezdu i dobrzdovani, a pridalo se i klepani na predni naprave jakoby stabilizacni tycky, tak jsem se rozhodl ze navstivim servis. v servisu to projeli, poslechli, odkud to jde a predbezne diagnostikovali poskozene nebo vysypane horni ulozeni pp tlumice a ze mozna taky ty stabil. tycky ze se uvidi az to rozeberou. vcera rozebrali, promazali a zase slozili, udajne jakasi tycka rizeni byla nejak připozadřená (ale menit ji na aute ktere ma 50k najeto a pry kdyz nevykazovala zadnou vuli prislo mechanikovi zbytecne), takze vycistit, promazat, geometrie a fakt uplne prestalo jednak to strasne vrzani a druhak i to podezrele klepani pri jizde. cena opravy vcetne geometrie cca 2.000,-, material tam myslim nebyl zadny jen nejaka nova miska. ale ted mam klid, tak snad to vydrzi :)
ford focus II turnier 1.6 16V 74kW rv 2005, najeto cca 100tkm

roman.usti

Příspěvek od roman.usti » 26.01.2009 12:27

Zdravím všechny,
tak jsem pročetl tyto příspěvky a musím vám říct,že mám stejnej problém.........dneska jsem byl v servisu a duvod vrzání je v rejdové tyči pod gumovou nohavicí u servořízení,tak se mi ulevilo pač to není finančně ani časově náročná oprava
Projevovalo se to na místě při zatáčení u pravého kola křupáním jako jak tu píšete"vrzání na lodi"
Ford Focus combi 1,8TDdi r.v.2000 66kW ghia

max07
Nováček
Nováček

Příspěvek od max07 » 27.03.2009 19:57

Zdar, mě to klepe/ťuká od LP kola. Nejvíc slyšitelné při pomalé jízdě do 30km. Zjistil jsem že to dělá na tý tyčce pod tou prachovkou. Označeno červeně na obrázku. V servisu mi mechanik řekl že je to řízení a v tom kloubu pod tou prachovkou je to vyběhaný, že to má vakl, a to má pač při točení volantem to je slyšet a i cítit když tu tyčku při tom točení volantem chytnu rukou.
Prý se na tom nedá nic opravovat a je třeba koupit origo řízení za 12.000Kč repliky se prý nedělají. To se fakt musí koupit celý origo řízení???????? :roll: :roll: :roll: Mám najeto teprv 70tis
Přílohy
rizeni.jpg
Focus 2024 MK4.5 1.0 mHEV 92kW
bylo
Focus 6/2005 1.6 Ti-VCT Ghia 85kW

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.03.2009 20:05

pokud je to v kloubu tak staci koupit tycku rizeni cena do 2000kc nova
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

mosquito
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mosquito » 27.03.2009 21:19

tak mě to taky vrže,ale jen když pohnu volantem málo. a spíš ve vyšších rychlostech...a na obě strany :?
FF I., 1.8 16V, 85kw, hatchback
[img:1niuytbc]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:1niuytbc]

Odpovědět

Zpět na „Podvozek“