Riešim teraz jednu dilemu a potreboval by som poradiť ohladne skúseností so starším Mondeom.
Ide o to že mám aktuálne Mondeo čo mám v podpise, je to teda ročník 2005 a najazdené má skutočných 200 000 km.
Zároveň mám ešte jedno auto a to Škodu Superb 2.0TDi, ročník 2011 a nalítano skutočných 130 000 km.
Ide mi o to že sa jednoho potrebujem zbaviť pričom šetrím na barák takže v tomto smere by som skor dal preč Superba ale zároveň má Mondeo už nejaký ten rok za sebou a tak by ma zaujimalo čo si myslíte o tom jazdiť na Mondeu ešte ďalších povedzme 6 rokov? Nepojde také “staré” auto už hodne do nákladov? Mám tam vlastne všetko povodné, vstreky, čerpadlo, turbo, zotrvačník so spojkou. Jediné čo bolo menené je vlastne iba servo s vodnou pumpou.
Može toto ešte reálne vydržať ďalších 100 000? Čo by som podla vás mal reálne počítať že sa musí do toho vraziť určite a čo s velkou pravdepodobnosťou bude chcieť výmenu? Je mi jasné že je to kus od kusu ale aj tak by ma zaujimali vaše názory

Na druhú stranu by som sa nechcel zbaviť “zánovného” Superba v super stave a nakoniec utratiť velké peniaze za staré Mondeo ... predsa ak by som ho mal tak dlho tak by sa jednalo o skoro 15 rokov staré auto.
Díky za všetky príspevky