Na LPG najeto: 77000km
Co všechno může být příčinou chyby: P0304 - Výpadky zapalování 4 válce?
Včera: ráno mi to divně chytlo, mělo to takový třepavý chod a rozsvítila se kontrolka motoru. Diagnostika ukázala chybu P0304, po smazání kontrolka opět blikala při větší zátěži motoru - např. jízda do kopce ....
Měl jsem odpojenou baterku, ale souvislost asi veškerá žádná.
Dnes:
- výměna všech svíček za nové origo, chyba zůstala
- test kabelu č. 4 ke svíčce z jiného forda, chyba po smazání naskočila v prográmku, ale kontrolka motoru se nerozsvítila
- test cívky z jiného forda, chyba po smazání naskočila v prográmku, ale kontrolka motoru se nerozsvítila
- vrátila se původní cívka s původním kabelem, chyba opět v programu, ale po ujetí cca 10km se kontrolka motoru ještě nerozsvítila. Navíc jsem při poslední jízdě nepociťoval žádný pokles výkonu, což mě docela mate.
Další vypozorované nestandardní chování:
- při volnoběhu mám pocit, jako by auto vibrovalo (chod na 3 válce?)
- při volnoběhu je slyšitelné z motorové části "mírné klepání", při sešlápnutí spojky ihned zmizelo

- při srovnání s druhým focusem nejde ten můj při volnoběhu přímo za plynem - je tam jakoby mírná proluka než se chytne
Provoz na benzín i LPG bez problému. Domnívám se, že LPG s tím nesouvisí. Když s tím pojedu do autorizáku, tam mi budou chtít měnit půl auta

Co ještě zkusit, co případně ještě může být příčinou? Benzínový vstřikovač?
Zkusit originální diagnostiku - je možné že ukáže něco jiného, něco víc?