Koupil jsem si své první auto FOfo I a po měsíci přichází první problém.
Když jedu tak se mi volant zcela nevrací do původní polohy, ale zůstává mírně pootočeny(2cm) doleva. Auto mi někdy doleva zatáčí a někdy ne a hlavně ne pokaždé stejně. Všiml jsme si, že záleží na cestě. Pokud jedu rovně po pěkném asfaltu tak auto zatáčí úplně neznatelně, ale jakmile vjedu levým kolem do nějaké nerovnosti (díry) tak se to zhorší a po chvíli zklidní.
Dnes cestou z práce jsem si všiml při dojezdu k parkovišti, kde musím zatočit prudce doprava (v malé rychlosti) a hned doleva, že mi volant zůstal pootočený vlevo o cca 30°. Zastavil jsem a vystoupil hned v tom momentu, abych prohlédl kola a ty byly natočeny rovně...Při pokračování v jízdě se to spravilo zpět.
Volant se také začal hůře vracet zpět při vytočení doleva... A při úplném vytočení se vytočí natolik až mi přijde, že jsem ho přetočil, když se kola skoro blokly.
Gumy mám na zadní a přední straně odlišné. Ve předu skoro nesjeté a vzadu mírně sjeté, ale myslím, že v nich to nebude. A dohuštění jsem kontroloval při první týden po koupi.
Omlouvám se za takovou slohovou práci, ale nevím jak problém podat, jelikož jsem faktický lajk

Přeji pěkný den
A děkuji za komentáře...
Ford focus 1.6 2002/3