Nedavno som kupil FF2 1,6 Ti-VCT 85KW 2005...
Tesne pred kupou tam predchadzajuci majitel menil Lambdu sondu lebo mu svietila kontrolka motora.
Asi po 1000km som si dal vymenit rozvody, sviecky a skontrolovat baterku...
Ked sa mi auto vratilo zo servisu, som si vsimol ze mi svieti kontrolka motora. Priamo so servisnym technikom som nebol, takze som sa ho na to nemal ako spytat, ale vraj ked to jemu svietilo to zmazal a bolo to v poriadku.
Znamy mi dal druhu baterku, ze ta stara uz nie je najlepsia nech si ju vymenim ze mozno to potom prestane svieti, no neprestalo

Jazdne vlastnosti sa mi zdaju v poriadku, presiel som asi 150km a vsetko OK.
Vcera som bol radsej na diagnostike (v inom servise, a ani jeden nie je FORD) a tam mi bohuzail nevedel poradit.
Vypisalo mu to nejake chyby:
vztah polohy vackoveho hridele - polohy klinoveho hridele - rada valcu 1 snimac A..
P0016 - rada valcu 1: snimac polohy vac. hrid (???) otacek motoru (???) nespravny pomer
P0017 - rada valcu 1: snimac vac hrid 3 (G300)otacek motoru (G??) nespravny pomer
odfotene: https://www.dropbox.com/sh/lz34u92tjvl79yr/oqTdppxrUv
Ked chyby vymazal, niekedy sa objavila znova niekedy nie, medzi tym som presiel aj par Km (aj na vysoke otacky) a nezasvietila, potom odpojil nejake snimace pri rozvodoch aby ich precistil no potom to zasa svietilo

Nemal niekto podobny problem? Alebo nevie niekto presne "rozkodovat" tie chyby?
Musim ist do FORD servisu?
Este by som sa rad spytal, ci nie je v okoli Kutov (SR) nejaky nadsenec FF2

Dakujem za vsetky reakcie a rady