Zdravím zkušené fokusáky.
Mám problém. dneska při nastartování mi zůstala svítit kontrolka dobíjení. Ani po vypnutí motoru a opětovném nastartování nezhasla. V motorovém prostoru na pohled není nic přerušené ani zkratované. Zkusím asi servis. Dojedu tam bez dobíjení (cca 20km) ?
Svítící kontrolka dobíjení
- Karet
- Zkušený
- Jardak
- Test driver
Re: Svítící kontrolka dobíjení
Pokud je baterka nabitá,tak 20 km ujedeš v pohodě.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- Karet
- Zkušený
No, nic moc, tak ji trochu došťouchnu. Snad pak dojeduJardak píše:Pokud je baterka nabitá,tak 20 km ujedeš v pohodě.

A jsem zvědavej, v čem je problém.

Je divný, že jsem tady na fóru tuhle závadu ještě nenašel .
- Karet
- Zkušený
Tak už to mám opravené. Závada byla v alternátoru. Údajně vadné regulační relé.
-
- Nováček
Občas se rozsvítí kontrolka dobíjení
Ahoj,
pár dní se mi teď stává, že se mi rozsvítí kontrolka dobíjení (buď při nastartování nebo při jízdě). Poprvé se tak stalo před pár dny, kdy teplota spadla na nulu. Ráno byla nula a po cestě do práce se rozsvítila kontrolka dobíjení a zhasly mi světla. Po cestě z práce odpoledne opět kontrolka svítila, ale světla nezhasla. Druhý den sem ráno vyjel (teplota asi 3°C), kontrolka svítila hned po nastartování, ale během dne (teplota 6°C) kontrolka zhasla.
Včera večer jsem jezdil po Praze skoro hodinu a půl (teplota kolem 0 - 1°C) a kontrolka svítila, občas zhasla.
Dneska ráno opět svítila po nastartování (1°C) a po chvíli zhasla a jakmile zhasla, zároveň se zapnulo topení zadního a předního okna.
Mohla by to dělat vadná baterka? Auto je Ford Focus 1.6 16V, r.v. 2007. Koupil jsem ho před dvěma roky v autobazaru (dotáhnuté z Německa).
Díky
pár dní se mi teď stává, že se mi rozsvítí kontrolka dobíjení (buď při nastartování nebo při jízdě). Poprvé se tak stalo před pár dny, kdy teplota spadla na nulu. Ráno byla nula a po cestě do práce se rozsvítila kontrolka dobíjení a zhasly mi světla. Po cestě z práce odpoledne opět kontrolka svítila, ale světla nezhasla. Druhý den sem ráno vyjel (teplota asi 3°C), kontrolka svítila hned po nastartování, ale během dne (teplota 6°C) kontrolka zhasla.
Včera večer jsem jezdil po Praze skoro hodinu a půl (teplota kolem 0 - 1°C) a kontrolka svítila, občas zhasla.
Dneska ráno opět svítila po nastartování (1°C) a po chvíli zhasla a jakmile zhasla, zároveň se zapnulo topení zadního a předního okna.
Mohla by to dělat vadná baterka? Auto je Ford Focus 1.6 16V, r.v. 2007. Koupil jsem ho před dvěma roky v autobazaru (dotáhnuté z Německa).
Díky
- lucky.jack
- Test driver
Re: Obcas se rozviti kontrolka dobijeni
Udelat test baterky, dobíjení, kontrola konektorů na alternatoru, kostrici body...
Sekci o dobíjení a bateriich tu máme takže pokračování tam.
Sekci o dobíjení a bateriich tu máme takže pokračování tam.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
-
- Nováček
Re: Obcas se rozviti kontrolka dobijeni
to samé dělalo u mého focuse 1.6,vyřešeno výměnou alternátoru,naštěstí v prodloužené záruce.