rád bych se Vás zeptal, jestli jste se už někdo setkal s něčím podobným, co se děje u našeho C-Maxu 1,6 benzín, 100k, r. v. 2010.
Když jsme ho koupili, měl ca.20 000km najeto. Po asi půl roce se najednou rozsvítila oranžová kontrolka motoru. Auto jelo stále a v servisu Ford ve Volyni mi vyměnili jeden kabel ke svíčce a smazali závadu.
Diagnostika jim nic neukázala. Po čase se rozsvítila kontrolka znova a než jsme se dostali do servisu, zhasla sama. Pak se zase rozsvítila a ve Volyni po smazání mi řekli, že je třeba auto pořádně provětrat a šlápnout mu občas pořádně na plyn, což jsem uděl. Závada se opakovala a ani v Německu, kde jsem se byl optat, nic nezjistili. Což to by ani nevadilo, auto jezdilo dále i se svítící kontrolkou.
Toto léto při delší cestě z Plzně se rosvítilo červené varování, že motor je rozbitý(motor störung). Po vyndání klíčku ze zapalování a nastartování jsme jeli dál bez problémů. Ale pak se závada začala opakovat, čím dál častěji, až nás musel kamarád odtáhnout. Při tomto problému auto nejede ani s pedálem na podlaze, vůbec to nejde do otáček a na volnoběh to "chcípne". Ani v místím servisu si s tím neví rady a to jsme už vyměnili svíčky, závada přetrvává. V jednom servisu chtěli vyměnit lambda sondu(4500kč), ale s nejistým výsledkem, ve druhém řekli, že to lambda sondou není, že snad cívkou.
Teď je závada smazaná, auto jezdí, tak čekám, kde mě nechá, už mám v kufru připravené lano na odtah.

Děkuji R.S.