Kouř (pára?) v interiéru přes ofuky předního skla
-
- Nováček
Kouř (pára?) v interiéru přes ofuky předního skla
Zdravím všechny,
tak se u mě objevil další zajímavý problém. Jedu si tak po dálnici a najednou se z ofuků předního skla začal linout kouř (nebo pára?)... Takto se mi to stalo ještě několikrát, vždy při nastavení na chladný vzduch a puštěný ventilátor, ale klimatizace byla vypnutá. Nesmrdělo to, po zapnutí klimy kouř během chvíle zmizel. Teplota motoru byla ok, žádná kontrolka nesvítila, ani při pohledu na spuštěný motor jsem nic nezjistil. Den předtím mi chvíli nechtěla jet klima, netuším proč.
Setkali jste se už s něčím podobným?
tak se u mě objevil další zajímavý problém. Jedu si tak po dálnici a najednou se z ofuků předního skla začal linout kouř (nebo pára?)... Takto se mi to stalo ještě několikrát, vždy při nastavení na chladný vzduch a puštěný ventilátor, ale klimatizace byla vypnutá. Nesmrdělo to, po zapnutí klimy kouř během chvíle zmizel. Teplota motoru byla ok, žádná kontrolka nesvítila, ani při pohledu na spuštěný motor jsem nic nezjistil. Den předtím mi chvíli nechtěla jet klima, netuším proč.
Setkali jste se už s něčím podobným?
Ford Focus 1.6 ZETEC-SE, r. v. 2002.
- Ajik
- Nováček
Re: Kouř (pára?) v interiéru přes ofuky předního skla
Pokud to opravdu nebyl kouř od motoru, tak mě napadá, že by mohlo docházet u ofuků k silnému turbulentnímu proudění a dekompresi a tím vzniku vodních par z obsažené vzdušné vlhkosti. Ale asi by to chtělo směřovat dotaz na někoho z oboru letectví, kdo se vyzná v aerodynamice.
Jestli se ti podaří udělat foto, tak by to byl velice zajímavý snímek
Jestli se ti podaří udělat foto, tak by to byl velice zajímavý snímek

Ford Focus II - Kombi, 2006, 1.6 TDCi DURATORQ - 66 kW - spotřeba 5,3l/100km - cca 150tis km
Parrot MKi9200 (Handsfree+MP3), Navigace Sygic, Parkovací asistent, Onboard kamera F90G
Yamaha DragStar 650 XVS - 2002 - 30kW - cca 20tis km
Parrot MKi9200 (Handsfree+MP3), Navigace Sygic, Parkovací asistent, Onboard kamera F90G
- miki21
- Test driver
Nedokážu si představit jak rychle by musel jet,aby mu vzniklo v kabině to, co vzniká na křídlech letadel při manévru s přetížením několika G 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Ajik
- Nováček
Není to tak dané ani rychlostí jako rozdílem tlaků. Chtělo by to názor někoho z oboru 
Vím, že to je docela nepředstavitelné, ale nenapadá mě jiné vysvětlení tohoto jevu.

Vím, že to je docela nepředstavitelné, ale nenapadá mě jiné vysvětlení tohoto jevu.
Ford Focus II - Kombi, 2006, 1.6 TDCi DURATORQ - 66 kW - spotřeba 5,3l/100km - cca 150tis km
-
- Nováček
Byla to dálniční rychlost, cca 120-130-140, podle toho, jak to bylo zrovna zdechlé vlivem jiných problémů, co řeším. Stačí si představit, jako by vevnitř pod mřížkami ofuků někdo zapálil papír a ven šel kouř. Akorát to bylo bílé, nesmrdělo to, a šlo to rovnoměrně ze všech ofuků u skla.
- Ajik
- Nováček
Aha ofuky u skla od ventilace, špatně jsem tě pochopil
, já měl si myslel, že máš namysli venkovní ofuky ve dveřích
. Omlouvám se.
V tomto případě nemám tucha, jaké jiné problémy řešíš, třeba to bude s něčím souviset.

V tomto případě nemám tucha, jaké jiné problémy řešíš, třeba to bude s něčím souviset.
- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
a co chladící kapalina? nějaké průsaky, díry 

- Ajik
- Nováček
To by šlo, chladící kapalina se za běžné teploty odpaří a její páry by mohly bát bez zápachu.
Zkus si nechat zkontrolovat náplň klimatizace, existuje i přidané barvivo, které pod UV svítí a tak v servisu poznají místa, kde kapalina uniká.
Zkus si nechat zkontrolovat náplň klimatizace, existuje i přidané barvivo, které pod UV svítí a tak v servisu poznají místa, kde kapalina uniká.
-
- Nováček
Zatím jsem průsaky nikde neviděl a nádobka se pořád jeví stejně plná jako vždy. Ještě to musím vyzkoušet, jestli se to objeví znovu.
- pbjun
- Test driver
Tak a tedka moje teorie 
Klimatizace ma vyparnik a odtokovy kanalek pod auto, teoreticky kdyby se odtok z auta ucpal tak by to mohlo jit do interieru prave pres ventos ne?
edit: jeste mam jeden tip co me napadl... kdyby zatekalo pres torpedo tak by voda mohla byt take ve ventilatoru a z tama se odpari a je to

Klimatizace ma vyparnik a odtokovy kanalek pod auto, teoreticky kdyby se odtok z auta ucpal tak by to mohlo jit do interieru prave pres ventos ne?

edit: jeste mam jeden tip co me napadl... kdyby zatekalo pres torpedo tak by voda mohla byt take ve ventilatoru a z tama se odpari a je to

-
- Nováček
Netuším, kde ten odtok je (zatím jsem nezjišťoval), ale včera mi přesně to samé o ucpání odtoku blesklo hlavou. Zkusím ho pohledat.
Ale myslím, že je potřeba také vzít v úvahu, že mi to dělalo při zapnutém větráku, ale vypnuté klimatizaci. Navíc, když jsem odjížděl z benzínky, kde jsem všechno kontroloval alespoň okem (zrovna jsem od ní byl cca 500 m, když se to přihodilo), tak pod autem zůstala kaluž vody - zkoušel jsem tam, jestli klima běží.
Teď si nevybavuju, jestli je torpédo ten černý plast u okna na straně spolujezdce, a pokud ano, tak je těsný - tento problém jsem už řešil. Navíc venku nepršelo.
Ale myslím, že je potřeba také vzít v úvahu, že mi to dělalo při zapnutém větráku, ale vypnuté klimatizaci. Navíc, když jsem odjížděl z benzínky, kde jsem všechno kontroloval alespoň okem (zrovna jsem od ní byl cca 500 m, když se to přihodilo), tak pod autem zůstala kaluž vody - zkoušel jsem tam, jestli klima běží.
Teď si nevybavuju, jestli je torpédo ten černý plast u okna na straně spolujezdce, a pokud ano, tak je těsný - tento problém jsem už řešil. Navíc venku nepršelo.