po dlouhém přemýšlení nad Octavii II-III nebo lehce ojetém Focusu II jsem se nakonec rozhodl jít do úplně nového vozidla. V současné době jezdím služební Octavií II 1.9 TDI 4x4, která je v zimě super, ale tím s ní končí veškerá legrace. Se servisem Škoda také nejsem moc spokojený, takže jsem se už skoro rozhodl pro Ford Focus ve výbavě Trend. Nyní mám ale dilema, zda vzít nejzákladnější 1.6 TDCI 70kW nebo sáhnout po silnější 85kW. Rozdíl v ceně je přesně 30kKč, což se dá přežít. Moje otázka ale zní, jak bude např. za 4 roky auto prodejné se silnějším motorem, u kterého předpokládám větší poruchovost díky složitější stavbě? Jen dodám, že budu auto pořizovat s 5 letou zárukou, ale toho motoru se zkrátka bojím. Dodám, že ročně počítám s nájezdem 15-20 tis. km.
Je něco dalšího, co může být u tohoto auta problematické a nejsem na to jako "škodovkář" zvyklý? Budu brát úplně nejzákladnější výbavu, takže předpokládám, že tam v elektronice nic moc problematické není. Asi je to hloupá otázka pro fórum Fordu, ale není vhodnější za stejnou cenu raději vzít 2.0 tdi 81kw octávku, která zřejmě neztratí tak na ceně?
Díky za názory!