Kolisani otacek - benzin motor ST 220
- David ST
- Nováček 
Kolisani otacek - benzin motor ST 220
Cau chlapi, mam dotaz mam mondeo ST 220 a kdyz prerazuju nebo vyradim a dojizdim a je auto na volnobeh, tak mam otacky nekde  okolo 1500ot., pak mi treba klesnou na 1200ot nebo to spadne do normalu. Nevite co s tim?? Na diagnostice se ukazolo ze pry nejaky cidlo na silenbloku na naklaneni motoru, ale vubec nevim co to znamena... Znami ma diagnostiku, tam to tohle vyhodilo... Nevim jestli to mam spojovat s kolisanima otacek... Moc diky za jakou koliv radu...

- ZonixX
- Test driver 
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolisani otacek - benzin motor ST 220
- nejdriv ze vsecho vycistit volnobezny ventil 
- pokud nepomuze, zkontrolovat stav podtlakovych hadicek
- od znameno zjisti CISLO te chyby, tu co si napsal neznam.. a s kolisanim otacek nebude souviset
..jinak ze jsou otacky trochu vyssi nez normalni volnobeh pri 0km/h je vlastnosti techto aut - hlavne kvuli rizeni emisi, zalezi od toho jak "moc velky" problem s tim mas

- pokud nepomuze, zkontrolovat stav podtlakovych hadicek
- od znameno zjisti CISLO te chyby, tu co si napsal neznam.. a s kolisanim otacek nebude souviset
..jinak ze jsou otacky trochu vyssi nez normalni volnobeh pri 0km/h je vlastnosti techto aut - hlavne kvuli rizeni emisi, zalezi od toho jak "moc velky" problem s tim mas
Fiesta ST180 '16 Stage 4
Honda Civic FK2 '10
ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200
						Honda Civic FK2 '10
ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200
- David ST
- Nováček 
cau, moc dik za odpoved!!! Je zvlastni ze kdyz odpojim volnobezny ventil tak auto bezi jak ma a otacky nevylitavaj jen kdyz vyradim  tak otacky spadnou a ma tendence chcipnout ale nechcipne padne to tak na 700ot.... a jak ho zapojim tak vylitnou do 1200ot. a zas to zacne zlobit...

- David ST
- Nováček 
Jeste se zeptam nez se do toho pustim, jak a cim se to cisti???

- David ST
- Nováček 
A problem s tim mam, to je jasny... poznam jak to ma bezet v normalu, vzdycky jsou malinko vyssi a pak az zastavim tak se uplne srovnaj... to je jasny a le tohle co to dela normal fakt neni  1500... 2000.... 12000 kdyz stojim... uznej sam..
 1500... 2000.... 12000 kdyz stojim... uznej sam.. 

- Yeshterr
- Test driver 
Pokud Ti to po odpojení volnoběžného ventilu nechcípne, saje Ti to někde falešný vzduch. Proto Ti to tak točí naprázdno. A padá to pomalu z otáček, viď? Mě to dělala prasklá hadice odvětrání klikové skříně, vedoucí do sání. U Duratecu, jak jsem se přesvědčil, celkem typová závada. Začal bych tou prohlídkou hadic. Nevím jak je to u V6 ale u Duratecu 1.8 a 2.0 není vidět, je skrytá pod sacími parohy. S tím nakláněním mám stejný názor jako ZonixX.

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- David ST
- Nováček 
Cau kluci, tak jsem nasel tu hadici toho chlazeni klikovky a je rupla asi 10 cm, tak ji vymenim a doufam ze to bude ok. Moc díky za radu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- Yeshterr
- Test driver 
To bude stopro ono  , 10cm už je slušná škuba
 , 10cm už je slušná škuba  

Akorát na svůj motor jsem nenašel druhovýrobu, u Forda jsem platil skoro 900,- za pitomých necelých 20cm hadice. Ale za ten pocit, že to zase šlape jak má, to stálo
Jo a pokud máš možnost, tak to prosím nafoť a plácni to sem, ať další V6kaři kteří neví o co jde, vědí co a kde mají hledat

Akorát na svůj motor jsem nenašel druhovýrobu, u Forda jsem platil skoro 900,- za pitomých necelých 20cm hadice. Ale za ten pocit, že to zase šlape jak má, to stálo

Jo a pokud máš možnost, tak to prosím nafoť a plácni to sem, ať další V6kaři kteří neví o co jde, vědí co a kde mají hledat

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- Dr.Romca
- . 
- Kontaktovat uživatele:
Já měl tu hadici vypadlou úplně a motor zpátky šel o dost pomaleji, jednou při stání na spojce než jsem se rozjel vylítly otáčky na 1200, pak jsem na to přišel při mytí motoru a od té doby klid 

- David ST
- Nováček 
Tak hadice prehozena a SLAPE jako za mlada!!! Parada, dikec za rady!! Nafotim a hodim to sem...