Nefunguje nivelace origo bixenonů
- Croog
- Nováček
Nefunguje nivelace origo bixenonů
Ahoj, mám origo xenony a jak je nyní více tmy, všiml jsem si, že mi s největší pravděpodobností přestala fungovat nivelace. Po nastartování mi sice klasicky obě světla hezky sjedou a opět vyjedou nahoru, takže světla jsou v pořádku, ale asi nedostávají informace od čidel, takže ať zatížím zadek jak chci, světla se nepohnou.
Byl jsem s tím v servisu a tam mi bylo řečeno, že diagnostika žádnou chybu nehlásí, tzn. že neví v čem je problém a že jedno nové čidlo stojí asi 4700,-. Prý odmontování čidla ho může zničit, takže to nelze jednoduše otestovat a možná by tedy bylo nutné kupovat obě.
Co si o tom myslíte? Lze to nějak jednoduše proměřit, příp. umí se někdo diagnostikou dostat hlouběji až např. na hodnoty, které ty čidla vrací? Nedá se to nějak změřit multimetrem? Ještě jsem pod to nelezl, tak zatím sbírám informace, ale přijde mi blbost vyhazovat 10 litrů za to, že jedno z čidel možná zatuhlo...
Byl jsem s tím v servisu a tam mi bylo řečeno, že diagnostika žádnou chybu nehlásí, tzn. že neví v čem je problém a že jedno nové čidlo stojí asi 4700,-. Prý odmontování čidla ho může zničit, takže to nelze jednoduše otestovat a možná by tedy bylo nutné kupovat obě.
Co si o tom myslíte? Lze to nějak jednoduše proměřit, příp. umí se někdo diagnostikou dostat hlouběji až např. na hodnoty, které ty čidla vrací? Nedá se to nějak změřit multimetrem? Ještě jsem pod to nelezl, tak zatím sbírám informace, ale přijde mi blbost vyhazovat 10 litrů za to, že jedno z čidel možná zatuhlo...
Ford Focus Kombi Ghia 2006 2.0 TDCi, Black Panther
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunguje nivelace origo bixenonů
..kdyby bylo nejhůř, a koukám že jsi z Prahy, tak pak tady odkaz taky na jedno z řešení.
http://bixenony.com/automaticke-naklapeni/
http://bixenony.com/automaticke-naklapeni/
ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
a zkousel jsi zatizit a chvili pockat ? ta nivelace aspon u FF1 funguje tak ze kdyz nalozis kufr tak za cca 3-5sec se samy sklopi , pokud jsme vylezli z kufru tak zase za chvili se zvedly .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Croog
- Nováček
uf, teď jste mě znejistili, tak jsem vyběhl ven a ještě to vyzkoušel. Ani po několika sekundách se ale světla nehnou, a to jsem zkoušel zatížit dvěma osobami zadek, příp. i trochu zatížit nebo odlehčit předek.
Ale všiml jsem si, že kromě toho že světla po prvním rozsvícení sjedou až dolů a zpět, při každém dalším rozsvícení je poznat, že světla vždy kousek popojedou nahoru oproti výchozímu stavu, do kterého se vždy vrátí po vypnutí. Proto to svítí výš než by mělo.
ZaQik se mi ale ochotně nabídl, že to u něho ještě můžeme zkusit zapojit na jiná čidla, tak uvidíme zda na něco přijdeme.
Ale všiml jsem si, že kromě toho že světla po prvním rozsvícení sjedou až dolů a zpět, při každém dalším rozsvícení je poznat, že světla vždy kousek popojedou nahoru oproti výchozímu stavu, do kterého se vždy vrátí po vypnutí. Proto to svítí výš než by mělo.
ZaQik se mi ale ochotně nabídl, že to u něho ještě můžeme zkusit zapojit na jiná čidla, tak uvidíme zda na něco přijdeme.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jeste me napadlo vzhledem k tomu ze na diagnostice je polozka nastaveni svetel jestli s nima nekdo nehybal a nechteji dokoncit nastaveni diagnostikou
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Croog
- Nováček
Hmm, díky za tip. Nedokončená konfigurace světel by ale oznámila nějakou chybu ve standardním výpisu, ne? No šahat na to mohli v únoru ve Frolík&Rataj, kde mi po incidentu na ledě měnili nárazník a na ně by takový nedodělek seděl..
Pak už jsem byl jen u tebe kvůli těm předním ramenům.
Pro tuhle teorii by hrál fakt, že se světla nehýbají při zatížení žádné z obou náprav..

Pro tuhle teorii by hrál fakt, že se světla nehýbají při zatížení žádné z obou náprav..
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ne to hlasku nevyhodi .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Croog
- Nováček
ok, díky za info, zkusím tedy ještě znovu zajet na IDS ať zkontrolují toto. Nelze se přes ni také dostat přímo k informacím o jednotlivých čidlech, jako to lze na škodovkách? Nejlepší by bylo, kdybych servisákovi mohl nadiktovat cestu kam se má podívat..
Škoda, že tyhle data nejdou vytáhnout přes nějakou dostupnou diagnostiku pro veřejnost, ten kabel mi je pekně k prdu.
Škoda, že tyhle data nejdou vytáhnout přes nějakou dostupnou diagnostiku pro veřejnost, ten kabel mi je pekně k prdu.

- Croog
- Nováček
Tak díky ZaQikovi bylo zjištěno, že je na vině čidlo zadní nápravy. Čidlo má třípinový konektor - netušíte někdo jen tak náhodou, co na kterém pinu má být? Nedokázal jsem nikde dohledat žádné informace.
- ZaQik
- Admin
vetsina autocidel ma 3 draty: napajeni, kostra a signal ... uz to neni jen obycejny potenciometr
zadni cidlo nivelace:
4 - +5V
1 - kostra
4 - signalni vystup
uvnitr jsou dva potenciometry a integrovany obvod, ktery vyhodnocuje jejich stav a informuje ridici jednotku
-------------
EDIT: proste to osad tim druhym cidlem a uvidis, jestli to bude v poradku; max. bych u stavajiciho procistil "lozisko" u cidla

zadni cidlo nivelace:
4 - +5V
1 - kostra
4 - signalni vystup
uvnitr jsou dva potenciometry a integrovany obvod, ktery vyhodnocuje jejich stav a informuje ridici jednotku
-------------
EDIT: proste to osad tim druhym cidlem a uvidis, jestli to bude v poradku; max. bych u stavajiciho procistil "lozisko" u cidla
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- Croog
- Nováček
Uf, tak jsem dneska odpoledne strávil pod autem a hrál si se světly...
Vyndat to čidlo ven mi dalo pěkně zabrat. Po jeho uvolnění se ale ukázalo, že funguje. Potom, co jsem ho pořádně protáhnul až do krajních poloh a vrátil zpět nivelace začala reagovat i na sednutí do kufru - zatím to tedy vypadá, že jsem tímto čidlu navrátil původní přesnost.
Překvapilo mě ale, jakým způsobem nivelace funguje. Žádné pár sekundové zpoždění, jak psal foki. Při jakémkoliv pohybu čidlem okamžitě pracují motory, které jsou u těch bixenonů tak přesné, že člověk na osvícené zdi skoro nepozná, že se náprava zatížila. Toto mě dost překvapilo. Když jsem zkoušel zatížit předek, vždycky jsem z auta slyšel takové slabé vrzání a myslel si, že to je pérování (zvuk vycházel opravdu zcela synchronně se zatěžováním). Po vyzkoušení toho samého s vypnutými světly mi to docvaklo.. To vrzání vyluzuje ten pracující motorek a ne náprava. I proto jsem možná i předtím nějaké to automatické seštelování světel přehlédl a myslel si, že to nejede vůbec.
Každopádně ještě stejně hodlám sjet na STK na seřízení světel, protože mi to nepřijde optimálně nastaveno..
Vyndat to čidlo ven mi dalo pěkně zabrat. Po jeho uvolnění se ale ukázalo, že funguje. Potom, co jsem ho pořádně protáhnul až do krajních poloh a vrátil zpět nivelace začala reagovat i na sednutí do kufru - zatím to tedy vypadá, že jsem tímto čidlu navrátil původní přesnost.
Překvapilo mě ale, jakým způsobem nivelace funguje. Žádné pár sekundové zpoždění, jak psal foki. Při jakémkoliv pohybu čidlem okamžitě pracují motory, které jsou u těch bixenonů tak přesné, že člověk na osvícené zdi skoro nepozná, že se náprava zatížila. Toto mě dost překvapilo. Když jsem zkoušel zatížit předek, vždycky jsem z auta slyšel takové slabé vrzání a myslel si, že to je pérování (zvuk vycházel opravdu zcela synchronně se zatěžováním). Po vyzkoušení toho samého s vypnutými světly mi to docvaklo.. To vrzání vyluzuje ten pracující motorek a ne náprava. I proto jsem možná i předtím nějaké to automatické seštelování světel přehlédl a myslel si, že to nejede vůbec.

Každopádně ještě stejně hodlám sjet na STK na seřízení světel, protože mi to nepřijde optimálně nastaveno..
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Croog píše:. Žádné pár sekundové zpoždění, jak psal foki. .
to bylo u ff1 u dvojky jsem to nezkousel .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Croog
- Nováček
Stejně to je divné, ty motory musí při jízdě bzučet prakticky pořád...foki píše:to bylo u ff1 u dvojky jsem to nezkousel .