Příspěvek
od vitut » 19.09.2011 16:44
Tak neco k dopravni situaci:
Na dopravni predpisy se tu nejak nehraje, jizdni pruhy a krajnice jsou na spis informativni, znacky omezujici rychlost taky, cervena na semaforu neni zed a do toho vseho vetsinou chybi prechody, takze chodci skacou mezi auta i na prutahu mestem. Kdyz uz nejaky prechod pro chodce je, stejne je treba davat velky pozor, protoze projizdejici auta zasadne nebrzdi, pouze chodce objizdeji. Pri prechazeni je potreba jeste pocitat s tim, ze pocet pruhu na silnicich neznamena pocet rad, ve kterych se pohybuji auta. Hlavne taxikari vyuzivaji kazdou skulinu, aby se zakaznikem projeli co nejdrive.
Taxik je bezny zpusob dopravy, protoze je levny. To, ze se mnou vzdycky jeli stylem dvere na dvere, mne uz neprekvapi. Nejspis ani to, ze vetsina z nich jezdi s benzinem v rozmezi otacek 1000 - 1500. Nejvic me asi ale dostala jizda v protismeru na ctyrproudovce, protoze nase pruhy byly zrovna ucpane.
Nutno ale rict, ze jsem zatim nevidel bouracku. Vlastne jsem ani nevidel odrene nebo rozbite auto, nejak ten chaos asi zvladaji.
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá