Dodatečné namontování předních mlhovek
- Bakster
- Nováček
Dodatečné namontování předních mlhovek
Zdravím vás, chtěl bych si na mýho Focuse 3 kombi rok 2008 dodělat přední mlhová světla. hledal jsem radu tady na foru, ale nic jsem nenašel. Byl by tu někdo tak ochotný a poradil mi co a jak? předem děkuji
Ford Focus II kombi 2008, 1,6 74Kw
galerka
galerka
- Milinko
- Zkušený
Re: Dodatečné namontování předních mlhovek
předně, jestli máš Focuse rv.2008 tak to není Focus 3, ale facelift dvojky.
K tvému dotazu. Budeš potřebovat nový spínač světel, který umožňuje zapnutí i mlhovek.
Dále plastové kryty s dírama na mlhovky a poté samotné mlhovky. Vše se dá sehnat v Autokelly případně na vrakáči(doporučuju).
Kabeláž budeš mít předpřipravenou, je připnutá v předním nárazníku.
Jsem si jistý, že se tady montáž už mnohokrát řešila, pořádně pohledej
K tvému dotazu. Budeš potřebovat nový spínač světel, který umožňuje zapnutí i mlhovek.
Dále plastové kryty s dírama na mlhovky a poté samotné mlhovky. Vše se dá sehnat v Autokelly případně na vrakáči(doporučuju).
Kabeláž budeš mít předpřipravenou, je připnutá v předním nárazníku.
Jsem si jistý, že se tady montáž už mnohokrát řešila, pořádně pohledej

- Bakster
- Nováček
Ahoj, díky za upozornění, jedná se opravdu o FF2 facelift:-) mě jde právě hlavně o tu kabeláž, pokud je tam předpřipravena, tak je to paráda, hned se na to podívám. Díky za reakci
galerka
galerka
- Milinko
- Zkušený
není zač
...ať se práce daří
. Když jsem je tam namontoval svého času já tak jsem měl radost jak malý kluk
....byla to jedna z mých úplně prvních úprav na autě a ten pocit mě natolik učaroval, že jsem se od té chvíle v autě vrtal prakticky nonstop 

- Dave78R
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jinak toto téma se řeší i v již dlouhém vlákně, např zde http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &start=346 jsem dal nějaké odkazy i s fotonávodem. Tak snad to pomůže.Hodně zdaru.
Ford Focus II combi Fun, 1.6TDCi
- Bakster
- Nováček
Tak už mám doma přepínač a mlhová světla, ještě čekám, až dorazej plastový mřížky nárazníku kolem mlhovek a vrhnu se na to. jen se chci zeptat, kde u FF2 bývaj ty připravený kablíky na připojení těch mlhovek? je to někde v nárazníku? a ještě jak šetrně vyndat ten přepínač, aniž bych poškrábal palubku?
galerka
galerka
- ZaQik
- Admin
konektor - pod hlavnimi svetlomety
demontaz ovladace - http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... it#p523178
demontaz ovladace - http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... it#p523178
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- Bakster
- Nováček
no vida, díky:-) tak ještě poraďte to umístění kablíků k mlhovkám. jen tak letmo jsem se díval ze spoda a nic jsem tam neviděl. musim sundat nárazník?
galerka
galerka
- Anduril
- Test driver
Ten ovladac, pokud by ti to neslo, jak pise ZaQik, se da vyndat i takto:
1) Odsroubovat sroub u konektoru pro diagnostiku na sedem plastu
2) Oddelat sedy plast s diagnostickym konektorem - jde to vycvakat, staci zatahnout, pozor, at si neurves ten konektor
3) Rukou sahnout dovnitr a nahmatat na ovladaci zapadky (viz. novy vypinac), stisknout je a ovladac vysunout ven
4) Sroubovackem povolit pojistku na konektoru vypinace a vytahnout kabel
5) Opacny postup s novym ovladacem
1) Odsroubovat sroub u konektoru pro diagnostiku na sedem plastu
2) Oddelat sedy plast s diagnostickym konektorem - jde to vycvakat, staci zatahnout, pozor, at si neurves ten konektor
3) Rukou sahnout dovnitr a nahmatat na ovladaci zapadky (viz. novy vypinac), stisknout je a ovladac vysunout ven
4) Sroubovackem povolit pojistku na konektoru vypinace a vytahnout kabel
5) Opacny postup s novym ovladacem
- ZaQik
- Admin
jsem Ti psal: konektor - pod hlavnimi svetlomety ... odendas svetla a uvidis ho prilepenej ke svazku ... ma 2 piny ... POZOR, mozna budes mit i konektor na adaptibilni svetla, ten je prilepenej bliz u svetel !Bakster píše:no vida, díky:-) tak ještě poraďte to umístění kablíků k mlhovkám. jen tak letmo jsem se díval ze spoda a nic jsem tam neviděl. musim sundat nárazník?
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
- Karet
- Zkušený
Já jsem ten kablík taky hledal a nenašel. Možná, že tam ani není, protože tam mám ostřikovače svetlometů a není tam skoro žádné místo. Asi to nejde, aby tam bylo všechno.ZaQik píše:jsem Ti psal: konektor - pod hlavnimi svetlomety ... odendas svetla a uvidis ho prilepenej ke svazku ... ma 2 piny ... POZOR, mozna budes mit i konektor na adaptibilni svetla, ten je prilepenej bliz u svetel !Bakster píše:no vida, díky:-) tak ještě poraďte to umístění kablíků k mlhovkám. jen tak letmo jsem se díval ze spoda a nic jsem tam neviděl. musim sundat nárazník?
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Mlhovky na Focus 2 jsou moje prvni mlhovky, na predchozich autech jsem je nemel. Musim rict, ze je to tezky zklamani a ucinek je minimalni. Mozna to zlepsuje 'byt viden', ale lepe 'videt' urcite neni.
- Karet
- Zkušený
Pro mě je asi důležitější "být viděn", proto bych je chtěl, ale jak jsem už psal není to tak jednoduché, jak se tady píše.
-
- Zkušený
Mlhovky nejsou od toho, aby osvítily silnici 50m před autem ,ale tak do 15m.Pokud jsou dobře seřízené ,podsvěcují mlhu a svítí více do stran než hlavní světlomety a zlepšují orientaci v husté mlze,sněžení nebo za deště.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar
- Karet
- Zkušený
No jasně, souhlasím. Proto je taky výrobci pořád montujou. To určitě není jenom pro parádu. Za mlhy se jezdí pomalu a je dobré vidět hlavně kolem sebe.