Zdravím Vás.
Chcel by som Vás poprosiť o radu.
Mám čisto nový Ford Focus 1,6 TDCI 80 KW...Auto mám cca 4 mesiace, najazdene okolo 8 000km...V poslednej dobe sa mi občas ozíva divný zvuk.Ťažko sa ten zvuk popisuje, znie to ako keby sa nejaké ložiská o seba treli, alebo neviem ako by som to opísal...Ide to z pravej strany motora (pravú stranu myslím tak, ked sedím v aute...ked som pred kapotou, tak je to lava) a ten zvuk pocut iba na volnobehu, ked auto stojí, alebo ide velmi pomaly do 15-20 km/h...ináč ten zvuk vobec nepocut...auto sa nespráva nijak divne, nemá ani vyššiu spotrebu ani nič iné. Ten zvuk nereaguje ani na spojku, čiže keď či je stlačená alebo nie, je to jedno...Subjektívny pocit je, že ked sa idem rozbehnut tak ked auto zabere ako keby na chvilocku ten zvuk zosilnej a potom ked je auto v pohybe a nie je ne volnobehu, uz ten zvuk nepocut...A dalsia vec je, ze ten zvuk ani nepocut pravidelne...niekedy aj 2-3 dni jazdim a nic a niekedy áno...Čo by to mohlo byť?Kedže sa jedná o nové auto?
Za všetky rady ďakujem.
Divný zvuk na volnobehu
- spanel
- Pokročilý
Re: Divný zvuk na volnobehu
Pokud je auto v záruce, tak šupem k prodejci.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
-
- Nováček
Áno, mám to v pláne, len auto som kupoval v inom meste, než bývam, ale to by až tak nevadilo, len ten zvuk sa ozýva väčšinou nepravidelne...Tak sa obávam, že pokial prídem do servisu, už im nebudem mať dať čo vypočuť
preto som chcel vedieť, že zhruba čo by to mohlo byť.... Díky 

- Raada
- Test driver
Nahraj si ten zvuk treba na telefon nebo fotak a pak jim ho pust ve forme videa.
-
- Nováček
ahoj mam podobny zvuk tiez ale pri 1.6 ti vct je to pomalsie nieje to v rytme otacok... potom v rytme otacok mi ale cvaka vkuse asi zdvihatka len si nepamata ci to tak bolo stale alebo zrazu... rad by som popocuval iny ford