Palivove cerpadlo?
-
- Nováček
Palivove cerpadlo?
Ahojte, mam Focusa 1.6 benzin 2002 rocnik, cca 90 tisic na tachaci,uz sa mi niekolkrat stalo, ze mi motor jednoducho nenaskocil. Zapnem kluc,a je ticho, vsetky kontrolky naskocia a postupne zhasnu ako maju, ale motor nenaskoci. Jeden mechanik skusobne odklopil zadne sedadlo,pomlatil nad palivovou nadrzou a motor potom po otocni klucom naskocil. Povedal, ze to bude palivove cerpadlo a ze je to na prdel vymena, bo je umiestnene v nadrzi. Momentalne ked to nechce nastartovat opakujem jeho trik s mlatenim po nadrzi,skor,abo neskor to vzdy naskoci. Musi byt vadne cerpadlo,abo iba kontakt na nom? A ako velmi je to komplikovana vymena ak to bude musiet byt? Diiik vsetkym za radu. Milan
-
- Nováček
Re: Palivove cerpadlo?
ahoj mám focuse 1.8 benzin r.v. 99 natočeno 154000 tis. km a ty samý příznaky, taky jsem zkoušel kontakty, relé ale nakonec bohužel celé čerpadlo....je to docela pracný kvůli tomu že čerpadlo je přímo v nádrži, ale dá se, komplet čerpadlo mě vyšlo na 3740 Kč + práce, zatím mám auto ještě v servisu tak pak dám kdyžtak vědět na kolik mě to vyšlo celkově i s pracíMINKYDT píše:Ahojte, mam Focusa 1.6 benzin 2002 rocnik, cca 90 tisic na tachaci,uz sa mi niekolkrat stalo, ze mi motor jednoducho nenaskocil. Zapnem kluc,a je ticho, vsetky kontrolky naskocia a postupne zhasnu ako maju, ale motor nenaskoci. Jeden mechanik skusobne odklopil zadne sedadlo,pomlatil nad palivovou nadrzou a motor potom po otocni klucom naskocil. Povedal, ze to bude palivove cerpadlo a ze je to na prdel vymena, bo je umiestnene v nadrzi. Momentalne ked to nechce nastartovat opakujem jeho trik s mlatenim po nadrzi,skor,abo neskor to vzdy naskoci. Musi byt vadne cerpadlo,abo iba kontakt na nom? A ako velmi je to komplikovana vymena ak to bude musiet byt? Diiik vsetkym za radu. Milan

Ford Focus 1.8 16V
- duruz
- Nováček
Odeslo mi cermadlo take... Bohuzel pomlaceni nepomohlo. Zkus pod sedackou odendat v prostredku krytku a dopojit konektro. Pote to prostrikni kontaktolem. Nech chvilku pusovit, ocisti kontakty a odzkousej. Pokud to nepomuze a pri otoceni klicku do polohy 1 neuslysis nabehnuti cermadla.. ( hlasitejsi bzuceni) tak je v haji neco jineho. Ja ted jedno mam doma... zjistil jsem, ze jsem mel vypalenej kontakt v jednom kabelu, takze uvidim, jestli to staci ocistit a dat tam jinej konektor. Vymena i s praci garažisty me stala 4800kc. Cerpadlo samotne za 4100 z autokelly... bohate staci. Pokud neresis prachy, v original fordu delaji snad kolem 10-15 tycek celou opravu.
Vymena je problem v tom, ze auto musis zvednout, odpojit a sundat nadrz a pak vymenit cerpadlo. Pokud mas nekde stojan nebo zvedak, tak to asi zvladnes i sam, ale pokud mas nekde mensi opravnu, tak bych to neresil a nepridelaval si praci..proste bych to hodil na vymenu.
Vymena je problem v tom, ze auto musis zvednout, odpojit a sundat nadrz a pak vymenit cerpadlo. Pokud mas nekde stojan nebo zvedak, tak to asi zvladnes i sam, ale pokud mas nekde mensi opravnu, tak bych to neresil a nepridelaval si praci..proste bych to hodil na vymenu.
-
- Nováček
Diiik za radu,skusim sa mrknut pod sedadlom na tie kontakty,ked to nezabere tak to vymenim. Resp. dam to do dielne. Origos diel nemusim,auto ma 9 rokov takze origos Ford servis aj s dielom su vyhodene peniaze. Hlavne diik za rady.
- Zordy
- Nováček
Čerpadlo mi také nedávno odešlo do věčných lovišť, origo bosh 5700,- + něco za práci garážisty. Od známého mechanika mám iformaci, že hlavně nebrat Starline čerpadla, z důvodu jejich spolehlivosti. Osobně s touto značkou zkušenost nemám.
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jen perlicka pro zajimavost...kamarad koupil ff 1.6 benzin se zajimavou upravou nejakeho kutila-v nadrzi misto cerpadla byl jen kus hadice a cerpadlo bylo pridelano na miste palivoveho filtru(cerpadlo z golfa). docela prakticka uprava pro pripad selhani cerpadla....
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- petulak
- Test driver
Dobrej nápad--až se mě po....., čerpadlo.

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
-
- Nováček
No aby toho nebolo malo tak mi zhorel alternator. Ten uz je teda vymeneny a teraz cakam na vymenu cerpadla. Bude to par dni trvat, bo to ide robit znamy. Dam vediet jak to dopadlo.
- nobel
- Nováček
ahoj všem, ten samý problém, chytne na první pokus a pak najednou nic. zřejmě tedy palivové čerpadlo, nechal jsem auto rovnou odtáhnout, servisák mi hlásil, že podle značky čerpadla se ceny pohybují od 5 do 8 tis.,což se mi zdá nějak dost. mám pocit, že mě chce natáhnou, díval jsem na ceny na netu a nezdá se to zase až tak drahý. poraďte který vybrat. mám FF 1.8 16v r. 2000
FF 1.816v 85kw
-
- Nováček
takze cerpadlo vymenene, stalo ma to sj s robotou 170 euro. Zatial to slape. Medzitym som stihol aj rozvody, s vodnou pumpou a kompletny servis s olejom,chlad.kvapalinou, filtre a atd. Malickost za 380 euo. Snad kupim nove auto nabuduce.
- fisa
- Nováček
měl jsem podobnej problem vy zimne auto obacas chytlo a obcas ne .nakonec jsme zjistily ze to dela konektor primo na cerpadlu.rozeral ho benzin a byly volne kabely.konekter jsme vzaly z chlazeni z iveca prepajeli a jezdim vesele dal
Mondeo Mk.3 2002 3.0 ST
Mondeo Mk.4 2008 2,0 TDCi před Fl

Mondeo Mk.4 2008 2,0 TDCi před Fl

- miki21
- Test driver
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- gargulakj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Proč se to tak často děje že se upálí ty kontakty na čerpadle? Nemůže to být i zaneseným filtrem? A že by tak čerpadlo potřebovalo víc štávy aby mohlo dotlačit benzin?
Focus r.v. 2002, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
- miki21
- Test driver
Spíš to bude tím,že končí jeho život. Uvnitř dojde k opotřebení a tím i k zvětšení odporu.
Já měl filtr pravidelně měněný a umřelo.
Já měl filtr pravidelně měněný a umřelo.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
- petulak
- Test driver
A nebo taky ten zkur..., podtlak v nádrži.
Proto jsem provrtal víčko.
Proto jsem provrtal víčko.

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback