vrzání v přístrojovce- klapka?
-
- .
vrzání v přístrojovce- klapka?
Řeším teď takový problém. Za přístrojovkou (nevím přesně kde to je) musí být něco jako klapka. Když zapnu klíček, tak se to otvírá, když dojedu, vypnu klíček a chvilku čekám tak se to cca po 5 minutách zavírá(?). Klapka ventilace, nebo tak něco?
Každopádně muj problém je, že když se to zavírá tak to dost nahlas vrže, to by mi ani tak nevadilo, stejně v autě už nejsem když se to zavírá. Ale když jedu, tak při určitých otáčkách motoru (při rozjezdu nebo pomalé jízdě cca 1700-2000 otáček) se to asi nějak rozvibruje a taky to vrže. Je to dost otravný a už mě to štve.
Když je zima (pod nulou) tak to podle mě nedělá, nebo jen málo.
Tak se chci zeptat, jestli někdo neví co to je, kde to je a jak se k tomu dostanu. Abych to promazal a toho blbýho zvuku se zbavil.
PS: Jestli to je i u jiných Focusů než ST a jsem v blbé sekci, tak prosím o přesunutí.
Každopádně muj problém je, že když se to zavírá tak to dost nahlas vrže, to by mi ani tak nevadilo, stejně v autě už nejsem když se to zavírá. Ale když jedu, tak při určitých otáčkách motoru (při rozjezdu nebo pomalé jízdě cca 1700-2000 otáček) se to asi nějak rozvibruje a taky to vrže. Je to dost otravný a už mě to štve.
Když je zima (pod nulou) tak to podle mě nedělá, nebo jen málo.
Tak se chci zeptat, jestli někdo neví co to je, kde to je a jak se k tomu dostanu. Abych to promazal a toho blbýho zvuku se zbavil.
PS: Jestli to je i u jiných Focusů než ST a jsem v blbé sekci, tak prosím o přesunutí.
- Anduril
- Test driver
Re: vrzání v přístrojovce- klapka?
To mi taky dela. Podle me je to klapka vnitrniho okruhu ventilace.
Po vypnuti el. se automaticky zavira, po zapnuti se otevre.
Ale za jizdy s tim problem nemam - obcas ale je slyset, jak se prepinaji asi nejake dalsi klapky, jak automaticka klima ridi vetrani.
Po vypnuti el. se automaticky zavira, po zapnuti se otevre.
Ale za jizdy s tim problem nemam - obcas ale je slyset, jak se prepinaji asi nejake dalsi klapky, jak automaticka klima ridi vetrani.
- Mufin01
- Test driver
Mně to dělá asi to samý. Vychází to jakoby z prostřed palubky a drnčí to i při stejných otáčkách jako tobě. Při vypnutém radiu je to celkem otrava, pač to dělá v tom spektru otáček, které nejvíc používám.
-
- .
Mufin01: Jj je to v prostředku jako za rádiem. Radio jsem měl i vyndané, ale tam jsem nic neviděl
Já rádio moc nezapínám a když je zapnuté tak hraje celkem potichu, tak že to je pro mě otravné dost

Já rádio moc nezapínám a když je zapnuté tak hraje celkem potichu, tak že to je pro mě otravné dost

- Marťas
- Test driver
Chvili po vypnuti motoru je slyset zavirani skrtici klapky...

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

- Anduril
- Test driver
ale ta nevrze, to je jen takove vysoke zabzuceni a v interieru az tolik slyset neni.
Klapka ventilace je slyset.
Klapka ventilace je slyset.
- Marťas
- Test driver
Za jizdy muze povrzavat hadice od symphoseru - vede pod plastem pod steracema a dre o vetikalni vyztuhu.
Taky jsem to na aute tlumil, kdyz se mi zdalo, ze mi povrzava namontovane sani.....pak to prestalo.
Taky jsem to na aute tlumil, kdyz se mi zdalo, ze mi povrzava namontovane sani.....pak to prestalo.

-
- .
Tak jsem klapce dal tělocvik. Několikrát jsem přenastavil polohu foukání, zapnul vypnul klimu nebo úplně ventilaci a zdá se, že vrzání přestalo. Otázka je na jak dlouho 
Na symphoser jsem koukal, ale pod ten plast se nemam jak dostat. No chvilku počkám jestli to nezačne dělat znova, a když jo tak se v tom asi začnu vrtat.

Na symphoser jsem koukal, ale pod ten plast se nemam jak dostat. No chvilku počkám jestli to nezačne dělat znova, a když jo tak se v tom asi začnu vrtat.
- Marťas
- Test driver
Musi se sundat sterace, pak z pod kapoty sundat spony, co drzi ty plasty pod steracema pohromade a vytahnout ten horni kus - pak je tam pohodovy pristup