Nesviti svetlo v zrcatkach- VYRESENO
- C-Maxis
- Zkušený
Nesviti svetlo v zrcatkach- VYRESENO
Ahoj, nejak mi prestalo svitit svetlo z vnejsich zrcatek. Prava strana nejde vubec a leva strana nejdrive poblikavala, druhy den svitila ok a dnes uz nesviti vubec.
Nez do toho zacnu stourat, mam se zamerit na nejaky konektor, nebo neco podobneho...? Problem s obema zarovkama zatim nepredpokladam. Vnitrni osvetleni pracuje OK.
diky predem
EDIT: po delsi diskuzi zde si troufnu tvrdit, ze tak v 90% pripadu pujde o nejaky druh "schnilych" dtratku/kontaktu uz zarovky.
Nez do toho zacnu stourat, mam se zamerit na nejaky konektor, nebo neco podobneho...? Problem s obema zarovkama zatim nepredpokladam. Vnitrni osvetleni pracuje OK.
diky predem
EDIT: po delsi diskuzi zde si troufnu tvrdit, ze tak v 90% pripadu pujde o nejaky druh "schnilych" dtratku/kontaktu uz zarovky.
Naposledy upravil(a) C-Maxis dne 22.05.2011 15:30, celkem upraveno 1 x.
- C-Maxis
- Zkušený
- romek883
- Junior
Re: Nesviti svetlo v zrcatkach
No rozdělej zrcátko (tu přední krytku odloupni)a změř v konektoru jestli je napětí.
Focus C-Max 2.O 100 kw 2005 Ghia
Suzuki Swift Sport 1,6 100 kw 2016
Felicia 1.3 MPI 50 kw 1997
fotogalerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 26&t=20121
- C-Maxis
- Zkušený
Zkusim, ale obavam se, ze bude problem nekde v aute. Ted jsou mimo obe strany, predtim chvilku leva strana poblikavala, prava nesvitila - zarovky to na 90% nebudou.
Trochu "spatne" je, ze je to problem, se kterym se dat v pohode fungovat a az tak moc me to nenuti s tim hned neco delat. Kdyz je venku pod nulou, tak se mi do toho nechce. Studene plasty a tak. A v garazi mam malo mista.
Trochu "spatne" je, ze je to problem, se kterym se dat v pohode fungovat a az tak moc me to nenuti s tim hned neco delat. Kdyz je venku pod nulou, tak se mi do toho nechce. Studene plasty a tak. A v garazi mam malo mista.
- ZaQik
- Admin
svetlo v zrcatkach - predpokladam, ze je to original Ford-reseni (tedy dverni moduly, tzn. 4 el. okna) a ze ovladani oken je plne funkcni
Funguje to tak, ze pri rozsviceni vnitrniho osvetleni GEM posle pres CANBUS informaci dvernim modulum, aby rozsvitili i svetla v zrcatkach. Pokud Ti jedna strana poblikavala, tak bud se "loucila" zarovka (rozebrat zrcatko) nebo se "uklepaval" kabel (zkontrolovat konektor na dvernim modulu + kolektor u zrcatka). Pokud zhasne jedna strana, nic se s druhou nedeje - mela by svitit.
Takze muze jit na jedne strane o zarovku a na druhe o kablik ...
Funguje to tak, ze pri rozsviceni vnitrniho osvetleni GEM posle pres CANBUS informaci dvernim modulum, aby rozsvitili i svetla v zrcatkach. Pokud Ti jedna strana poblikavala, tak bud se "loucila" zarovka (rozebrat zrcatko) nebo se "uklepaval" kabel (zkontrolovat konektor na dvernim modulu + kolektor u zrcatka). Pokud zhasne jedna strana, nic se s druhou nedeje - mela by svitit.
Takze muze jit na jedne strane o zarovku a na druhe o kablik ...
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- C-Maxis
- Zkušený
JJ 4x el okna. Po dni blikani leva strana svitila, prava uz ne. Puvodne mi to prislo, jako moc velika nahoda, ze by na kazde strane odeslo neco jineho, ale najednou. Jenze svetla u spolujezdce si clovek vsimne pozdeji.
Tak ja se nekam zavrtam. Jen se trochu bojim uzivatelske " nepritulnosti" pri vymene zarovek.
diky
Tak ja se nekam zavrtam. Jen se trochu bojim uzivatelske " nepritulnosti" pri vymene zarovek.
diky
- lukyfofo
- Nováček
Měl jsem stejný problém, jedno světlo přestalo svítit. Podle návodu jsem šel na zrcatko se šroubovákem a s citem. Bohužel to nepomohlo, sklíčko světla jsem poškodil, a navíc po otevření, mi do ruky přistála žárovka, která byla sice OK, ALE TO CO JI DRŽÍ, BYLO UPLNĚ NA ŠROT. Celý na kousky
. Vím co s tím je, ale řešit to zatím nebudu. Jsou jine priprity
. Budeš to mít asi podobné???

- C-Maxis
- Zkušený
Zatim to nechavam byt. Svoji akcnost jsem ted pouzil na osvetleni kufru, protoze original stav byl pro me nevyhovujici. Ted je to luxus. Doporucuji. Uz tak od 30,- je v kufru krasne videt.
- lukyfofo
- Nováček
No jo, v kufru to je tak trochu jak v kobce
. Proběhla výměna žárovek, či co ??

- C-Maxis
- Zkušený
Zarovky ne, LED pasky.
Je to http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a , na strane 3 jsou fotky na porovnani origo osvetleni x LED pasek a na strane 4 sem vyfotil, jak to vypada "dodelane".
Long stor short: za par kacek se v kufru daji i cist noviny. Defacto by asi stacilo pouzit treba 2x 5 cm LED pasku za max. 30,- a v kufru bude videt dobre. Pri pouziti 50cm (tak 150,-) je to opravdu luxus.
Je to http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a , na strane 3 jsou fotky na porovnani origo osvetleni x LED pasek a na strane 4 sem vyfotil, jak to vypada "dodelane".
Long stor short: za par kacek se v kufru daji i cist noviny. Defacto by asi stacilo pouzit treba 2x 5 cm LED pasku za max. 30,- a v kufru bude videt dobre. Pri pouziti 50cm (tak 150,-) je to opravdu luxus.
- C-Maxis
- Zkušený
Tak jsem se dokopal k rozebrani jednoho zrcatkoveho svetla. Napajeni do nej leze, takze zarovicka.
Jenze jsem celkem nemile prekvapen. V manualu popsane vyloupnuti jsem provedl opatrne (stejne mi kousek upadl
) a svetylko vytahl ven - viz obr. Jenze na rozdil od manualu nejde objimka s zarovkou vytahnout, ale je to cele zalite = asi se meni cela lampicka. Stejne do toho zkusim vlezt a uvidim.
Nema nekdo aktualni cenu tohohle "priblizovaciho osvetleni" ? diky
Jenze jsem celkem nemile prekvapen. V manualu popsane vyloupnuti jsem provedl opatrne (stejne mi kousek upadl

Nema nekdo aktualni cenu tohohle "priblizovaciho osvetleni" ? diky
- romek883
- Junior
Rozřezat dát tam Ledky a zalepit silikonem
Nejlepší řešení 

Focus C-Max 2.O 100 kw 2005 Ghia
- C-Maxis
- Zkušený
Tak jsem to rozebral a zarovicka je OK. teda relativne OK. V jinem vlakne jsme si diskutovali o automotive odolnosti. Tak tady nevim...
- l.toch
- Nováček
Ahoj,
tak vzhledem k tomu, že mám úplně stejný problém na pravé straně, zjišťoval jsem ceny ve 3 Fordech.
Všude mně bylo řečeno 1100 CZK +- nějaký desetikoruny a to se mně zdá sakra drahý.
Taky bych to asi řešil těma LED žárovkama, ale nevím, co je k tomu vše potřeba.
tak vzhledem k tomu, že mám úplně stejný problém na pravé straně, zjišťoval jsem ceny ve 3 Fordech.
Všude mně bylo řečeno 1100 CZK +- nějaký desetikoruny a to se mně zdá sakra drahý.

Taky bych to asi řešil těma LED žárovkama, ale nevím, co je k tomu vše potřeba.
Ford Focus C-MAX - Titanium - 2.0 TDCi - 100 kW - r.v.2007
- C-Maxis
- Zkušený
No, ta cena je snad za komplet zrcatko, ne? Mozna jeste s kouskem okynka.
Takze misto vymeny zarovky za 10,- je 1000? Enjoy.
Zkusim to predelat bud pomoci LED pasku (ale neni tam moc mista), nebo tam zkusim napasovat svetylko z DX. To bude potreba trochu pribrousit, takze musim prozkoumat PCB, abych nezrusil vsechny cesticky a zustalo svitit aspon 75% LED.
Takze misto vymeny zarovky za 10,- je 1000? Enjoy.
Zkusim to predelat bud pomoci LED pasku (ale neni tam moc mista), nebo tam zkusim napasovat svetylko z DX. To bude potreba trochu pribrousit, takze musim prozkoumat PCB, abych nezrusil vsechny cesticky a zustalo svitit aspon 75% LED.
- Přílohy
-
- dx.jpg (7.74 KiB) Zobrazeno 2576 x