bílá i černá technika - zkušenosti se značkama

Moderátor:Quickie
mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

bílá i černá technika - zkušenosti se značkama

Příspěvek od mickielli15 » 08.10.2010 23:29

Čaute, zakládám tohle vlákno, abysme si vyměnili zkušenosti s technikou doma, případně si vzájemně poradili před její koupí. Mě třeba před 14-ti dny odešla myčka Bosch. Sloužila pouhé tři roky, oprava by vyšla na idiotských 7000kč. Tak jsem dlouho vybíral a nakonec podle zkušeností ostatních, recenzí, záruky 5 let a dobré ceny koupil Beko dfn 6837. Nemůžu soudit spolehlivost, ale myje perfektně, lépe než Bosch a navíc za 8220kč má 5 let záruku, takže během 5-ti let žádná investice. Navíc jsem se bál firmy Beko, ale je zpracovaná kvalitně. Je včetně recenzí třeba tady:
http://mycky-nadobi.heureka.cz/beko-dfn-6837/recenze/
Z ostatních mám třeba skvělé zkušenosti s minirobotem-mixérem Braun M 1070 multiquick, který je opravdu kvalitní a hlavně chytře řešený výrobek.
ten je třeba tu:
http://www.braun-shop.cz/obchod/mixery- ... quick.html
Nebudu Vám tu představovat celou naši domácnost, :mrgreen: zatím stačí. V bílé technice se ale některým radši vyhnu, protože evidentně mnohde znají termíny jako plánované opotřebení, viz Wiki - planned obsolence:
http://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence. Ostatně, tento termín zná Bohužel čím dál více výrobců, což je škoda.
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Infinter
Zkušený
Zkušený

Re: bílá i černá technika - zkušenosti se značkama

Příspěvek od Infinter » 14.10.2010 11:23

Ten Braun vypadá dobře..

Jinak já teď pořídil Bosch myčku, tak doufám že vydrží víc jak tři roky. Dokonce jsem kvůli tomu koupil i D-test, ale když se člověk dočte, že zařízení za 24 myje jako noname za 6, tak to je na :puke_r:
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 14.10.2010 12:37

Doporucujem web http://www.dtest.cz ano, pristup k vysledkom testov nie je zadarmo, ale skuste sa poskladat povedzme v praci dvaja traja a mate to. Testy su zaujimave a vysledky je mozne stiahnut aj v PDF. Inak ja mam tiez BOSCH umyvacku. Na prvych prieckach sa s viacerymi modelmi umiestnila najlepsie znacka Miele, AEG a Bosch. Ta tvoja Beko mala znamku 2.5, najlepsia znamka v teste bola 2.2, takze asi ok. Rozhodne nebezpecne su vyrobky Candy od nich ruky prec.

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 15.10.2010 02:07

ten d-test si zaplatil právě kolega, kterej mi řekl, že ta Beko 6837 vychází výborně v poměru cena/kvalita. Nechtěl jsem původně tuhle značku, ale i uživatelské recenze byly skvělé, tak jsem do toho šel. 5 let mám pokoj... doufám :-)
Jinak ještě jeden tip pro lidi, kteří mají tvrdou vodu a dělá se jim hodně kamene ve varný konvici. Hledal jsem onehdá právě kvůli tomu konvici, co by měla aspoň nějakou ochranu proti usazování kamene a našel jsem jednu, kterou už používám asi 3 roky a kamen čistím max. jednou za půl roku a ani po půl roce to není strašný - má nějaké speciální dno, výrobce tvrdí, že je usazování vodního kamene sníženo 8x (měřeno po 540 cyklech). Tak jsem ji koupil a ono to fakt funguje. My máme hodně tvrdou vodu a v téhle konvici je sice usazený kámen, ale jen trochu na dně po půl roce, kdy předchozí už byla přímo "zkamenělá". Ten rozdíl tam je, proto ji doporučuju. Má navíc trojí ochranu proti přehřátí, vypíná bez vody hned, vypíná sama při sejmutí ze základny, má termoregulátor (dobrý pro zelený čaj atd..), prostě super výrobek. Je to konkrétně tahle:
http://www.kamennyobchod.cz/varna-konvi ... -1-7l.html - mě ale přišla žlutá varianta, ale nevadí :)
... a k těm myčkám Bosch. Třeba jsem měl smůlu na kus, ale Bosch prý má dvě řady myček, jedna z nich je kvalitní a jedna méně. Jaké řady to jsou ale nevím, to mi jen říkal servisman...
... a mé oblíbené značky z kuchyně - Solac, Braun, Tefal... :)
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 15.10.2010 08:46

Osobne davam prednost nerezovej varnej kanvici nie plastovym...

stand
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od stand » 15.10.2010 08:56

Bacha na značku KARMA myčka 14dní po záruce přestala šlapat a nikdo nebyl schopnej ji opravit, výrobce se k tomu postavil zády..

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 15.10.2010 09:40

stand píše:Bacha na značku KARMA myčka 14dní po záruce přestala šlapat a nikdo nebyl schopnej ji opravit, výrobce se k tomu postavil zády..
Ty cece to co je za znacku to som nikdy ani nepocul tu by som si nekupil ani keby na nu bola akcia 50% zlava. Nie sme taki bohati aby sme si kupovali lacne veci.

stand
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od stand » 15.10.2010 15:20

No je to českejvýrobce, tak sem právě doufal v pravý opak (dostupnost dílů a servisu)

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 15.10.2010 18:37

BrAtKo píše:Osobne davam prednost nerezovej varnej kanvici nie plastovym...
... to chápu, potom má ta Tefalka nerezovou sestru, jinak je totožná:
http://aworld.eu/hlavni/male-spotrebice ... 13%29.html

stand - tak to je síla, to je mi líto. Jinak s těma levnejma věcma to vyznávám taky, ale myslím, že se najdou výjimky, pokud se dlouho hledá, srovnává a zjišťuje. Jako opačnej příklad můžu uvést právě tu Bosch myčku. Dneska prostě nikdy nevíš...

... třeba pračka - AEG, jede asi desátej rok a furt v pohodě. To byly ještě ty starý dobrý železa... dneska říkají opraváři, že od doby, co se divize myček AEG spojila s Electroluxem, šly kvalitou dolů... ale je taky pravda, že každej opravář říká něco jinýho, proto vycházím radši z recenzí uživatelů a z testů...
Za chvíli bude plastovej buben, plastovej motor :mrgreen: a budeme v tom umývat plastový oblečení nebo plastový nádobí... ještě že máme ty naše litinový a hliníkový motory ve Fokusících... :wink:
Obrázek

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 15.10.2010 18:59

My jsme zklamaný z pračky Candy GO4 126 odešlo nám ložisko bubnu,naštěstí měsíc před koncem záruky.Potřebovali jsme slimku a tam takový výběr není.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 16.10.2010 01:17

no tak to bych chtěl doma mít.... to je neskutečný, nechci domyslet, kdyby okolo někdo šel...
Obrázek

Ada
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada » 18.10.2010 17:30

Když ledničku ,ta jedině "LIEBHERR" :palec_nahoru:
Obrázek

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006

"Když nejde o život,tak jde o hovno"

Robertilos
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robertilos » 18.10.2010 17:40

Ada> tos mi vzal přímo z klávesnice! :palec_nahoru: Liebherr a s bio zónou - jsem nechápal, jak dlouho uchová potraviny čerstvé. Ceny sice trošku vyšší proti konkurenci, ale vyplatí se :palec_nahoru: Už jenom ten systém otvírání je lahůdka :wink:
Ford Focus Combi 2.0i Titanium r.v. 2008, 107kW, Black Panther
Ford Focus Combi 1.6 Ti-VCT r.v. 2009, 85kW, Frozen white
Byl: Ford Focus Combi 1.8 TDCi Ghia r.v. 2002, 85kW, Blue tonic

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 18.10.2010 18:13

Ada píše:Když ledničku ,ta jedině "LIEBHERR" :palec_nahoru:
Aha ano to by som aj zabudol, dal som si aj ja v tomto poradit a tiez mam Liebherr, i ked mi na nej prestal fungovat vnutorny ventilator, je to krasa, proste detaily detaily.

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“