Čauki všichni co projíždíte toto forum,říkám si že by asi nebylo od věci udělat nějaký Ford sraz a společně na výkend vyrazit na Moravu a trochu jí fyzicky pomoc.Samozřejmě si nemyslím aby každý vyrazil jedním autem,mám na mysli sejít se a nějak se seskupit do minima a vyrazit.Uvědommě si že na Moravě žije taky spousta Forďákú,kteří potřebují pomoc.......Předem díky Uřvanej.......
Vyděl bych to na tenhle výkend,stačilo by se jen domluvit na odjezdu
HELLP FOR MORAVA
-
- Pokročilý
Re: HELLP FOR MORAVA
Koukám jak ve vás spí ochota a kamarádství,podle počítadla vás tu už bylo sedm a žádná reakce.
- jack-3d
- Pokročilý
Je to drsný já vím, ale možná bychom se tam spíš pletli, než pomohli. Lidi budou hlavně vysušovat baráky, sklepy... Lidi budou nervózní a nevím, jestli budou důvěřovat cizím lidem (asi tě těžko pustí do baráku vynášet věci apod... od toho jsou přeci příbuzní). Silnice se budou prohrnovat, sloupy spadlého vedení opravovat, uvolněné stromy odstraňovat... na to bude potřeba technika, ne ruce.
Spíš to tam chce nahnat naše elitní vojsko.
Spíš to tam chce nahnat naše elitní vojsko.
Je: Ford Mondeo Kombi MK4 1,6 118 kW
Byl: Ford Focus HB MK2 1,6 85kW
Byl: Ford Focus HB MK1 1,8 85kW
Byl: Ford Focus HB MK2 1,6 85kW
Byl: Ford Focus HB MK1 1,8 85kW
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Jestli můžu radit, tak napíšu pár bodů:
1. než někam vyrazíte, vytipujte si místo, kde byste chtěli pomoct
2. zavolejte nejlépe starostovi obce nebo na obecní úřad a zeptejte se, zda vůbec pomoc potřebují
3. když už nebudou potřebovat fyzickou pomoc, tak se zeptejte, zda nepotřebují nějakou materiální pomoc (pitná voda, desinfekční prostředky, úklidové prostředky atd.)
4. pokud do obce pojedete, zeptejte se, zda Vás tam vůbec pustí, případně si domluvte propustky
5. pamatujte na soběstačnost (vlastní jídlo, pití, oblečení, ochranné pracovní pomůcky atd.) - lidi, kteří jsou v nouzi potřebují pomoct, ne se starat ještě o vás
6. nevnucujte se, nevyžádaná pomoc je spíš starostí
7. pokud budete pomáhat lidem postiženým povodní, važte slova. Tito lidé jsou ve stresu z prožité hrůzy a nejsou připraveni přijmout různé fórky a narážky, hlavně co se velké vody týče. Můžou pak reagovat velmi podrážděně!
Tolik pár rad, které jsou podle mě základní. Jsou to vlastní zkušenosti z loňských a letošních povodní!
Na závěr - díky všem, kteří chtějí pomáhat - ať finančně, materiálně či fyzicky. Tohle všechno je potřeba a za každou pomoc je potřeba poděkovat!!!
1. než někam vyrazíte, vytipujte si místo, kde byste chtěli pomoct
2. zavolejte nejlépe starostovi obce nebo na obecní úřad a zeptejte se, zda vůbec pomoc potřebují
3. když už nebudou potřebovat fyzickou pomoc, tak se zeptejte, zda nepotřebují nějakou materiální pomoc (pitná voda, desinfekční prostředky, úklidové prostředky atd.)
4. pokud do obce pojedete, zeptejte se, zda Vás tam vůbec pustí, případně si domluvte propustky
5. pamatujte na soběstačnost (vlastní jídlo, pití, oblečení, ochranné pracovní pomůcky atd.) - lidi, kteří jsou v nouzi potřebují pomoct, ne se starat ještě o vás
6. nevnucujte se, nevyžádaná pomoc je spíš starostí
7. pokud budete pomáhat lidem postiženým povodní, važte slova. Tito lidé jsou ve stresu z prožité hrůzy a nejsou připraveni přijmout různé fórky a narážky, hlavně co se velké vody týče. Můžou pak reagovat velmi podrážděně!
Tolik pár rad, které jsou podle mě základní. Jsou to vlastní zkušenosti z loňských a letošních povodní!
Na závěr - díky všem, kteří chtějí pomáhat - ať finančně, materiálně či fyzicky. Tohle všechno je potřeba a za každou pomoc je potřeba poděkovat!!!
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
a pedro vi o cem mluvi .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :