nechci vcházet ve střet, tak to tak ani neber,

- ale - věř, že mrtvý úhel mám naprosto potlačenej

Důkaz - mohu poskytnout i prakticky: když mě pomalu předjíždí auto, ale ještě ho nevidím svým periferním viděním vedle sebe, tak v tu chvíli ho už mám krásně celý v přídavném kulatém zrcátku. A dokonce když už ho spatřím vedle sebe, tak v tom zrcátku ho pořád vidím pořádnej kus.
Z toho plyne, že mrtvý úhel nemám. Ani kousíček. Jde jen o zvyk, z počátku vypadá v tom zrcátku všechno malé, ale to zrcátko používáš jen bleskovým pohledem poté, co se koukneš do normálního.Pokud nic v normálním není, mrknu
do toho kulatého a tam buď nic není, nebo je tam v podstatě celý auto.
Já nevím, jestlis někdy tyhle zrcátka měl, ale pokud je má člověk seřízený (beru jen ta otočná), tak
zcela eliminují mrtvý úhel, jak vysvětluju výše. Protože pokud normálního auta, které už vidím normálně vedle sebe, je v tom zrcátku ještě pořádnej kus, mrtvý úhel tam logicky není. Prostě to auto můžu teoreticky sledovat celou jeho dráhu co mě předjíždí a nikdy nenastane (díky těm přídavným) situace, že bych ho neviděl. Takže mrtvý úhel tam není. A proto je používám.
Ono takové to lomení originálních zrcátek někdy opravdu mrtvý úhel minimalizuje, já ale nemluvím o minimalizování, ale o celkovém odstranění mrtvého úhlu.