Boční lišty + kliky do barvy vozu , postup?
- bayboy
- Nováček
Boční lišty + kliky do barvy vozu , postup?
Čau lidi.Potřebuji poradit,mám stříbrného focuse combi 2000 1.8 TDDI a nelíbí se mi ty hnusné černé plasty, potřeboval bych poradit jak a čím na to.Jak se to sundá a čím je dobré to nalakovat (značka barvy). A ještě nemáte někdo na prodej bílý zadní lampy + horní brzdové nebo poradit jak je stříknout?[img]A%20poslední%20dotaz%20:%20jak%20sundám%20boční%20blinkr%20(trojúhelník).%20%20%20Předem%20díky.[/img][/url]
-
- Test driver
- Zakus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
Re: Boční lišty + kliky do barvy vozu , postup?
Třeba tady:bayboy píše:A poslední dotaz : jak sundám boční blinkr (trojúhelník). Předem díky.
http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... adf1f5767e
- romosch
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Aki
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
no a ohledne toho lakovani, plast nejdriv decentne zbrousis jemnym smirkem, pote doporucuju nanest zaklad na plasty, pak muzes i plnic, ten dle potreby opet mozno jemnym smirkem zabrousit, pak prijde barva a nakonec nekolik vrstev bezbarveho. kor na ty kliky, ty budou namahane dost.
barvu si muzes nechat namichat do spreje a na takove drbky jako listy a kliky to bude ok
snad jsem neco nezvoral, kdyztak me opravte
barvu si muzes nechat namichat do spreje a na takove drbky jako listy a kliky to bude ok
snad jsem neco nezvoral, kdyztak me opravte
Ford Focus 1.8i LPG Kombi 99
ex Ford Mondeo 2002, 2.5 V6 Ghia
ex Ford Focus 2.0i flip flop
ex Ford Mondeo 2002, 2.5 V6 Ghia
ex Ford Focus 2.0i flip flop
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tiez si chcem nalakovat tie skarede sede listy do farby auta. teoreticky viem aky by mal byt postup, ale vzdy je dobre si to s niekym co ma v tom prax odkonzultovat. tak ako ? uz to mas "vo farbe" ?bayboy píše:Díky za rady o víkendu se na to vrhnu. Vim že se to tu určitě řešilo ,ale jsem línej to všechno pročítat a rád slyšim radu od někoho kdo v tom má praxi.![]()

- pepino
- Pokročilý
ty boční blinkry se tu řešily nedávno tak se koukni. je víc způsobů tak musíš vyzkoušet který ti bude vyhovovat nejvíc.
je Mondeo MK V 2,0 TDCi 132 kw, kombi, bílá, 6/2016 titanium
je Mondeo MK IV 2,2 TDCi 157 kw, kombi, černá 12/2009 titanium
byl 1,6 EcoBoost 110 kw červená Candy 5 dv. titanium
byl 1,8 16v 5dv r.v. 12/1998

je Mondeo MK IV 2,2 TDCi 157 kw, kombi, černá 12/2009 titanium
byl 1,6 EcoBoost 110 kw červená Candy 5 dv. titanium
byl 1,8 16v 5dv r.v. 12/1998

- PaJaS
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Damon
- Test driver
Vzniklo nové téma s podobným dotazem tak jsem to sem přehodil:
Zdvojené je smazáno.
Zdvojené je smazáno.
risto píše:Potrebuju radu ohledne bocnich list, prahu a zrcatek. Mam fofo z 99 a chtel bych to dat do barvy a nevim jestli drzi barva na originalnich dilech nebo se musi koupit listy a prahy ktere jsou delany pro lak? Jestli ma nekdo zkusenosti prosim poradte, diky
misakxt píše:no jestli ti můžu poradit tak to nech v černý barvě.je to mnohem praktičtější....
Dany píše:Originální prahy a lišty se dají přelakovat, znám jednoho, který to tu má. Pokud to ale dělat nemusíš, taky se přikláním k tomu, abys to radši nechal tak jak to je.risto píše:Potrebuju radu ohledne bocnich list, prahu a zrcatek. Mam fofo z 99 a chtel bych to dat do barvy a nevim jestli drzi barva na originalnich dilech nebo se musi koupit listy a prahy ktere jsou delany pro lak? Jestli ma nekdo zkusenosti prosim poradte, diky
polkiboj píše:Takže poprvé nenapísal si či na tích zrcátkach máš čistí plast alebo su prestreknuté metalízou. Ja z vlastnej skúsenosti viem, že ak máš lišty v umeline bez zafarbenia tak je to len OK lebo by ťa určiťe mrzelo keby si niekedy nechtiac dvere o niečo oprel a na lišťe by ti ostala nepekná pamiatka. Nechaj si listy len v plaste. A na tie zrkadlá mám ja osobne 1 veľmi účinnú fintu. Predchádzajúci majiteľ zrejmä príliš často jazdil za kamiónmi a preto nechl nepekmé stopy na zrkadlách pričom boli v metalíze. Nechal som ich vymeniť a prestriekať na metalízu cca za 800Sk aj z DPH. Lenže aby som to nerobil zbytočne a nenachytal tam zas nejake kamienky, brat mi priniesol z práce (údržbár v závode Kia Žilina) priesvitné fólie ktoré sa dávajú na autá pri prevoze do predajne na nárazníky, sklá a podobné veci aby sa nepoškodilo auto. V Kii ju dávajú aj na nárazníky za kolesa, aby sa pri jazde neoplieskala metalíza kamienkami. Je to skoro taká istá fólia ako keď si kúpiš noví mobil a máš tú fóliu na displeji. Lenže táto bola o niečo hrubšia. Priniesol mi jej 1x1m. Bola s tím síce bavečka to vystrihnúť presne nalepiť. Pohral som sa s tím asi 1-2Hod. Ale stálo to za to. Teraz po kamienkoch ani stopi, tú fóliu tam ani nevydno (musí sa perfektne nalepiť ). Je to proste super vec!!!! Vraj by sa to malo dať dostať bud v autopotrebách alebo domácich potrebách. No neviem ti však povedať cenu.Dúfam, že som ti nejako poradil
TripleJay píše:Ja idem pred cestou do Chorvatska (dialnicou) dat taku nejaku foliu na prednu spz, aby nebola cela zas*ta od much... Potom len stiahnem foliu a bude cista ako zadna...polkiboj píše:Lenže aby som to nerobil zbytočne a nenachytal tam zas nejake kamienky, brat mi priniesol z práce (údržbár v závode Kia Žilina) priesvitné fólie ktoré sa dávajú na autá pri prevoze do predajne na nárazníky, sklá a podobné veci aby sa nepoškodilo autoZnie to mozno ako blbost, ale musky nachytane vo vacsej rychlosti dat po case dole z spz je az nadludska uloha, hlavne po case (nejde to dole ani speci pripravkami na odstranenie much)
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- omik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
dnes som bol v servise u valouska a okrem ineho som sa pytal, co by stalo nalakovanie zadneho kridla a plastovych list na fofo2. Chlapik mi povedal, ze to nerobia, pretoze to nie su lakovacie plasty a nemohli by mi na to dat zaruku. Ale dal mi kontakt na nejaku ich zmluvnu lakovnu, ze sa tam s nimi mozem dohodnut, ze mi to spravia...
Mate niekto nalakovane plastove listy, ktore nie su lakovacie? Ako to vyzera po dlhsej dobe?
Dik.
Mate niekto nalakovane plastove listy, ktore nie su lakovacie? Ako to vyzera po dlhsej dobe?
Dik.
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit
-
- Test driver
Teraz taku listu lakuju Misoovi.Urcite ti povie,ako to vypada.omik píše:dnes som bol v servise u valouska a okrem ineho som sa pytal, co by stalo nalakovanie zadneho kridla a plastovych list na fofo2. Chlapik mi povedal, ze to nerobia, pretoze to nie su lakovacie plasty a nemohli by mi na to dat zaruku. Ale dal mi kontakt na nejaku ich zmluvnu lakovnu, ze sa tam s nimi mozem dohodnut, ze mi to spravia...
Dik.
Ja som si dal nalakovat prednu masku ,kde je znak,tada vlastne to oramovanie a podla mna,ked sa to dobre predupravy,nieje s tym problem.
Mne to zatial drzi.
- Noah
- Junior
Lakování sprejem je beh na dlouho trat,nikomu nedoporučuji,nekolikrat vyzkouseno na starych autech vždy s výsledkem ze za pul roku az rok lak normalne popraská a pak je sichta kdyz se to striká pistolí dostat ten smejd pryc protoze nova barva se s timhle klumpem nechce spojit.Pokud to jen jde radsi normalni barva+lak.Vyzkouseny barvy ve spreji od ruznych vyrobcu a pokazde stejne dusledky.
Ford Focus 1.8 TDCi 2003 combi
Ford Focus 1.5 TDCi MK3.5 2016 Titanium
Ford Focus 1.5 TDCi MK3.5 2016 Titanium