Focus I nebo Focus II

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
jiristary
Nováček
Nováček

Focus I nebo Focus II

Příspěvek od jiristary » 08.12.2009 11:47

Ahoj, prosím o rady, případně vaše zkušenosti - po dlouhém rozmýšlení jaké auto koupit jsem dospěl k variantě Focus II kombi. No a po dlouhém pročítání všech možných diskuzí zde na fóru to vypadalo na nějaký Focus II kombi, benzín 1,6i 16v, ročník tak 2005-6, cena cca do 200tis. Následovalo prohledávání inzerátů, bazary apod. + jsem samozřejmě studoval zkušenosti lidí zde z fóra, ty mě ale zase začaly odrazovat od koupě téměř jakéhokoliv staršího auta - různé stočené kilometry, maskované bouračky apod., autům nijak moc nerozumím, takže pochybuji že bych něco sám poznal ...

No ale teď se mě naskytla možnost koupit od známého Focus I kombi, je to "pečlivka", takže auto bude předpokládám ve velmi dobrém stavu, udržované, pravidelný servis a samozřejmě jisté km. Je to 1,8 diesel, cca 85000km, rok 2001 nebo 2002 (teď nevím jistě ...).

Takže koupit radši starší Focus I ale s jistými km a udržovaný (a ušetřit celkem dost peněz) nebo Focus II v nejistém stavu? No a nechtěl jsem diesel, je to spíš na ježdění po městě a menší vzdálenosti, nebude s tím problém? Má filtr pevných částic(nebo jak se to přesně jmenuje), nebo se to tehdy ještě nedělalo? Případně jaké by mohly být problémy s tímto motorem a na co si dát pozor? A jaká je případně podle vás reálná cena tohoto auta (myslím ten Focus I, o ceně jsme se zatím nebavili)?

Díky Jirka

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: Focus I nebo Focus II

Příspěvek od autotiptop » 08.12.2009 12:11

No myslím, že to je srovnávání hrušek s jablky.

F I diesel (předpokládám že TDDI): Co dodat. Je toho tady na foru hodně o tomto motoru. Antikorozní ochrana se blíží nule. Na pojíždění po městě absolutně nevyhovující motor. Bude trpět a dá to najevo. Jízdní vlastnosti auta super, ale budeš "chrochtat"

F II benzín: To je ine kafe. Antikorozní ochrana na úrovni, zpracováním úplně někde jinde. Motor do 200-250 tkm bez problému. Potom si začne pomalu cucat olej. Spotřeba vyšší než u diesela, ale to na tvoje popojíždění nebude tak obrovský finanční rozdíl.

Je potřeba si uvědomit, na jak dlouho si to auto kupuješ. Pokud máš strach z kilometrů (a ani se nedivím), tak si najdi auto, které prodává salon po svém zákazníkovi, nebo se obrať na prověřené a spolehlivé prodejce.

Na jednu stranu ušetříš balík peněz, ale na druhou stranu budeš po roce v situaci, kdy budeš chtít řešit nové auto a budeš tam, kde jsi dnes.
Kup si Focus II. Neulakom se na cenu a nehledej červené vyjetiny z Vodafonu za 159, ale podívej se na něco po soukromníkovi (i když je jich málo).
A veřejně říkám, že se vyhni všem, kteří prodávají GHIE a TITANIA za 179. Jsou to stočeniny jako kráva. To s ti nikdo v Německu, Belgii a Francii neprodá.
KILOMETRY STÁČEJÍ VŠICHNI, KTEŘI SE POHYBUJÍ NA 1.STRÁNKÁCH V INZERCI. Problém je ten, že český člověk je špekulant a na 3.stránku už nedojde, protože přece nebude dávat o 20 000 Kč navíc. To se mu přece nevyplatí :?
F Focus / Mondeo (co je zrovna po ruce) - moje maličkost
Hyundai IX55 V6 3,0 CRDi 4x4 Style 176 kW r2009 - za tím tahám Fordíky
F Fusion Ebony 1,4i 58 kW r2009, Modrá Vision - kdo v rodině chce

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 08.12.2009 12:50

zdar michal ,

tvuj text

muj podpis

jakoby jsi mi cetl myslenky . :mrgreen:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 08.12.2009 13:02

Jak tady napsali panove k tomu povolani asi nejvice - ber rozhodne benzin focus II. Sam mam diesla, ale po meste jezdim minimalne a prevazne jezdim delsi trasy - tam uz diesel ma smysl. Na kratky pojezdy se ti diesel nema sanci ohrat na provozni teplotu a pak jezdis vetsinu tras se studenym motorem = vysoka spotreba a o tom, co si mysli motor uvnitr ani nechtej vedet :-). Pokud budes kupovat auto v CR tak se nejdriv podivej jak se ty auta pohybuji v Nemecku treba na http://www.mobile.de. Poradne se podivej na kilometry a stari auta a pak to srovnej s autama co se prodavaji tady. Co se typu na nakup tyce, tak pridam jeste jeden - podivej se na auta z operativnich leasingu od leasingovek typu Leaseplan apod. Auta od nich maji 100% autorizovany a poctivy servis a ty kilometry (pokud tyto auta prodava autorizovany bazar te leasingovky) sedi. Leasingovka kdyz prodava to auto tak do nejmensich podrobnosti popise kazdy skrabanec, vse nafoti, popise komplet servisni historii a toto vse nabizi bazarnikum. Kamarad takhle koupil focuse pres Leaseplan a je spokojenej. Dokonce dostal 0,5 rocni zaruku. Do beznych bazaru bych se bal.

Ja si auto sehnal sam z Nemecka v dobe, kdy se to vyplatilo i financne a mel jsem kliku na skvelej kousek. Hledal jsem ale 3/4 roku a posledni 2 mesice jsem na tom serveru byl temer nonstop.

risomas
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risomas » 08.12.2009 13:09

Fofo I moze byt aj TDDI aj TDCI. TDDI je hlucnejsi, slabsi pri rovnakej spotrebe ale na druhej strane je servisne aj palivovo (kvalita) menej narocny. Aj keby to bol TDDI dany rocnik ma uz nove cerpadla ktore neodchadzaju takze by som uz nejake zavady neocakaval. Benzin 1.6 bude takmer vzdy lepsia volba.
Ja som chcel povodne tiez benzin 1.6 ale skoro vsetky fofo co sa ponukali boli dyzle a vsetky TDCI co som bol omrknut dymili jak prasa tak som skoncil v tddi.

Co sa tyka korozie fofo I ju sice nema idealnu ale zase sa neda povedat ze by bola takmer nulova. Zrovna idealnu ju nema ani Fofo II. A ak by si to kupoval od znameho je tam predpoklad ze bude mat komplet vyplnenu servisku aj s razitkami cize by mala platit zaruka na karoseriu.
Honda Shadow 130dB
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373
ObrázekObrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 08.12.2009 13:22

Iba doplnim ku korozii u Focusa 2.Niet sa absolutne coho obavat.To,ze niekomu zhrdzavela skrutka,alebo vyfuk a podobne je zanedbatelne a bezne aj u inych automobiliek.
V tom,ako sa s koroziou trapila 1-va generacia,je to nezrovnatelne a netreba sa toho vobec obavat.Tieto neduhy ma 2 generacia uz vychatane.
Osobne by som sa tiez radsej rozhliadol po slusnej druhej generacii a zvlast v dobe,kedy zacina byt na dohlad uz 3-tia generacia.

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 08.12.2009 13:29

Vzdy je lepsie novsie auto a urcite novsi model.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 08.12.2009 14:13

Ahoj no u FI se nemusíš bát DPF motory řady Kent nemají ani v FII filtr pevných částic.Největší rozdíl je v osazení motoru v FI je choulostivé Delphi a ve FII je velmi kvalitní Siemens-VDO lepší vstřikovače i čerpadlo s delší životností.Ta nabídka nemusí být zlá,ale ještě bych se zeptal na tankovací návyky tvého známého.Pak je to jen otázka peněz a jízdních vlastností dieslu ten krouťák 280nm a 115K ti na dálnici a v kopcích lehce zvedne ego jen škoda,že motor nemá 6kvalt.Rozhodně se svez oběma vozy a pak podle ježděných tras se rozhodni,dlouhé a dálnice diesel,krátké a časté řazení benzín on ten diesel má krátké převodování a dlouhou 5 a po městě to nebude vůbec to pravé a podtáčet nelze dvouhmotový setrvačník pude světem.V tom má benzín náskok a míň starostí a levnější servis.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

jiristary
Nováček
Nováček

Příspěvek od jiristary » 08.12.2009 14:26

Chlapi díky za reakce, to jste mě překvapili rychlostí odpovědí :)

Auto bude využívané především na ježdění po městě a okolí (pro manželku se dvěma dětmi) + samozřejmě na nějakou dovolenou a cca 1-2x měsíčně na nějaké delší trasy o víkendu - pro tohle využití jsem ze zdejších diskuzí vyvodil požadavek spíš na benzín ...

Vidím, že se celkem shodujete v odpovědích, že spíš FII. To mě moc nepotěšilo protože jsem zase na začátku a musím něco vybírat :( Nemáte nějaký tip na spolehlivého prodejce?

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 08.12.2009 14:35

Este jedna poznamka ohladom korozie. Neviem, o akom rocniku si rozmyslal, no FFI po FL maju ovela lepsiu antikoroznu ochranu aj vdaka pozinku. Ja mam 6 rocny focus a nic na nom ani zdaleka nehrdzavie, okrem takych prkotin ako je povrch skrutiek, a p. ale to je vsade.

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 08.12.2009 14:36

vyber si z prvych dvoch co ti odpovedali ;)

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 08.12.2009 14:36

Tdci asi není pro ženskou benzín správná volba :wink:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 08.12.2009 14:37

Mno, benzin je na to fakt vhodnejsi :D. Jedine, ze by si v tomto rezime nabehal viac ako 30tis. rocne :D mozno by potom stalo za to uvazovat o nafte :D.

Ja mam nove, takze osobne skusenosti s predajcom jazdenych nemam. Ale tuto uzivatelia foki, na neho su tu len a len dobre referencie. Alebo autotip :D.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

autotiptop
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autotiptop » 08.12.2009 20:21

Takže myslím, že Ti bylo dost porazeno. Volba je ale na tobě.

Jak říká heslo Cimrmana:
Já pán, ty pán, ale kdo má peňauze je ještě větší pán :wink:

Přeji dobrou volbu :mrgreen:
F Focus / Mondeo (co je zrovna po ruce) - moje maličkost
Hyundai IX55 V6 3,0 CRDi 4x4 Style 176 kW r2009 - za tím tahám Fordíky
F Fusion Ebony 1,4i 58 kW r2009, Modrá Vision - kdo v rodině chce

jiristary
Nováček
Nováček

Příspěvek od jiristary » 09.12.2009 09:42

Díky všem za rady, teď ale ještě něco rozumnýho vybrat :)

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“