2,0 TDCi za studena dymi a smrdi
-
- Nováček
2,0 TDCi za studena dymi a smrdi
TDCAhojte! Mám FOFA r.v.2005 100kW TDCi 2l. Za studena mi strašne dymí a dym smrdí. Keď ho vytiahnem z garáže, motor nechám bežať na voľnobeh aj 5-10 minút a keď sa už pohnem, za mnou idú kúdoly dymu. Akonáhle sa motor viac zohreje, dymiť prestane. Po výmene oleja aj filtrov mám najazdených 10-tisíc km. Olej mi vôbec nežerie. Naftu tankujem na SHELL-ke. Je to v poriadku? poradí mi niekto?? Syn má Peugeot-306 2l HDI, jemu motor nedymí a ani dym nesmrdí. Preto ma to znepokojuje a neviem, či tento môj motor je v poriadku.
- stand
- Zkušený
Re: fofoII
Mě teda nějak extremě nekouří, ale je fakt že zastudena smrdí,
Jediné kdy mi zakouřil bylo když sem zastudena vyjižděl na hodně strmé nájezdy.
Jediné kdy mi zakouřil bylo když sem zastudena vyjižděl na hodně strmé nájezdy.
- richisan
- Zkušený
Re: 2,0 TDCi za studena dymi a smrdi
ferko, u mna sa motor takto choval, ked som jedinykrat v zivote natankoval naftu na Shell, aj to pri zahriatom motore
Druha vec je, aky palivovy filter a olej pouzivas...

- horis
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Musim rict , ze me to dela taky. Dost smrdi a kdyz ho necham bezet delsi dobu studeny na volnobeh , tak pak nejakou dobu kouri..Vetsinou hned vyjizdim. Jinak k tomu filtru a oleji, filtr original, olej Valvoline Durablend FE. Nafta Benzina Top Q nebo Verva ON. Muj predchozi diesel,teda takhle hodne nesmrdel. 

- BobTDCi
- Zkušený
Akú farbu/odtieň/ má ten dym?ferko22 píše:TDCAhojte! Mám FOFA r.v.2005 100kW TDCi 2l. Za studena mi strašne dymí a dym smrdí. Keď ho vytiahnem z garáže, motor nechám bežať na voľnobeh aj 5-10 minút a keď sa už pohnem, za mnou idú kúdoly dymu. Akonáhle sa motor viac zohreje, dymiť prestane. Po výmene oleja aj filtrov mám najazdených 10-tisíc km. Olej mi vôbec nežerie. Naftu tankujem na SHELL-ke. Je to v poriadku? poradí mi niekto?? Syn má Peugeot-306 2l HDI, jemu motor nedymí a ani dym nesmrdí. Preto ma to znepokojuje a neviem, či tento môj motor je v poriadku.
Je sfarbený do biela? Alebo má namodralý odtieň?
A čo smrad?
Je to ten zápach - čo sa nadýchneš, keď naštartuje studená Avia, Karosa, Tatra815 - alebo dieselový Fiat Uno či Regata?
Alebo by si ho popísal inak?
Každopádne by som sa pozrel na žeravenie - teda "žhavění".

Daj vedieť...
Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
- richisan
- Zkušený
Ty to vies takto presne rozpoznat, ked ti smrdi z vyfukuBobTDCi píše: Je to ten zápach - čo sa nadýchneš, keď naštartuje studená Avia, Karosa, Tatra815 - alebo dieselový Fiat Uno či Regata?

- horis
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
me to zhavi asi normalne, nastartoval jsem na drc i pri velkych mrazech. Jo rekl bych ze to smrdi jak stary nakladaky
, barva asi do modra, bych rekl..

- BobTDCi
- Zkušený
No neviem - ale ak je to ako keď naštartuje Multikára, či Avia(namodralý dym) - tak je to každopádne nedostatočné žhavenie. Druhou možnosťou by bola porucha vstrekovania teda vstrekovač/-e/, alebo čerpadla - ale to je veľmi nepravdepodobné, myslím si.
Potom je už iba otázka, či je tomu tak u všetkých motorov 2.0TDCI/HDi - alebo nie.
Ale nemyslím si, že je to tak v poriadku.
Som presvedčený, že žiadne nové/novšie/ auto predsa nemôže po naštartovaní dymiť - to je nelogické.

Potom je už iba otázka, či je tomu tak u všetkých motorov 2.0TDCI/HDi - alebo nie.
Ale nemyslím si, že je to tak v poriadku.
Som presvedčený, že žiadne nové/novšie/ auto predsa nemôže po naštartovaní dymiť - to je nelogické.

- richisan
- Zkušený
Podla mna sa to takto neda pausalizovat. Ked mas napr. -5,-10 a nastartujes, je normalne, ze auto na neutral a aj prve metre jazdy dymi, samozrejme, ak nerobi za sebou tzv. "dymovu clonu"
A tento dym by tiez nemal smrdiet, mne nesmrdi (Ehm - ten dym myslim...
) Smrdi len ked dam plny kotol na 1,2 a to je zasa normal, nie.

- BobTDCi
- Zkušený
Či nám "smrdí" je najlepšie vidieť /ak nedymí úplne viditeľne cez deň/ - v noci ak je za nami auto a v späťákoch vidíme jeho svetlá - tak keď ideme a dymíme - tak to uvidíme v tých lúčoch svetla - ak nie pri normálnej ustálenej jazde, tak pohoda.
Pri výjazde z križovatky či v zrýchľovaní za zákrutou sa už niečo uvidí tak či tak...ale nie modré ani biele by to nemalo byť...

- richisan
- Zkušený
jj, presne tak a tusim som tu uz aj niekde cital specialne ako sa to vola ale to je jedno
Ja mam pohodu

Ja mam pohodu

-
- Nováček
Dakujem za vase rady a postrehy.Co sa tyka farby dymu je skôr tmavy a smrdi skutocne ako nakladny voz.Pripada mi to na aviu ci karosu.Olej mam original zo servisu Ford.Uplne novy-bol som pri vymene.Palivovy filter som menil len nedavno,lebo som si myslel ze je to tym.Pouzil som FIAAM-FA5710ECO,ale dymenie neprestalo.
A este by som mal prosbu kto by mi vedel poradit ,kde by som zohnal kryt na motor.Uz som pobehal vela vrakovisk,dokonca som bol aj v Polsku tkzv.Kurniki,ale bezvisledne.Fordacka predajna pyta nehorazne peniaze.
AHOjTE
A este by som mal prosbu kto by mi vedel poradit ,kde by som zohnal kryt na motor.Uz som pobehal vela vrakovisk,dokonca som bol aj v Polsku tkzv.Kurniki,ale bezvisledne.Fordacka predajna pyta nehorazne peniaze.
AHOjTE
- X-sat
- Junior
Také se připojím. Mám také 2.0 TDCi (100 kW) a nyní, kdy se ochladilo, dým a hrozný smrad - do ohřátí motoru. Start v pohodě, zvuk motoru hrubší - do ohřátí.
Ford Focus C-MAX 2.0 TDCi (100 kW) r.v. 2005 GHIA+
https://picasaweb.google.cz/xsatelitek/FordFocusCMAX#
https://picasaweb.google.cz/xsatelitek/FordFocusCMAX#
- stand
- Zkušený
Zkus Kryt na Volvo/Peuget/Citroen, jsou stejnéferko22 píše:Dakujem za vase rady a postrehy.Co sa tyka farby dymu je skôr tmavy a smrdi skutocne ako nakladny voz.Pripada mi to na aviu ci karosu.Olej mam original zo servisu Ford.Uplne novy-bol som pri vymene.Palivovy filter som menil len nedavno,lebo som si myslel ze je to tym.Pouzil som FIAAM-FA5710ECO,ale dymenie neprestalo.
AHOjTE
- BobTDCi
- Zkušený
Tak kryt na motor skús Ford vrakovisko Trebatice pri Piešťanoch .ferko22 píše:Dakujem za vase rady a postrehy.Co sa tyka farby dymu je skôr tmavy a smrdi skutocne ako nakladny voz.Pripada mi to na aviu ci karosu.Olej mam original zo servisu Ford.Uplne novy-bol som pri vymene.Palivovy filter som menil len nedavno,lebo som si myslel ze je to tym.Pouzil som FIAAM-FA5710ECO,ale dymenie neprestalo.
AHOjTE
A inak s tým dymením - by som šiel k niekomu, kto sa v diagnostike a motoroch naozaj vyzná.
Neviem odkiaľ si - ale tu neďaleko autoservis Motoršport Zubor v Tesárskych Mlyňanoch na ceste z NR na BB/KE/ pred motorestom Tribeč je dedina s týmto názvom a ak odbočíš doprava tak je ten servis asi po 700m - v prvej pravotočivej zákrute na ľavej strane. Majiteľ je významný automob. pretekár Jaro Krajči 0905341185 /preteky automobilov do vrchu "PAV"
/ http://www.dovrchu.sk/php66/index.php?str=19
http://www.mediaracing.sk/videos/play/127
http://www.mediaracing.sk/videos/play/172
ktorý žije iba pre autá...

Má tam tiež syna Andreja čo je tiež fakt talentovaný nielen pretekár
http://zvolen.sme.sk/c/5038897/andrej-k ... tcovi.html
http://www.mediaracing.sk/videos/play/207
ale aj makač v diagnostike. Majú tri diagnostiky - VAG pre škodu, Bosch pre zvyšok a TEXA pre "francúzov"...
Zavolaj mu - objednaj sa a ak ti povedia po diagnostike - /po predchádzajúcej diagnostike a skúške asi po vychladnutí motora/ - že je to ok, tak to tak bude - ale ak v tomu motore niečo neklape ako má - tak to nájdu.

R.