C-max 2.0 automat
-
- Nováček
C-max 2.0 automat
Nejak se nemohu rozhodnout a tak bych rad pozadal forum o nazor ......
Jiz delsi dobu uvazuji o vymene R Scenic (1,6 automat), který relativně bezproblémově slouží 9-tým rokem, nyni jiz jen jako "druhe auto v rodine" - ( 5 km do prace, 5 zpet, obcas dalsi pojizdky po meste, sem tam trasy do 100km po okreskach, po dalnici auto nejelo jiz drahnou dobu. Prevazi vsechno mozne, nejcasteji zabahneneho bika. Najeto 140t km, spotreba 7,5 - 8,5 kdyz je vic mestskych pojizdek, v posledni dobe rocni najezd ~10t km ) Vzhledem ke zpusobu vyuzivani, kdy ocenuji variabilitu, jeho nastupce musi byt opet MPV. Predchozi model Scenica neprosel z estetickeho hlediska, stejne tak i C-max pred faceliftem. Teprve az faceliftovana verze byla odsouhlasena a tady vsak nastal problem - mnoziny pozadavku (automat, facelift, max cena) a nabidka nejak nemely prunik. Az jsem narazil na tohle auto. http://www.sauto.cz/detail-vozu/osobni/ ... ax/7325934 Cena se mi zdala podezrela a tak jsem na primy dotaz, zda nema neco ze sebou, dostal fotky, dle kterych se mi jevi, ze to nebylo az tak zavazne ( samozrejme bych ho pred pripadnou koupi nechal poradne prohlednout ve znackovem servisu )
Mam vsak obavy, ktere mne zatim odrazuji
- auto nema nic najeto, me predchozi zkusenosti rikaji, ze kdyz se ma neco vysypat, tak zpocatku
- vzhledem ke zpusobu pouzivani udela spotreba toho 2.0 vitr v kapse
- prece jen je to bourane ....
Jiz delsi dobu uvazuji o vymene R Scenic (1,6 automat), který relativně bezproblémově slouží 9-tým rokem, nyni jiz jen jako "druhe auto v rodine" - ( 5 km do prace, 5 zpet, obcas dalsi pojizdky po meste, sem tam trasy do 100km po okreskach, po dalnici auto nejelo jiz drahnou dobu. Prevazi vsechno mozne, nejcasteji zabahneneho bika. Najeto 140t km, spotreba 7,5 - 8,5 kdyz je vic mestskych pojizdek, v posledni dobe rocni najezd ~10t km ) Vzhledem ke zpusobu vyuzivani, kdy ocenuji variabilitu, jeho nastupce musi byt opet MPV. Predchozi model Scenica neprosel z estetickeho hlediska, stejne tak i C-max pred faceliftem. Teprve az faceliftovana verze byla odsouhlasena a tady vsak nastal problem - mnoziny pozadavku (automat, facelift, max cena) a nabidka nejak nemely prunik. Az jsem narazil na tohle auto. http://www.sauto.cz/detail-vozu/osobni/ ... ax/7325934 Cena se mi zdala podezrela a tak jsem na primy dotaz, zda nema neco ze sebou, dostal fotky, dle kterych se mi jevi, ze to nebylo az tak zavazne ( samozrejme bych ho pred pripadnou koupi nechal poradne prohlednout ve znackovem servisu )
Mam vsak obavy, ktere mne zatim odrazuji
- auto nema nic najeto, me predchozi zkusenosti rikaji, ze kdyz se ma neco vysypat, tak zpocatku
- vzhledem ke zpusobu pouzivani udela spotreba toho 2.0 vitr v kapse
- prece jen je to bourane ....
-
- Test driver
Re: C-max 2.0 automat
Tazko radit... vypada velmi pekne,ale 2 liter pre tvoj ucel jazdenia nie velmi vhodny obzvlast este v automate.Budu Ta poznat kazdy pumpar v okoli.
Inak ozaj dobra volba za slusne penizky

- killerhammer
- Test driver
co sa tyka cien jazdenych fordov, podla mna su uplne na dne. uz aj v nemecku su pomaly drahsie jazdene fordy ako u nas
ale ci este pojdu dole tazko odhadnut
cital som teraz par rozhovorov s riaditelmi automobiliek a v 2010 ocakavaju neskutocny prepad predaja, lebo koncia srotovne podpory vo vsetkych krajinach, hlavne v nemecku, ale mozno vlady este schvalia dalsie, ked bude hrozit hromadne prepustanie z fabrik, to nikto nevie
kazdopadne, ak by bol dalsi prepad predaja novych aut, isli by aj jazdene dole

ale ci este pojdu dole tazko odhadnut
cital som teraz par rozhovorov s riaditelmi automobiliek a v 2010 ocakavaju neskutocny prepad predaja, lebo koncia srotovne podpory vo vsetkych krajinach, hlavne v nemecku, ale mozno vlady este schvalia dalsie, ked bude hrozit hromadne prepustanie z fabrik, to nikto nevie

kazdopadne, ak by bol dalsi prepad predaja novych aut, isli by aj jazdene dole
-
- Nováček
To, ze 2,0 specialne v kombinaci se 4-st automatem neni zrovna idealni, mi je celkem jasne, problem je ale v tom, ze jina varianta neni a automat je nutnost - ma draha zena si s radici pakou a spojkou nikdy neporozumela. Sveho casu se sice delaly naftove 1.6 s CVT, ale tato prevodovka mi neni sympaticka z hlediska zpusobu fungovani a take mam jiste pochybnosti o jeji zivotnosti.zirafak píše:Tazko radit... vypada velmi pekne,ale 2 liter pre tvoj ucel jazdenia nie velmi vhodny obzvlast este v automate.Budu Ta poznat kazdy pumpar v okoli.
Ad pumpy - tam uz nas maji radi. Mame SUV s 2,5l benzinem a 5-st automatem ( cene, za kterou nam auto bylo nabidnuto, neslo odolat - jeste budeme muset hooodne dlouho jezdit, nez rozdil ve spotreba vyrovna cenu verze s naftakem ) Mam prave obavy, aby to nebyl podobny zrout a v porovnani s docela rozumnou spotrebou Scenica moc velky sok.
-
- Test driver
Oproti Sceniku,ktory je 1,6 to bude skok tak odhadom 2-3 litre v mestskom cykle.Objem je objem a ten hlavne v meste a v kombinacii s automatom potrebuje vela paliva.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
nevyjde levneji manzelku naucit radit ? dalsi vec az se neco na tom automatu vysere tak co stím ? drahe naklady na opravu , sice muzes rict ze to nema nic najeto ale proc odchazi motory v 20000km ? vada ktera se projevi az po nejake dobe , pokud je to v zaruce tak ok ale co pak kdyz se to vysere po zaruce , kdezto na obycejnou prevodovku je toho vsude hodne .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Dobra rada nad zlato ...foki píše:nevyjde levneji manzelku naucit radit ? dalsi vec az se neco na tom automatu vysere tak co stím ? drahe naklady na opravu , sice muzes rict ze to nema nic najeto ale proc odchazi motory v 20000km ? vada ktera se projevi az po nejake dobe , pokud je to v zaruce tak ok ale co pak kdyz se to vysere po zaruce , kdezto na obycejnou prevodovku je toho vsude hodne .

To, ze to nema nic najeto, mi prave ponekud vadi - nejake musky se nemusely jeste projevit. Je to sice jeste do kvetna v zaruce, ale nevim, jak by se na ni soudruzi v servisu tvarili, neb auto nebylo po roce na garancce.
-
- Test driver
Ak auto nebolo po roku na garancke/teda ak tomu dobre rozumiem,nebol spraveny servis/,tak zaruka na auto uz predcasne skoncila.
-
- Nováček
Nejsim si jist, jestli zaruka, ktera je ze zakona stanovena na 2 roky muze byt z nejakeho duvodu jakkoliv zkracena. Na co to ale vliv ma, je ze jiz nelze dokoupit prodlouzeno zaruku. Kdyz jsem toto zjistoval na centrale Fordu, na platnost standardni zaruky jsem dostal odpoved, ze jako takova nepada ale pri posuzovani pripadne opravy by se bralo do uvahy, jestli to provedenim garancni prohlidky mohlo byt ovlivneno. Je ovsem otazkou, nakolik je tato informace pravdiva, clovek v telefonu nepusobil dvakrat presvedcivezirafak píše:Ak auto nebolo po roku na garancke/teda ak tomu dobre rozumiem,nebol spraveny servis/,tak zaruka na auto uz predcasne skoncila.
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Napsal bych zastoupení Fordu v ČR, abych odpověď měl na papíře
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

-
- Test driver
Pisem to z osobnej skusenosti.Moj druhy externy zamestnavatel presvihol servisny interval po jednom roku a ked si prisiel uplatnit poruchu na zaruku,bola mu sice odstranena,ale nauctovana pekne plna cena cena ukonu.Pri otazke,ako je to mozne,ze ved ma auto v garancii mu bolo povedane,ze porusil podmienky zaruky neabsolvovanim predpisaneho servisu a zaruka tym padom skoncila.Nebol to sice Ford,ale predpokladam,ze sa takto radi vykrutia vsetci.Nepodcenoval by som to teda.vojta.r píše:Nejsim si jist, jestli zaruka, ktera je ze zakona stanovena na 2 roky muze byt z nejakeho duvodu jakkoliv zkracena. Na co to ale vliv ma, je ze jiz nelze dokoupit prodlouzeno zaruku. Kdyz jsem toto zjistoval na centrale Fordu, na platnost standardni zaruky jsem dostal odpoved, ze jako takova nepada ale pri posuzovani pripadne opravy by se bralo do uvahy, jestli to provedenim garancni prohlidky mohlo byt ovlivneno. Je ovsem otazkou, nakolik je tato informace pravdiva, clovek v telefonu nepusobil dvakrat presvedcivezirafak píše:Ak auto nebolo po roku na garancke/teda ak tomu dobre rozumiem,nebol spraveny servis/,tak zaruka na auto uz predcasne skoncila.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
prodlouzenou lze dokoupit pokud byly dodrzovane servisy . to je to same s korozi pokud nebudes mit potvrzenou korozni prohlidku tak ti pada zaruka 12let na proreziveni .vojta.r píše: Na co to ale vliv ma, je ze jiz nelze dokoupit prodlouzeno zaruku.
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Jo, to s tou prodlouzenou zarukou je mi znamo, se zarukou na prorezaveni by snad nemusel byt problem, kdyz by se garancka udelala o 5 mesicu pozdeji. Se Scenikem jezdim na garancku vzdy az po 20k km - coz je pri nasem najezdu tak po 1,5 roce - a kdyz jsem ted reklamoval nejakou rez, zadne problemy nedelali. S BMW take jezdime az zacne pocitac upozornovat, ze by bylo dobre zajet - opet zcela urcite vice nez po roce - a nepamatuji se, ze by meli nejake poznamky. Ohledne platnosti standardni zaruky jsem napsal do Fordu, tak jsem zvedav, co mi odpovi.foki píše:prodlouzenou lze dokoupit pokud byly dodrzovane servisy . to je to same s korozi pokud nebudes mit potvrzenou korozni prohlidku tak ti pada zaruka 12let na proreziveni .vojta.r píše: Na co to ale vliv ma, je ze jiz nelze dokoupit prodlouzeno zaruku.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
o zaruce na proreziveni ti rekne vic zirafak , vyjmuly mu kapotu kvuli par kaminkum .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé