Zatékající voda do pátých dveří

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
DanCZer
Nováček
Nováček

Zatékající voda do pátých dveří

Příspěvek od DanCZer » 09.07.2009 14:35

Zdravím všechny, mám následující problém:
Během návratu z dovolené jsme projížděli asi půl hodiny průtrží mračen (byla to taková mela, že auto připomínalo spíše motorový člun, přes kapotu se valily desítky litrů vody, vidět bylo tak na 20 metrů a na dálnici létala voda z opačného směru přes dělicí pás až do našeho pravého pruhu) a po projetí tímhle marastem jsem zastavil na odpočívadle. Manželka zvedla páté dveře, "automaticky" se sehnula do kufru a dveře jí přistály na hlavě. Šel jsem zjistit, co se děje a sezdal jsem, že prostě nedrží v horní poloze (kde je předtím písky udržely úplně v pohodě a apíš bylo obtížnější je zavřít).
Když jsem to říkal kolegovy v práci tak na mne hned vypálil, že mám ve dveřích vodu. Ve ztichlé garáži jsem zkoušel dveřmi "mávat", ale žádného šplouchání jsem nedosáhl.
Máte někdo představu jak si ověřit, že ve dveřích voda je?

Za případný odkaz děkuji - mně se nic vyhledat nepodařilo. :|
Ford Focus Combi 2003 1.8 TDDi 66kW, Najeto přes 234 568 km s průměrnou spotřebou 5,54 l/100km.

Culex42

Re: Zatékající voda do pátých dveří

Příspěvek od Culex42 » 09.07.2009 15:13

mne to velmi pravdepodobne pripada ako blbost, sorry... o to viac, ze ti nic vnutri nespliechalo :o) faktom je, ze vzduchove teleskopy mozu odist vcelku "na pockanie", najma pri nahlych zmenach teploty. pokial neboli nove a auto bolo vo vysokom teple, mohol kvoli vyssiemu tlaku uniknut vzduch a pri naslednom ochladeni pocas dlhsieho dazda uz bol zostal len maly tlak a maly objem plynu, ktory tie dvere proste neudrzi. nie je to velke polozka, proste skus vymenit teleskopy na dverach kufra.

ja som mal vodu zatecenu vzadu, ale nie vo dverach, stiekla do priestopru rezervy a po dlhom patrani som zistil, ze to bolo kvoli prasknutej hadicke ostrekovaca v ohybe dveri. ale to nie je zzjavne tvoj pripad.

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 09.07.2009 19:39

Taky si myslím, že je to blbost :idea: a přikláněl bych se k teorii, která se dá velice jednoduše vysvětlit. Jde o teplotu vzduchu a vlhkost, která mohla zapříčinit, že víko kufru spadlo. Kdybys kufr na chvíli zkusil v horní poloze podržet, možná by olej stekl dolů, těžko říct, ale s tou vodou je to blbost. Už si z dovolené určitě doma, tak jaké máš zkušenosti teď ? Tak jak píše Culex24, mohlo se stát, že mohly odejít, ale to záleží taky na tom, jak často se kufr používá a jak jsou teleskopy staré. Nicméně můj tchán má zkušenost, kdy si koupil na Astru nové teleskopy, a nevydržely mu ani měsíc. Šel je reklamovat, vyreklamoval, teď je má už asi 2 roky a fičí. :!: :|

DanCZer
Nováček
Nováček

Příspěvek od DanCZer » 09.07.2009 23:35

->postak: Ano, už jsem doma a podržení v horní poloze nic neřeší. Buď se na to vyprdnu a zajedu do servisu ať mi to vymění a nebo si to udělám sám, jestli budu v dobrém rozmaru. :)
Ford Focus Combi 2003 1.8 TDDi 66kW, Najeto přes 234 568 km s průměrnou spotřebou 5,54 l/100km.

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 09.07.2009 23:43

urcite by som zasiel do servisu, ak nejsu dvere nijako "manualne poskodene", urcite to bude v tych tlmicoch, mozno jeden odisiel... skus ci nejdu dvere lahsie zdvihnut na jednej strane ako na druhej, mozno tak zistis ktory.

este ma napadla taka vec - ci nahodou nemas vnutri dveri koli vytlmeniu nejako vela molitanu (kedysi som to tam maval) a ak by ten nasiakol vodu, tak by mohol byt tazky a nezblnkat... ale to len taka teoria... :)

DanCZer
Nováček
Nováček

Příspěvek od DanCZer » 08.10.2009 15:19

Tak po delší době jsem si objednal nové vzpěry - výměna na 10 minut. Při té příležitosti zjištěno, že jeden tlumič skutečně odešel do věčných lovišť.

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 08.01.2010 18:07

Vyskytl se menší problém a nevím co s tím. Nechtělo se mi zakládat nové vlákno, protože vím, že název tohoto vlákna už tady byl. O co jde? Auto stojí před domem, prší, příjdu k němu, otevřu páté dveře a viz. foto, začnou kapat kapky vody. Nechápu kudy se tam ta voda může dostat, tipnul bych to, že je to nejspíš přes křídlo. Nekape to moc, ale dělat by to určitě nemělo. Nevíte někde, kde může být chyba, popřípadě, nesetkal se s tím už někdo ? :cry: Je to přesně v tom spoji těch plastů, někdy je to vlevo, někdy vpravo :cry:
Přílohy
páté dveře.jpg

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 10.01.2010 10:27

Moze to byt poskodene tesnenie pod stresnym spoilerom,ale pokial si s nim nic nerobil,samo od seba nema dovod povolit.Moze to byt vsak aj nejakych par bezvyznamnych kvapiek vody,ktore sa teraz pri tomto mokrom pocasie niekade pri otvoreni dostanu a robia dojem,ze zateka.Mal som to u byvaleho auta tiez a pritom kufor byval uplne suchy.Pokial to nieje nejakeho vacsieho rozsahu,alebo netecie do kufra,nieje to nic vazne.

Radekjo
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Radekjo » 28.01.2010 12:14

Pár kapek... to je v mém autě u pátých dveří běžná věc a neřeším ji ale začal jsem řešit plastovou lištu na pátých dveřích ve které je vsazené osvětlení SPZ a spínač kufru.
Loni v létě jsem měnil žárovečku a už tehdy se mě zdála oxidace na kontaktech velká.
Po vánocích odešla znovu ale i s kontakty které se rozpadly.Řekl jsem si dobrá a koupil nové světýlko za 206 kč. Jenže zásadní problém nastal když jsem v mrazech nemohl zmáčknout spínač otevírání kufru který byl plný zmrzlé vody.
Auto šlo do tepla a rozborka pátých dveří. Plastová lišta je přišroubována čtyřmi šrouby. Na matice je dobrý přístup jen s prodloužením Gola ale jak už jsem psal o oxidaci tak ta se projevila i na závitech a tím pádem poslední šroub (krajní) nešel povolit. Co nejde silou jde větší silou.
Konečně to povolilo ale ne tam kde mělo. Ulomilo se kotvení šroubu v plastové liště. Paráda do té doby než jsem zjistil že orig. Ford lišta stojí 3000 kč.
Abych se dostal k jádru věci. Po oddělání plastové lišty bylo vidět že izolace která je nalepená na liště a má těsnit otvory v pátých dveřích tak netěsnily. Teda jen jedna která byla nalepená (pravděpodobně už od výroby) mimo a tím docházelo k zatékání vody do pátých dveří a následné likvidaci všeho co nebylo chráněné nátěrem.
Detaily doplním později (lepení izolace a následná montáž). Musím do práce
FM MKV 2,0 TDCI 15

FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije) :nunu:
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro

Keeya
Nováček
Nováček

Příspěvek od Keeya » 14.02.2010 17:01

TO Radekjo: zdravím, prosím o info, zda se povedlo a jakým způsobem jsi odizoloval, mám úplně stejný problém na ff2 combi - dnes přestalo fungovat otevírání zadních dveří a osvěrlení SPZ je total shnilé. Díky moc..
FORD Focus II Trend Combi 1.6 TDCi 66 kW 90k, rok výroby 2005 - moondust silver
FORD Focus II Trend Combi 1.6 74kW 100k, rok výroby 2007 - blazer blue - Služebák

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 14.02.2010 17:18

Teď sem se hrabal v SPZ světlu a je to taky divný bordel oxidace marast :roll:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Radekjo
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Radekjo » 14.02.2010 19:17

Keeya píše:TO Radekjo: zdravím, prosím o info, zda se povedlo a jakým způsobem jsi odizoloval, mám úplně stejný problém na ff2 combi - dnes přestalo fungovat otevírání zadních dveří a osvěrlení SPZ je total shnilé. Díky moc..
Pokud budeš demontovat zmíněnou lištu tak před povolením použij kvalitní odrezovač na závit ať nedopadneš jak já a to zlomením ukotvení upínacího šroubu.
Jinak na lepení kotvení šroubu jsem použil dvojsložkové lepidlo UHU Plus 300 Kg/cm2 a při lepení jsem spoj ohříval fénem z důvodů vyšší pevnosti spoje. Lepidlo ztuhlo na šutr :) Cena lepidla 220 Kč.
Dříve než jsem nanesl silikon (na celou lištu kde potom padlo asi půl kartuše)tak bylo nutné udělat krytí světel (taková malá krabička možno vyrobit i z kartónu) RZ aby se silikon nevtlačil do světel a bylo možné kdykoli s tím světlem manipulovat třeba výměna žárovky.
Mezi tím jsem ještě udělal GO mechanismu spínače kufru který byl pokryt velkou vrstvou patiny. Gumovou membránu jsem umyl mýdlem a ošetřil přípravkem REGUM
Po vytvrzení silikonu jsem přebytky odřízl.
Ještě jedna věc. Po vytvrzení silikonu jsem lištu ještě dotáhl o cca 15 min.

Toť vše :D
FM MKV 2,0 TDCI 15

Keeya
Nováček
Nováček

Příspěvek od Keeya » 15.02.2010 19:51

Díky moc, zkusím
FORD Focus II Trend Combi 1.6 74kW 100k, rok výroby 2007 - blazer blue - Služebák

Radekjo
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Radekjo » 16.02.2010 12:19

Je to asi problém většiny dveří. I kolega v práci co má FF II r.v. 06 říkal že má odhnilé jedno světlo RZ a to má nalitané zhruba 40 tis.
FM MKV 2,0 TDCI 15

Keeya
Nováček
Nováček

Příspěvek od Keeya » 27.02.2010 11:35

Netroufl jsem si sundat lištu sám, v tuto chvíli mám auto v servisu mimo jiné proto, že mě jeden šikovný pan doktor urval otevřené dveře :(( Nicméně je to tak, zatékající voda přes lištu je údajně problém všech FF2 combi....

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“