Kúpil som si FFII, kvôli zvedavosti ako to je keď máš auto so super podvozkom...ale?
  Kúpil som si FFII, kvôli zvedavosti ako to je keď máš auto so super podvozkom...ale?Zadok sa mi chová takmer detailne rovnako ako pri Mégane sedan II.r.v.2004 /s "H"-áčkovou nápravou/tzn.napríklad ke´d prejdem autom po nerovnosti či kanálovom poklope jednou stranou tak zadok mi trhne a podskočí presne do tej strany kde bola nerovnosť(čo znie logicky, ke´dže zadná náprava má zbiehavosť a ke´d je koleso v okamihu s horšou adhéziou to druhé si ide viac po svojej dráhe). Ale podobne sa chová i na mokrom páse prechodu pre chodcov(najmä ak je novonastriekaný) a najhoršie je že napríklad asi polmetrové pásy nasypaných kamienkov po roztopenom snehu čo ostávajú pod podvozkymi áut a v jazdných stopách kolies nie sú - tak pri predbiehaní auta a ich prechádzaní z pravého do ľavého jazd.pruhu a návrate naspäť auto celé pláva - práve pri prechádzaní týchto štrkových "násypov"... Tie má zvýšený sklon k pretáčavosti...už dvakrát ma chcel zadok predbehnúť - hoci jazdím racionálne a normálne.
PS: Auto je dovoz z DE pred kúpou geometria - odklony, zákolny, jazdné uhly jednotlivých náprav i výsledná jazdná os OK, nastavená zbiehavosť do zelených polí a zdanlivo v poriadku. Kým som nešiel po "mačacích hlavách" asi 80-90km/h a zadok si chcel robiť inú trajektóriu - bolo to v lete. Potom som rozmýšľal - bola to kamerová geometria možno mechanikovi spadla kamera, alebo nie je dávno ciachovaná - šiel som na novú Bosch 3D geometriu - všetko ok, donastavili mi zbiehavosť pravé predné kolo a všetko v zelenom poli ale zmena iba minimálna. Síce nutné podotknúť, že ľavé zadné ja na hranici tolerancie, ale ešte v schválenom zelenom poli- to bolo na začiatku zimy. Tlmiče - pred 2týždňami absolvovaný tester tlmičov najnovší v NR s novým soft-upgrade a výsledok: predné tlmiče ok, zadné oba v zelenom poli, ale pravý na jeho okraji....ale stále nie zlý a ani havarijný.
Keď naskenujem diagramy prilepím to sem. Babo raď - ak máte tip.
PS: Zadné tlmiče Kayaba u nás iba vo Forde za cca 2500Sk/2136CZK, ale v anglicku som našiel ten istý za 39.18Eur. Slušné, nie? Pozrite ak chcete:
http://www.camskill.co.uk/products.php? ... _to_554000

]
 ]