Nastavenie hmlových svetiel
- madbugie
- Zkušený
Nastavenie hmlových svetiel
FoFo II po FL 2008 okruhle hmlovky so striebornym ramikom
nastavuje sa vyska svietenia hmloviek? a ak ano tak ako (nejaky navod ako na svetla ze napr. vo vzdialenosti 5 m od auta urob na stene vo výske xx cm ciaru alebo nieco podobne, a potom krut tym a tym srobom hore alebo dole podla potreby)
lebo dnes u nas bola rano paradna hmla a tie hmlovky svietili tak 10 m predo mna do zeme to je dobre akurat tak pri parkovani aby som videl kraje cesty...
vychadzam z toho ze stretavacky sa tusim nastavuju na 60 m tak hmlovky by mohli byt tak o 40 m alebo aspon 30 m ale nie 10 m pred auto to nie je ani na jazdu krokom...
dik za kazdu radu...
nastavuje sa vyska svietenia hmloviek? a ak ano tak ako (nejaky navod ako na svetla ze napr. vo vzdialenosti 5 m od auta urob na stene vo výske xx cm ciaru alebo nieco podobne, a potom krut tym a tym srobom hore alebo dole podla potreby)
lebo dnes u nas bola rano paradna hmla a tie hmlovky svietili tak 10 m predo mna do zeme to je dobre akurat tak pri parkovani aby som videl kraje cesty...
vychadzam z toho ze stretavacky sa tusim nastavuju na 60 m tak hmlovky by mohli byt tak o 40 m alebo aspon 30 m ale nie 10 m pred auto to nie je ani na jazdu krokom...
dik za kazdu radu...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

- madbugie
- Zkušený
Re: Nastavenie hmlových svetiel
zatial som nasiel len ze podla predpisu musi byt sklon minimalne -0,5% ale doporučuje sa -1% od 0 hladiny hmlového svetlometu
(čiže ak to chapem spravne tak ak je stred svetlometu dajme tomu v 25 cm výške tak na jednom metri by mal byt pri -1% o 1 cm nižšie čiže 24 cm čo mi vychádza že svietivosť by mala byť 25 m samozrejme ak je hmlovka vyššie tak viac atd... prípadne ak by som sa držal toho predpisového 0,5 tak raz tolko...)
(čiže ak to chapem spravne tak ak je stred svetlometu dajme tomu v 25 cm výške tak na jednom metri by mal byt pri -1% o 1 cm nižšie čiže 24 cm čo mi vychádza že svietivosť by mala byť 25 m samozrejme ak je hmlovka vyššie tak viac atd... prípadne ak by som sa držal toho predpisového 0,5 tak raz tolko...)
+ 100 fordích koníkov

- madbugie
- Zkušený
teraz som to bol zmerat a hmlovka je vo výške 40 cm čo by pri sklone -1% bolo tak 40 m kua budem s tym musiet nieco spravit...
+ 100 fordích koníkov

- vcedula
- .
fuha, aky monolog
Ked budem riesit hmlovky tak skor ich svietivost. Svietia hrozne slabo, su pre mna skoro nepouzitelne. Ale drzim palce, mozno sa daju aj nastavit, ale skor si myslim, ze nie.

Ked budem riesit hmlovky tak skor ich svietivost. Svietia hrozne slabo, su pre mna skoro nepouzitelne. Ale drzim palce, mozno sa daju aj nastavit, ale skor si myslim, ze nie.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- madbugie
- Zkušený
no mali by sa dat nastavovat lebo by sa to malo pri STK kontrolovat...
som nasiel nejaky vynatok zakona boli tam nakreslene aj tie kuzely na zemi aj priemety stretávacích, dialkových a hmlových svetlometov
a svietivost sa mi zdala celkom OK svetla je dost ale svieti to rovno do zeme a pri tom by to malo mat dosvit na rovnej zemi tych cca 40 m uvidime vleziem si cez vikend pod auto...
a Schízák si dáva stop...

a svietivost sa mi zdala celkom OK svetla je dost ale svieti to rovno do zeme a pri tom by to malo mat dosvit na rovnej zemi tych cca 40 m uvidime vleziem si cez vikend pod auto...
a Schízák si dáva stop...

+ 100 fordích koníkov

- miro
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
ano daju sa nastavovat je tam na to sroub ale iba hore-dole ten sroub je nejaky ten x hran neviem ako sa to presne vola a je dost malí, dierka k nemu je cez ten plast co zakryva hmlovku.
ked budete vediet sklon dajte vediet lebo ked som si teraz menil hmlovku tak som ju tam iba vrazil a nic nesteloval
ale proti iduce auta dnes neblikali asi bola poriadna hmla 
ked budete vediet sklon dajte vediet lebo ked som si teraz menil hmlovku tak som ju tam iba vrazil a nic nesteloval

Ford FOCUS II 1.6 16v Duratec Ti - VCT ghia (115 k) 2006 K&N Air Filter

- madbugie
- Zkušený
no zakon hovori o minimalne -0,5% cize 5mm na metri od vodorovnej roviny stredu hmlovky,
cize ak je stred hmlovky na Fofo vo vyske 40 cm tak vo vzdialenosti napr. 2 metrov musi byt minimalne o 1 cm kuzel svetla nizsie, ale bolo tam napisane ze doporucuje sa 1% cize na 2 metroch o 2 cm... na 3 o 3 atd... a dosvit bude tych 40 m pri vyske 40 cm a sklone 1%
cize ak je stred hmlovky na Fofo vo vyske 40 cm tak vo vzdialenosti napr. 2 metrov musi byt minimalne o 1 cm kuzel svetla nizsie, ale bolo tam napisane ze doporucuje sa 1% cize na 2 metroch o 2 cm... na 3 o 3 atd... a dosvit bude tych 40 m pri vyske 40 cm a sklone 1%
+ 100 fordích koníkov

- killerhammer
- Test driver
chlapi, zadne hmlovky na fofo2 hatchback maju ako svietit ?
neska rano som si vsimol ze lava spodna (cervena) mi svieti
ale prava spodna, co je spojena s cuvacim svetlom (pol cervena / pol biela) nesvieti vobec
neviete ci je to ok ?
alebo mi odisla prava zadna hmlovka ?
neska rano som si vsimol ze lava spodna (cervena) mi svieti
ale prava spodna, co je spojena s cuvacim svetlom (pol cervena / pol biela) nesvieti vobec
neviete ci je to ok ?
alebo mi odisla prava zadna hmlovka ?
-
- Test driver
to je iba odrazka,takze to mas ok

- killerhammer
- Test driver
iba odrazka ? no to ford zasa setril na nespravnom mieste
ale v podstate je mi to fuk

ale v podstate je mi to fuk

-
- Test driver
setril
vsetci potom setria,lebo maloktora automobilka dava po 2 kusy

- madbugie
- Zkušený
myslim ze ziadna automobilka nedava do spotrebnych aut dve nakolko je to myslene tak, ze na jednej strane je hmlovka a na druhej by malo byt spiatockove svetielko...
predpokladam, ze nikdy nebola povinnost montovat dve ak si spomenete na historiu tak na stare 120ky sa dorabala zadna hmlovka cervena a stacila jedna...
ono ak zapnes tu zadnu hmlovku cez normalny den tak ten co ide za tebou sa ti veeeeeeeeeelmo podakuje svieti to ako sfina... hlavne v tmavej noci... a co potom keby svietili dve...
predpokladam, ze nikdy nebola povinnost montovat dve ak si spomenete na historiu tak na stare 120ky sa dorabala zadna hmlovka cervena a stacila jedna...
ono ak zapnes tu zadnu hmlovku cez normalny den tak ten co ide za tebou sa ti veeeeeeeeeelmo podakuje svieti to ako sfina... hlavne v tmavej noci... a co potom keby svietili dve...
+ 100 fordích koníkov

- Milinko
- Zkušený
hmm, to je užitečné infomadbugie píše:no zakon hovori o minimalne -0,5% cize 5mm na metri od vodorovnej roviny stredu hmlovky,

Poslední dny bývá docela mlha a když jsem je zapnul tak jsem nepozoroval nějaké zlepšení ve viditelnosti. Je tedy možné,že mlhovky svítí cik cak

O víkendu na to hodím oko a zkusím si je poštelovat dle tvého návodu.
- madbugie
- Zkušený
http://rybiansky.szm.sk/Stopsve.pdf
tutok som našiel dačo a je to tam aj s tymi obrazkami... na poslednej strane su zmienovane hmlovky...
je to sice stary dokument ale nepredpokladam ze by sa nieco ohladne geometrie svetiel menilo... dokonca je tam spominana ta nutna dovybavenost starych aut do konca roka 1998
tutok som našiel dačo a je to tam aj s tymi obrazkami... na poslednej strane su zmienovane hmlovky...
je to sice stary dokument ale nepredpokladam ze by sa nieco ohladne geometrie svetiel menilo... dokonca je tam spominana ta nutna dovybavenost starych aut do konca roka 1998
+ 100 fordích koníkov

- killerhammer
- Test driver
mas pravdu, beriem naspat co som napisalzirafak píše:setrilvsetci potom setria,lebo maloktora automobilka dava po 2 kusy
![]()