Teoriu poznam (vsetky tie ET, oznacenia, rozmery, etc..), takze len podstatne veci:
1. Rozmyslam, ze na zimu si kupim tiez AL disky - (nevyjde to o moc drahsie ako plechy + puklice orig. Ford). Akurat mam problem, ze sa mi mari, ze niekde som cital o existencii AL diskov vhodnych aj na zimnu prevadzku. Ale som preliezol rozne stranky a nikde o tom zmienka. Ja by som teda urcite bral len urpavene na zimnu prevadzku - t.j. aj pouzitie retazi + odolnejsie voci mrazu, ci sajrajtu. Cize, neviete niekto nahodou o nejakom vyrobcovi, co by take disky robil?
2. Stve ma rozmer. Uz 16-ky su male na to auto (z designoveho hladiska), ale prijatelne pre komfort (pre mna), cize chcem 16". Problem mam v tom, ze manual pise ak chcem retaze tak len 15". No a na martinske hole ak chcete ist, tam bez retazi tazko prejdete. Ale mne pride, ze aj pri 16" je dost miesta okolo kolesa ak sa kupia vhodne retaze tak by nemalo prist k poskodeniu (zase tak casto ich nepouzivam).
Otazka znie, co si myslite na takyto nazor vy?
3. Ma vobec zmysle mat AL disky aj v zime? myslim v zmysle ze predsa len viacej sajratu sa moze dostat priamo na kotuce, etc...
Diky moc, za kazdy podnetny nazor (aj za ine