Koroze

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Jairo
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Koroze

Příspěvek od Jairo » 21.08.2008 11:41

Poradi niekto nejaky vhodny pripravok na opravu podvozku (korozie)?
Rozmyslal som to natriet napr. Tlumexom,ci Bodyckom 930 ale ako tu citam neodporuca sa natriet cely podvozok :o
Dik
Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza
Obrázek

ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ihrdlick » 13.09.2008 14:51

Tak včera se mi u řidiče odloupla už skoro celá "housenka". Dneska je venku pěkně a tak to jdu zatím poléčit smirkovým papírem a základem. Počkám, až to pořádně proschne a pak tam dám novou housenku a přetřu mojí barvou nebo antikorozní v mém odstínu. Škoda, že Hammerite nemá tmavě modrou a Alkyton odstín 5011 jsem nesehnal :( Pak dodám fotky ...
Obrázek
1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA

ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ihrdlick » 13.09.2008 19:40

Tak tady jsem vyfotil moje "závady" a vady na kráse. Teď je to osmirkováno a přetřeno 1x základní barvou. Zítra ještě 1x základem a nechám to pořádně vyschnout. Pak zkusím koupit ten Alkyton 5011 (odstín). A chci se ještě zeptat, jestli mám ten tmel (housenku) co zatím pevně drží nějak násilně odloupnout nebo přetřít tím ochranným nátěrema a nechat jí tak ?!
Přílohy
Přední dveře 2.JPG
Přední dveře 1.JPG
Páté dveře.JPG
Od zadního nárazníku.JPG
Doraz pátých dveří.JPG
Obrázek
1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA

Jemar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Jemar » 14.10.2008 20:39

Zhruba před rokem jsem absolvoval reklamační řízení na téma koroze dveří (str.37) s výsledkem LZ dveře výměna, ostatní oprava. Když jsem teď před zimou všechny lemy procházel, musím opět pochválit Ford Čáslav za vynikající práci. Nikde ani náznak koroze, uvnitř dveří je stále nějaký vosk, který je pořád lepkavý. Naprostá spokojenost!! :) :)

Don
Junior
Junior

Příspěvek od Don » 15.10.2008 13:35

Jemar píše:Zhruba před rokem jsem absolvoval reklamační řízení na téma koroze dveří (str.37) s výsledkem LZ dveře výměna, ostatní oprava. Když jsem teď před zimou všechny lemy procházel, musím opět pochválit Ford Čáslav za vynikající práci. Nikde ani náznak koroze, uvnitř dveří je stále nějaký vosk, který je pořád lepkavý. Naprostá spokojenost!! :) :)
Tady je právě jádro pudla rezivění dveří u Focusu. Vnitřek dveří není nijak ošetřen, kromě pravděpodobně ofosfátovaných plechů. Když si uvědomíme, že dveřmi protéká voda, protože sametka okolo skla nikdy nebude 100% těsnit a dveře jsou málo větrané, takže je jasné, že se tam bude držet vlhko a následně tam vznikne koroze. Koroze leze zevnitř dveří, takže jediná záchrana jak tomu zabránit je účinný nástřik nějakým vzlínavým antikorozním nástřikem na dutiny. Mám měněny jedny dveře v rámci záruky u Fordu a tam jsou již dutiny ošetřeny, stejně jako má Jemar. Kdybych tohle věděl, když jsem si v r.2005 kupoval Focuse a dutiny hned vystříkal, tak jsem předešel mnohému dohadování s Fordem, který dnes dveře jen opravuje, a taky práci, kterou jsem věnoval opravě zbylých dveří.
Ford Focus 1.0 EB 92 kW Titanium r.v. 2015, 5dv. HB šedá Magnetic

venaf
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od venaf » 21.10.2008 19:21

Tak jsem si po víc jak 6 týdnech vyzvedl dveře. Troje dveře už prý nejdou opravit. Udělali tedy jedny zadní a páté. Barva supr. Musím říct že z toho jsem měl hroznej strach. Není to téměř poznat. Jen protože to vím tak to vidím. Ale....na pátých dveřích urvaná lišta se znakem s tím že Ford neschválil novou takže prej až tam budou mít někdy nějakou bouračku tak mi zavolaj at prijedu. neverim. Vezl jsem to tam bez třetího brzd. světla pod kterým to bylo taky celý rezavý. To zůstalo nezměněné...na můj dotaz proc, tak prej ze to by se muselo sundat sklo:) No konec. To vše za 6 týdnů...nesta :roll: čím se divit
Ford Focus 1.6 16V, 74kw, r.v.99

Obrázek

beris
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od beris » 22.10.2008 14:15

No jo, cos taky čekal zadarmo :? :roll:
Já měl auto pryč jen týden, ale drobné půchře těsně nad lištou 5 dveří
mi taky neopravili. Prý to musí více vylézt, že kvůli takové malé věci nebudou
sříkat celé 5 dveře.
Takže čekám jestli se tomu bude chtít a pak to zkusím znovu.
Na jaře jsem sice sříkal dutiny, tak nevím jestli se to nezpomali, ale co už
tak to potom nechat zpravit u kámoše. :|
Ford Focus kombi ´99, 1,8 16 V Zetec, tmavě modrá metalíza
Obrázek
Galery

petulka
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petulka » 22.10.2008 17:36

Jak jsem již psal o několik stran nazpět, dělali mi na záruku spodní lemy všech čtyř dveří letos v březnu. Výsledek je ten, že lak kolem housenky prasknul a hrne se tím ven rezatina. Reklamoval jsem jen levé zadní dveře a udělali všechny. Sice moc hezký gesto, ale když to tak omrdali, tak nemuseli na ty ostatní sahat a bylo by to lepší. Je jasné, že jen sundali starou housenku, natáhli novou a přestříkli ze vnitř spodek dveří. Ani nebrousili, ani neošetřili proti korozi. Zajímalo by mě, kterej fokus byl na moji reklamačku udělanej kloudně. :evil: :evil:

venaf
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od venaf » 22.10.2008 18:57

No ja tam uz zadnou hoisenku nemam...asi to vybrousili a vykytovali...nevim jestli je to spravne. K cemu ta housenka vlastne je?

Obrázek

black panther 1,6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od black panther 1,6 » 28.10.2008 14:32

dobry den. mam stejny problem s lemem na dverich. prohnile to jeste nemam ale ten orig tmel mi na par mistech dole chybi a uz to zacina chytat tu tolik nenavidenou barvu :lol: Slysel jsem ze focus by mel byt pozink ale ty lemy u focusu to jako fakt nedali!!! Chtel bych se zeptet jestli nekdo nevi cím bych to mel znova zatmelit uz jste tady psali neco o housence?? ale nejaky blizsi nazev by nebyl. v obchode by mi asi nerozumel:D diky za odpoved
Obrázek
Ford Focus 1,6 16v rv.00 zetec s/ Black panther

David78
Nováček
Nováček

Příspěvek od David78 » 02.11.2008 20:35

Zdravím vás, zatím mám problém jen s 5.dv a po zamítavé reklamaci v servisu jsem to udělal sám. Koupil jsem v drogerce přímo tmel na lemy a tím jsem udělal zmíněnou housenku a hammerite. Pořádně jsem to vysmirkoval a zatmelil, poté jsem to přetřel 2x barvou a nechal pořádně zaschnout (cca 3dny). Mám to už od května a ťuk ťuk na dřevo, zatím drží. Tak zatím
Focus kombi Ghia 00, 1,8 16V, aquamarine
Obrázek

black panther 1,6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od black panther 1,6 » 03.11.2008 18:39

diiky za odo.. po vyplate se do toho pustim :lol:
Obrázek
Ford Focus 1,6 16v rv.00 zetec s/ Black panther

kako
Nováček
Nováček

Příspěvek od kako » 03.11.2008 20:28

Ja mam dobru skusenost s tlumex plastom. Nepopuka, v zime skalky neobyju a stale nastriekam aj vyfuk. Dobre drzi aj na tom, trosku smrdi kym sa vypali, potom je ok. Striekam a riedim benzinom.
Fofo 2, combi, strieborny, 1.6 TDCI 66 kw, r.v. 05

radexonix
Nováček
Nováček

Příspěvek od radexonix » 12.11.2008 17:43

Pro všechny zinkáče.
Focus pozink prostě nemá, nemá,nemá. Je to výmysl nějakého novináře co pouští podobné
bludy do světa a rychle se to šíří. Karoserie se upravuje postupně v asi patnácti různých krocích
a podle schématu jedním z nich je ponoření do fosfátu zinečnatého. Je na každém jestli bude
říkat fosfátování nebo zinkování. Takhle se dělají všechny karoserie všech značek.
Pozink nemá co dělat s rezivěním karoserie, je to pořád jen ocelový plech. Když to poškodíte, tak to bude korodovat.
Ford neuhlídal spodní lemy dveří a bez problému uznává reklamaci českým autům se serviskou
a potvrzenými kontrolami laku. Mám 99-tku z D a nekompletní servisku, záruku mě neuznají.
Focus 1,6i Ghia 8/1999 kombi

venaf
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od venaf » 12.11.2008 20:24

Mám dojem že 99 nemusí mít servisku a ani nevadí že je z D....ale to už tady někdo myslím říkal :lol: :lol: :roll:

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“