Stěrače FFII

Odpovědět
tomason
Test driver
Test driver

Re: Stěrače FFII

Příspěvek od tomason » 23.09.2008 16:09

tak nakonec sem do ničeho levnýho nešel i tak by stálí 400 a měnit je po půl roce to ne :roll: tak sem koupil Valeo XTR Autokelly za 1009kč s 10% slevou přes ručení ČP :wink:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 24.09.2008 17:57

A je poznat rozdíl?? Nevrzají? Moje auto má 3 roky a pochybuju, že někdo kdy měnil stěrače a proto začínám nad tím uvažovat, zvlášť teď před zimou a tímto počasím, občas také vržou. Snažím se je ošetřovat a okno odmašťovat ale je to vždy jen krátkodobé...
Ford Mondeo 1.6 Ecoboost 118kW - Enterprise - White Frozen Gallery
Byl: Ford Focus II, Eibach Pro-Spacer & Pro-KIT, Machine silver Gallery

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 24.09.2008 19:39

určitě rozdíl nejen uvidíš ale i uslyšíš,nevržou a neskáčou já tam měl Bosche a nechávali nesetřené sklo šmouhy docela nepříjemné a skákali na první setření :wink:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 25.09.2008 09:55

Ako som uz pisal inde - ja mam s valeo velmi dobre skusenosti aj ked na inom aute. Sice drahe, ale vydrzia 2 az 3x tolko co lacnejsie.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Tomas_1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomas_1 » 26.10.2008 11:09

Dobry den vospolok,
precital som si tu vymenu nazorov, ci je lepsie kupit orig./bosch a pod stierace , alebo vymenit iba gumu napr. za grafitovu gumu kupenu v Tescu :) .

A jedna vec ma napadla, ze na vydrz gumicky bude mat dost velky vplyv aj to kde parkujete auto.
To znamena, ked parkujem auto v teplej garazi aj grafitova guma z tesaca mi vydrzi dlho.
Ked parkujem pred cinziakom tak vykyv teplot je vacssi (+UV ziarenie) a tym aj gumicka tolko nevydrzi.
A na tom stieraci to je vidiet zrejme najviac.

PS: A ked sa mi napr. podari kupit silikonovu "gumu" tak to bude stierat ako tie "super hyper" stierace :)
Ford S-Max II 2.0 TDCI, 2017, 110kW
Ford Focus II Combi 1.8 TDCI, 2006, 85kW

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 26.10.2008 11:59

Na starém fofo jsem dělal se stěračema pokusy, koupil jsem silikonové gumy za hříšné peníze, ty ale po dvou měsících začaly tak vrzat a poskakovat po okně, že jsem je vyhodil. Koupil jsem grafitové a ty stíraly dobře asi tak dva měsíce. Koupil jsem aerotwiny a ty vydržely více než rok, pak jsem auto prodal.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Norbert
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Norbert » 26.10.2008 13:32

Stierače aerotwin som kúpil v ostravskom Halfordse za 790 kč a sú ok.

KERF
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KERF » 01.11.2008 23:22

Mám objednané stěrače Valeo. Koupil jsem je už na jiné auto a fungují bez problémů. Dokonce jsem zažil jízdu se stíráním nasucho a řidiči trvalo nejméně 15 minut než si všiml že stírá a neprší (byla dobrá zábava...) Stěrače fungují asi 2 roky a zatím není důvod je měnit. Parkuje se ve vytápěné garáži.

Podle mě záleží jak se člověk o auto stará. Pokud ho někdo jen ojede a vymění za nové, tak je mu jedno jestli stěrače odrovná nebo ne. Já jezdil služebně asi 300km/den a přední sklo a stěrače jsem v zimně čistil několikrát během jízdy. Taky v létě jsem klidně zastavil na pumpě a očistil si přední sklo. Pokud se nechá svinstvo zaschnout a pak se na to nastříká z ostřikovačů a šudlí se to stěračema pořád dokola než je sklo čisté, tak je jasný, že se dozdrásají a už nestírají jak mají. To samé zamrzlé přední sklo. Koupil jsem Focusa od řidiče, který auta dost střídá a ve výbavě má vyhřívané přední sklo. Při prvním dešti a setření mi bylo jasné jak se zbavoval ledu. Prostě to nahřál a šudlil ten led tak dlouho až bylo sklo čisté. To že si zničil stěrače mu nevadí, nebo ho to ani nenapadne, protože si za rok koupí zase jiné auto...
Naposledy upravil(a) KERF dne 27.12.2008 10:09, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus II, 1.6 Ti-VCT Sport, 2005, K&N Air Filter
Obrázek

KubaU
Junior
Junior

Příspěvek od KubaU » 02.11.2008 00:04

KERF píše:Já jezdil služebně asi 300km/den a přední sklo a stěrače jsem v zimně čistil několikrát během jízdy.
Vím naprosto přesně, jak jsi to myslel, nicméně tak jak to je napsané bych to rád viděl - musela by to být taky dobrá zábava :D

Já měl (na 3 roky starém autě) zřejmě stěrače ještě původní (?), vypadaly v pohodě ale vodu po skle spíš matlaly - v dešti bylo vidět jen v mezidobí mezi pohybem stěrače doleva (kdy vodu setřel) a zpátky (kdy jí zase po skle rozpatlal).

Vyměnil jsem za sadu z Halfords, bratru tuším za 780 Kč (ještě mi k tomu dali flašku "ironu"), zatím dobrý ale jak dlouho vydrží, to se ukáže. Každopádně musím říct že plastový "celostěrače" jsou celkem luxusní, sice cena za výměnu je (o hodně) vyšší než u kovových, kde se dala jen prohodit gumička, ale stírá i vypadá to líp...
FoFo II Trend 5dv. hatchback, 1,6 TDCi 80kW, 2005, stříbrná

Obrázek

KERF
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KERF » 02.11.2008 00:14

KubaU: Jezdil jsem po hraničních přechodech, směnárnách ale hlavně benzinkách, takže jsem tu možnost měl. Pokud za den pracovně zastavuješ na 15-ti pumpách, tak je to jen otázka toho, jak je člověk líný vzít tu stěrku a očistit si skla. Takže když jsem to udělal 2x až 3x někdy vicekrát za den (podle počasí), myslím že to není nic divného. Čistil jsem i zadní sklo - to jsem nestíral skoro vůbec. Měl jsem nové firemní auto a udržoval jsem si ho. Na starém byly na sklech hlavně vzadu takové čáry, že přes to už skoro nebylo vidět...

Na svém autě přední sklo i stěrače čistím před každým vyjetím z garáže. Pokud potom někde po cestě zaprší tak nemám problém a sklo je pořád čisté. Kdybych tam nechal ty sr..ky z minulé jízdy už bych to matlal po skle a to by se mohlo od prachu a blata podřít + stěrače rozdrásat. V zimě to už tak jednoduché nebude, ale jak bude možnost tak si někde na pumpě zase zastavím a sklo v předu a vzadu si určitě umyju.
Obrázek

KubaU
Junior
Junior

Příspěvek od KubaU » 02.11.2008 00:40

No to je jasný že jsi zastavil, jen to bylo napsaný tak, že se to dalo vykládat i jako "za jízdy" :twisted: Tak jsem si to představil a pobavilo mě to.

Skla u pumpy taky vždycky setřu, kýbl a stěrka tam je, je to minuta času navíc a mnohem lepší než to rvát přes stěrače a ostřikovače. Speciálně hmyz stejně jen stěračema dolů ani nejde...

Přes léto jsem najezdil (s Dodge Caravan, 94, 300 tisíc najeto :wink: ) za měsíc přes 10 tisíc kilometrů po USA, a i s novými stěrači co jsem před tím výletem koupil bylo vyčištění skla od hmyzu alespoň jednou denně nutné... Dělal jsem to buď u pumpy nebo ráno před odjezdem z kempu. Zvlášť po takovém průjezdu hejnem čehosi, asi přilákaným světlem světlometů v noci to stálo za to :wink: Jízda v noci se zbytky hmyzu rozpatlanými po skle vůbec stojí za prd. Taky mi z toho výletu zbyla závislost na tempomatu, ono 400 km dálnice bez jediné zatáčky...

Stěrku a roztok kupuju jako "(ne)povinnou výbavu" do auta jako první, teda hned po lékárničce a žárovkách :wink:
FoFo II Trend 5dv. hatchback, 1,6 TDCi 80kW, 2005, stříbrná

Obrázek

KERF
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KERF » 02.11.2008 00:45

ok. napsal jsem to nepřesně, ale vidím že si rozumíme. Pokud má něco dlouho vydržet, musí se o to pečovat. :)
Obrázek

willyfančovič
Nováček
Nováček

Příspěvek od willyfančovič » 03.11.2008 21:25

Právě minulí týden jsem scháněl nové protože mi je nějaký haj...zl ukrad na parkovišti. Protože jsem o dva dni odjížděl do zahraničí zajel jsem rovnou do ford Dankaru. Přestože bylo 15hodín a 45 minut a v prodejně byl jeden pán který mi říkal že jsou jen do 16-té a tudíž už mi je neprodá. Já mu na to, že je třičtvrte na čtyři. Dorazil mě tím, že on prodává auta a ne náhradní dílly .Pan který prodává kromě jiného i stěrače je již pryč a at přijedu zítra .Přitom je měl snad metr od ruky na stolku v krabicích. Málem mě omyli,prý značkový servis! No jo Dankar.Ale koupil jsem u prodejce náhradních dílu na zahraniční vozy bez problému a z ochotou za 1040Kč.Co si z mé skušenosti vyvodíte nechám na Vás.čus.

Norbert
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Norbert » 04.11.2008 08:22

V tej Ostrave by sa mali nad sebou fakt zamyslieť, a nie len tam, prístup v servisoch býva často strašne pod úroveň. Inak nás už tu viac poznamenalo že stierače sa daju v Ostrave kúpiť v Halfordse za 790Kč. Mám ich mesiac, zatiaľ ok.

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 04.11.2008 16:02

To je normální přístup, minulý týden jsem tam chtěl koupit sadu zimních kol, volal jsem v pátek, na náhradních dílech to 3x nikdo nezvedl, v sobotu me poslali do řiti, že mi to tam nikdo nezvedne, zkusil jsem to ještě jednou a prý mají přijít v pondělí. V pondělí jsem se opět nedovolal, napsal jsem ráno mail (v út byl svátek), odpověděli mi až ve středu večer a to už ty kola nebyly.
Teď pro změnu sháním matice na kola, volání je opět marné a v druhém ostravském Fordu jsem více jak 5 minut stál u pultu náhradní díly a nikdo se neuráčil někoho zavolat nebo se mě zeptat.
Stěrače jsem si proto raději koupil u mechanika za cca 800,- Bosch.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“